Hexfire ned 25.10.2020 14:09

Pratio sam malo dok je bila u EA, ali nisam još kupio. Supergiant radi genijalne igre pa nema razloga za brigu. Možda upiknem na PlayStation store akciji, ali nekako si mislim da će kad tad doći na Gamepass pa možda i pričekam.

Rhodin uto 16.3.2021 10:04

Tako će ti biti dok se malo ne ojačaš. Skupljaj ljubičaste kapljice i keyeve kada god možeš, budi spreman više puta umrijeti na jednostavnim stvarima.

GodMode će ti sa vremenom izuzetno olakšati samu igru i čini ju naprosto trivijalnom. Ja sam ga imao upaljenim, došao sam do 18% resistancea.

 

Mijenjaj oružja, moraš ih otključati, ukupno ih je 5, trebaju ti keyevi za to, također ti može olakšati igru, kasnije ćeš ih moći i modificirati.

 

Buildove slažeš na random, ali dobiješ trinkete sa kojima ti je lakše usmjeravati build, ili jačati se neovisno o buildu, po tipu oružja, a koje također levelaš u svakoj sobi u koju završiš sa njime.

 

Igra u jednom trenu bude savršena, onda postane zamorna. Ja sam ju prešao (neću spoilat, ali nakon X prolaza si kao gotov jer ostvariš neki cilj, dobiješ credits i onda nastaviš dalje neovisno), te koliko god da sam otključao oko 20-30% u tom trenu, naprosto mi treba pauza i ne mogu se natjerat grindat dalje achivemente. Da, možeš si dodatno otežavati, maknuo sam i God Mode u nekom trenu, svejedno nije prezahtjevna.

 

Ovo što pišem nije da se hvalim koliko sam superioran naspram tebe, naprosto 2 puta prva nisam uspio prvog bossa proć, treći pokušaj nisam uspio drugog bossa proć, kro 7-8 pokušaja sam došao na zadnjeg bossa, kroz 10 sam ga i ubio.

 

God Mode sam upalio nakon 3 ili 4 prelaska zadnjeg bossa, jednom sa dodatnim otegotnim okolnostima i iz jednostavnog razloga da si olakšam grind, misleći da ću odigrat igru 100% ili barem sve razgovore dovršit, otključat nadogradnje....

 

Long story short, čitao sam nakon xy prolaza što mi je još ostalo, s obzirom da i dalje otključavam stvari, naprosto je toga previše. Treba ti valjda 100-150 prolaza za sve, čak i sa God Mode, gdje možeš umrijet, ali je šansa bitno smanjena, prolaz traje 30-45 minuta, ovisno o oružju, kombinaciji soba, otegotnim okolnostima koje si naslažeš...

 

Igra je super zanimljiva, da se ne shvatimo krivo, prvih tjedan do 10 dana sam ju igrao svakodnevno nekoliko sati, na žalost nakon što su se credits izvrtili, ja osobno više nemam toliki driving faktor igrat 40 minuta za slijedeći dio zagonetke, još pokoji otključani trinket / pet /tajnu i slično jer.... a grind je grind, a naprosto sam prestar i imam trenutno drugih naslova. Jednog dana možda.

Dalthor sri 24.3.2021 11:26
Azmo kaže...
Lol ja sam zadnjeg boss prvi put ubio valja u 80om prolazu! 😂

Nikad god mod.

Igra je jedna od najboljih ikad!

 ja ga još uvijek nisam ubio (na cca 40-om prolazu sam), ali blizu sam bio 2 puta već.

Igra je odlična, planiram ju preći sa svakim oružjem barem, a kako kaže kolega gore, poslije teško da će mi više biti zanimljivo jer kako mi se čini kasnije je teški grind sve

Hexfire sub 28.8.2021 11:16

Da. Znači nisi ga pobijedio.


Ja sam trenutno na cca 40 runova sveukupno, Hadesa sam ubio nakon 20-ak i još 5 puta nakon toga. Dok god mi je zabavno ću igrati, ali neću ni ja grindati puno nakon što dobijem pravi kraj. Još tjedan dva će me držati.

Fora što su stavili easy mode, ali nije baš teška igra. Kad odključaš sva oružja, nekoliko keepsakeova i barem pola "zrcala" postane lakše. Igram uvijek sa oružjem koje daje bonus, inače bih sredio Hadesa i više puta. Recimo štit sa blitz discom i lightningom je nezaustavljiv.

Hexfire sub 28.8.2021 13:11

Pa to je rougelike, tehnički gledano tu nema kraja. Vidjet ćeš što se dogodi kad ga ubiješ, ali to je zadnji fight u runu. Pa opet ispočetka. Za razliku od mnogo drugih igara tih tipa, objašnjenje zašto ideš ispočetka je genijalno i "tjera" te da probaš pobjeći još barem jednom. Mislim da sam negdje vidio da treba 9 puta pobjeći za pravi kraj.

Sve u svemu, GOTY 2020 bez ikakve dileme.

MEGATAMA sub 28.8.2021 13:13
Hexfire kaže...
Pa to je rougelike, tehnički gledano tu nema kraja. Vidjet ćeš što se dogodi kad ga ubiješ, ali to je zadnji fight u runu. Pa opet ispočetka. Za razliku od mnogo drugih igara tih tipa, objašnjenje zašto ideš ispočetka je genijalno i "tjera" te da probaš pobjeći još barem jednom. Mislim da sam negdje vidio da treba 9 puta pobjeći za pravi kraj.

Sve u svemu, GOTY 2020 bez ikakve dileme.

Hvala na objasnjenju 🥂

fer-de-lance sub 28.8.2021 13:27
Hexfire kaže...
Pa to je rougelike, tehnički gledano tu nema kraja. Vidjet ćeš što se dogodi kad ga ubiješ, ali to je zadnji fight u runu. Pa opet ispočetka. Za razliku od mnogo drugih igara tih tipa, objašnjenje zašto ideš ispočetka je genijalno i "tjera" te da probaš pobjeći još barem jednom. Mislim da sam negdje vidio da treba 9 puta pobjeći za pravi kraj.

Sve u svemu, GOTY 2020 bez ikakve dileme.

 Da, nakon kaj deseti put dođeš do Persephone vidiš pravi kraj i creditse, a onda igraš dalje s tim da svi bossovi postanu jači, i otključaš još neke stvari.

 

Hexfire sub 28.8.2021 14:06

Bez God Modea igram. Meni osobno ne treba, ali lijepo je da ima opcija pošto je igra stvarno narativno jaka i šteta da ju netko ne može cijelu iskusiti jer mu je gameplay izazovan.

Ali velim, izgleda dosta teška na početku, ali već nakon cca 20 runova postane lakše. Bitno je da u "zrcalu" otključaš death defiance koji na max levelu daje 3 dodatna života, otključaš keyevima neko drugo oružje ako ti trenutno ne paše te ga onda dodatno "otključaš" sa demon blood ili kak već se zove i treće da daš onaj elixir svim NPC-evima kako bi dobio keepsake tj trinket koji ti daje određene bonuse. Svatko da nešto drugo. Npr meni je dosad bio najdraži accorn koji negira dmg prvih 5 udarca koje ti boss zada. Hades ako me dobro lupi 5 puta uzme mi skoro cijeli health bar.

Zadnje vrijeme koristim keepsake koji ti da 1.2% dodge kad brzo riješiš encounter pa do Hadesa napunim oko 20% dodge šanse što se stvarno osjeti u borbi.

Hexfire sub 28.8.2021 15:23

Ma meni su sve oružja na lvl 1. I samo za jedno mogu odabrati onaj zadnji "izgled". Tak da to je čist dosta za proći igru na normal. Onak iz glave... Bow mi ima ono da sve strijele iz speciala idu u istu metu, sword ima crit nakon speciala, štit blitz disc, rukavice ono da privuče neprijatelje, shotgun da dmg ako se pogodiš sa specialom, a spear ima rush. Teško da ću se zamarati sa onim Pack of punishment ili kako već. Većini sam i ja dao samo jedan nektar jer samo za prvi dobiješ keepsake.

Od zrcala: death defiance je must have, health od darknessa je jako koristan pogotovo kad pojačaš one challange chestove, dodatni dash isto dobar.