PC igre

Steam igre za Full controller support

RamboKitty čet 22.10.2020 17:23

Pozdrav svima, ispričavam se ako je već bila slična tema, ali nisam uspjela naći preko tražilice. 

 

Evo ovako, dugo sam planirala uložiti u PS, ali sam na kraju odustala jer imam sasvim dobar PC, pa i laptop za gejmanje koliko mi treba trenutno. A da ne pričam koliko su igre na Steam-u povoljnije, pogotovo kad je neki sale. Ponukana sale-om za Halloween koji se približava, kupila sam dva kontrolera s adapterom za PC (konkretno Xbox One kontroleri, koji koliko vidim imaju dosta dobre recenzije). PC ću spojiti na televizijski ekran pa se tako nadam dobiti "gušt" konzole.

 

E sad, prvo jedno možda glupo pitanje: ne želim se zeznuti prilikom kupnje igara na Steamu jer ih kanim kupiti u većem broju, pa me zanima u koju točno kategoriju spadaju igre s "konzolskim štihom", namijenjene igranju za dva ili više igrača s kontrolerom? Znam sve one klasične "konzolske" - za nogomet, utrke i takve stvari, ali bih i neke druge žanrove koji imaju jednake mogućnosti. U Steam storeu pod filter obavezno stavljam Full controller support, ali nisam sigurna jel te "konzolske" igre njima spadaju pod Multiplayer/Co-op ili Local Multiplayer/Co-op? Našla sam više interpretacija pa ne znam jel im se taj local odnosi na spajanje više PC-eva kao u LAN ili se može odnositi i na više igrača na jednom PC-u.

 

Drugo pitanje, zapravo i nije pitanje - ako imate neke preporuke za Full controller support igre bilo bi mi od dodatne pomoći.

 

Hvala. 

Nos pet 23.10.2020 06:30

I mene su slične muke morile.

 

Nemaš puno opcija za kauč (splitscreen)coop, ali ima nekoliko dobrih - 

Cuphead - dosta teška

Overcooked - smišljena za igranje udvoje, utroje, učetvero

Darksiders Genesis - nisam igrao, ali planiram

Unravel

A way out

Nex Machina

 

Portal 2 je vjerojatno jedno od najboljih co op igara što postoji, ali nisam siguran ima li opciju za u dvoje na jednom kompu.

 

Tučnjave su odlične : Mortal KOmbat x, xi, Tekken, Injustice 2...

 

Što se tiče solo igranja - WItcher 2, 3 , Mass Effect, Dragon Age Inqisition, Xcom , Xcom 2, Prey, Firewatch, Monster Hunter World...

 

 

 

 

Hexfire pet 23.10.2020 07:46

Imao sam i ja takve dileme pa se prvo preselio na PC + TV, a sad skoro ekskluzivno na konzole.

S obzirom da se više manje svaka igra radi i za konzole, mislim da ne trebaš brinuti oko supporta. Pogotovo sa Xbox kontrolerom jer se sve radi za njega.

Čak i ako igra nema taj "full controller support" što god to Steamu bilo, ne znači da igra ne radi uredno sa kontrolerom.

A što se tiče ove oznake za multiplayer, ne bih se ni toga držao kao pijan plota. Može biti da je igra naknadno dobila multiplayer ili split screen ili je maknut.

Možda da napišeš koji žanr te zanima pa ti preporučimo nešto konkretno, ali od ovih "usual suspects" za lokalni coop imaš Overcooked, A way out, Lovers in a Dangerous Spacetime, Spelunky, Borderlands.

Dalthor pet 23.10.2020 09:45

od ovoga što već nisu kolege rekle preporucam:

 

od čisto zabavnih - Marooners, mount your friends, headsnatchers (mislim da je čak free)

 

logička - Human fall flat (možda i najbolja od navedenih)

 

izometrična pucačina - Helldivers

 

avanturisički platformer - Trine nastavci, degrees of separation

 

Akcijski - Broforce, guns gore and canolli, Final Exam

 

2,5D rpgi? - Castle crashers, Full metal furies, Zombie vikings, Death spank trilogija (davno sam igrao ovo pa nisam siguran imaju li svi nastavci coop).

 

Sve ove sam igrao local coop s frendom, a većinu i prešao (koje se mogu) i sa svima sam se prilično zabavio

 

ima ih još koje sam i zaboravio da sam odigrao vjerojatno, ali ovi su mi ostali u pamćenju bilo jer su dobri ili jer sam ih nedavno igrao.

Ako ti je na steamu teško filtrirati i naći naslove, probaj na stranici https://www.co-optimus.com/system/4/pc.html , gdje možeš baš filtrirati dodatno sa co-op campaign recimo.

 

 

 

Čitatelj pet 23.10.2020 09:55

Takodjer vecina auto-utrka ima mogucnost split-screena, pa si i tako nesto mozes pogledati.

 

Nemoj se ograniciti na Steam, imas i GoG sa hrpu starijih igara, cesto i besplatnih,

te Epic Games svako malo dijeli besplatne igre, nije za baciti.

 

Probaj i ove:

Spelunky
Gauntlet
BattleBlock Theater
Broforce
Castle Crashers
TowerFall: Ascension
BombSquad -> Free!
Brawlhalla -> Free

Dr. Zoidberg pet 23.10.2020 10:33
Nos kaže...

 

Portal 2 je vjerojatno jedno od najboljih co op igara što postoji, ali nisam siguran ima li opciju za u dvoje na jednom kompu.

 

 

Ja sam sa ženom odigrao, 2 gamepada (čak se i da odigrati s gamepadom), 2 monitora, horizontalni split-screen (prije toga oba monitora spojena u jedan virtualni). Svatko dobije svoj monitor i vozi. Good times.

Nos pet 23.10.2020 19:02
Dr. Zoidberg kaže...
Nos kaže...

 

Portal 2 je vjerojatno jedno od najboljih co op igara što postoji, ali nisam siguran ima li opciju za u dvoje na jednom kompu.

 

 

Ja sam sa ženom odigrao, 2 gamepada (čak se i da odigrati s gamepadom), 2 monitora, horizontalni split-screen (prije toga oba monitora spojena u jedan virtualni). Svatko dobije svoj monitor i vozi. Good times.

 Odigrao sam s sinom, ima 7 godina. On bi se ujutro  znao probuditi s rješenjem za nivo, a ja bi bio sretniji od njega.