hari85 ned 11.6.2017 23:29

https://www.youtube.com/watch?v=Ib9Lw4uBUQE

 

 

 

Metro Exodus is an epic, story-driven first person shooter from 4A Games that blends deadly combat and stealth with exploration and survival horror in one of the most immersive game worlds ever created.

Flee the shattered ruins of dead Moscow and embark on an epic, continent-spanning journey across post-apocalyptic Russia in the greatest Metro adventure yet.

Explore the Russian wilderness in vast, non-linear levels and follow a thrilling story-line inspired by the novels of Dmitry Glukhovsky that spans an entire year through spring, summer and autumn to the depths of nuclear winter.

The_K ned 11.6.2017 23:59
Blackstorm kaže...
Artyom je živ, a na otvorenom se može bez gas maske - dakle nema radijacije.

Vjerojatno se priča nastavlja na onaj "good ending" iz Last Light.

 Sto nije artyom digao sve u zrak na kraju?

EDIT:da vidi fakat nisam ni znao da igrica ima dva kraja hahahaha

Hexfire pon 12.6.2017 11:06

Stvarno mi ide na odu stvar da danas svako sranje mora biti open world. Nedaj bog na ne možeš koristiti te riječi u najavama igre.

 

To je zadnja igra za koju bih htio da ide u open world smjeru jer je bila odlična i ovako. Prva dva su funkcionirala baš zato jer su bili linearni pa ne možeš baš nabrati hrpu municije i korisnih itema da uopće prestaneš razmišljati o tome. Kod open worlda to u pravilu pada u vodu. I svaki put kad te igra pustila iz podzemnih klaustrofobičnih tunela na površinu istovremeno se javljalo i olakšanje i nova doza tjeskobe jer ne znaš što te sad tu čeka. Dvojka je imala poprilično velike levele na površini i ništa joj nije falilo. 

 

Nadam se ipak da to neće biti klasično Ubisoft ili Bethesda sranje od open worlda nego ako već idu u tom smjeru da imaju i pravi razlog za isto. A na prvu ga baš i ne vidim.

boxer pon 12.6.2017 12:21
Fanu kaže...

witcher 3 nije open world vec se sastoji od puno (velikih) regija izmedju kojih moras fast travelat (ako se ne varam)

 Varaš se za Witchera 3, uvodni dio igre je ograničeni open world, a zatim ulaziš u glavnu mapu koja je open world s tim da ima još i otočje Skellige do kojeg ideš fast travelom. 

Evil Access pon 12.6.2017 14:32

Jedna od stvari koje obozavam u ovoj igri i zbog cega sam toliko uzivao igrajuci prva 2 je to sto su im ova cudovista nekako ziva i uvjerljiva, pre dobre igre, jedva cekam ovo zaigrati i tako. Vrlo vrlo vrlo rjetko radim pre order za igre, ali na ovo ide bez razmisljanja.

hari85 pon 12.6.2017 18:21

Ova igra je putovanje od moskve do vladivostoka s vozom i koliko razumijem ovi kvazi open world lvli su zapravo nesto tipa prve polovina prvog Crysisa, otvoreni lvl koji su i dalje l lvli koje odigras do kraja i onda bude sljedeca misija. I bio je interview s likom iz 4A u kojem on govori da ima i linearnih levela koji lice na prva 2 metroa.

skank666 uto 20.6.2017 19:09

Fakin` hell yeah!!!  Kad već vrlo vjerovatno neće biti stalkera 2 biti će, u neku ruku, spiritualnog nastavka! Dobro da sam u prijašnjem postu stavio stalkera "na stol"... Ovo je odlična vijest! Znaju dečki što rade, isto ko i CDPR...

 

Speaking to Eurogamer at E3, creative director Andriy "Prof" Prokhorov, who was also lead designer on STALKER, said the initial idea for Metro Exodus was to blend the two series together.

"From the beginning it was the idea that, because of our experience on STALKER and our experience on Metro, it would be easy to make a friendship between these two projects, and we would meld them easily.

"It was not easy because immediately when the player received freedom, it was difficult to control his narrative gameplay. But we are satisfied with what we are seeing now, and we definitely believe other people will like that."

 

http://www.eurogamer.net/articles/2017-06-20-metro-exodus-looks-like-the-stalker-2-well-probably-never-get

skank666 sri 21.6.2017 15:06
boxer kaže...

Nikada nisam igrao STALKER-a, šta mislite kakvo bi to iskustvo bilo sada igrati? 

 Najbolje... Al ozbiljno, nema te igre koja je uspijela nadmašiti atmosferičnost stalkera, do dana danas nema... Skini, izmodaj i odigraj i nećeš požaliti. A kao stalkeru početniku preporučavam ti Complete mod-ove za sve 3 igre, popravljaju bezbroj bugova i dižu kvalitet grafike.

 Igra se dan danas ne loše drži, iako je AI ubi bože, modeli njinji-njonji ali sve to pada u ovdu kad vidiš kako engine super odrađuje igre svjetla i sjena, AI životinjskog svijeta oko tebe, dizajne levela itd.  Baci oko na album, koji je doduše iz lost alphe, ali to ti je više manje to http://imgur.com/a/jchH0

Odigraj redoslijedom kako su igre izlazile...

Evil Access sri 21.6.2017 16:46
boxer kaže...

Nikada nisam igrao STALKER-a, šta mislite kakvo bi to iskustvo bilo sada igrati? 

 Odigraj Stalker Call of Pripyat, kao single player igra meni u rangu, ff7, fallout2, halflife2, ono bas odabrano drustvo. Evo ti moje upute za instal, hahaha zaboravio sam da ih imam, ovaj complete mod ti ne mjenja nista sustinsko u igri, ali puno stvari poboljsa i doradi, najbolji mod za neku igra ikada.

Cansee pet 14.12.2018 12:46

bome zadnje vijesti su nešto što se ne čuje često u svijetu gaminga, metro exodus izlazi RANIJE nego što je bilo prvo najavljeno, sada je datum izlaska 15. veljače 2019. (to je tjedan dana ranije)

moguće da ima veze s time što je metro exodus prvo imao isti datum izlaska kao anthem, pa im je vjerojatno taktički pametna odluka nešto ranije izbaciti igru

 

također je igra službeno "gone gold"

Evil Access pet 18.1.2019 14:03
infernoxcro kaže...
Evil Access kaže...

https://youtu.be/OT7lbjJr4lk

 

Novi gameplay video, bude nesto od ove igre.

 Bude sigurno, ali kako daju ovakvim invalidima igrat ne mogu razumit. Vjerujem da zele prikazat igru u sto boljem svjetlu

 Da, jos igraju s kontrolerom, katastrofa, igra izgleda gluplje x puta, ali iz nekog razloga(konzolitis), cesto vidimo ovu praksu.

infernoxcro pet 18.1.2019 16:01

A ocekivas od ljudi kojima je kruh igranje igara da ce to licit na nesto...

Kontroler isto ne mogu razumit u prezentiranju gameplaya, pa okrece se ko kamion s duplom prikolicom, isekiro sam se dok sam pogledo video do kraja.

Ali svakako bit ce ovo predobro, okolis ce se masu mjenjat, ovo u videu je pretpostavljam nedje u Kazahstanu ili Mongoliji.

Uff mogo bi opet odigrat prva dva dijela :D