PC igre

Call of Duty: Vanguard

t00mob sri 15.9.2021 20:47

Kaj to više nikog ne zanima? :-) Uglavnom, early beta bi trebala počet sutra za PC (Battle.net) a danas bi već trebao bit moguć preload. Meni se još niš ne pokazuje u Battlenetu.  PA ono, pitam, dal netko već ima u Battlenetu mogućnost preloada Bete za sutra?

neznalica90 ned 19.9.2021 18:37

prisilio sam se odigrat 2 dana cisto da malo izlevelam klase da ne ispadne da serem na prvu, ali ne pamtim kad sam gori shooter odigrao u zadnje vrijeme..

 

- mape : pati od istih musica kao mw na izlasku, protivnici se totalno debilno spawnaju, ocistis zastavu zauzimas je, a njih 3 ti se spawnaju 2 metra iza leđa. objektivi su postavljeni tako da ih je nemoguce braniti prilikom zauzimanja jer su otkriveni pod 5 - 6 razlicitih kuteva i onda dolazi do toga da ekipa odjebe objective gameplay jer ne zeli usrat killstreak. mape su totalno promasene po pitanju velicine, kad se igra 6v6 trazimo se po mapi, a onda ista ta mapa udre domination 12v12 ili 18v18 i sve se svede na spamanje snajpera i granata i kaos bez plana i programa. sve u svemu jako lose na prvu.

 

- visibility: uzas, igra forsira minimum smaa x2 pa navise, sto znaci da se ne moze izbjec ono "zamucivanje" prilikom brzih pokreta, puske se ponasaju kao vatromet, frca dim vatra iskre, a meci koji pogadaju protivnika se rasprsnu u nekakve male iskre.. sve u svemu kad krenes pucat gadas onaj hitmarker koji prvi ubodes jer protivnika skoro pa da i ne vidis. uz to milijun malih pizdarija sta lete po zraku, a da ne spominjem snjeznu mapu nakon koje ti valjda dioptrija skoci za -2 nakon svake partije.. di pahuljice lete non stop po ekranu, a sunce se ponasa ko da ti neko zapaljenu bengalku stisne u čelo.

 

to se sve da malo popeglat spustanjem grafickih postavki, ali s obzirom da igra ni inicijalno ne izgleda bas najmodernije.. kad se spuste neki detalji da se bar malo lakse uoci protivnika, igra izgleda kao free2play shooter iz 2011. godine.

 

- gunplay: tu se nema sta puno za rec, tipicno codovski, arkadno. upalit sat, dva za iskljucit mozak i ispucat se.. jedini problem je taj aimassist.. stvarno je izrazen do te mjere da izgleda kao aimbot. ako se crossplay nastavi razvijat u ovom smjeru kroz par godina ce konzolasi imat gumb za autoplay i jest kokice dok im konzola sama igra. svaki killcam koji sam gledao di me konzolas skine to izgleda odvratno.. nišan se ljepi ko kuga za protivnika.. bude bas iritantno.

 

 

sve u svemu jako lose i ne mogu vjerovat da oni traze 50 eura za ovo.. pa onaj cold war mi je bio remek djelo naspram ovoga.. uzas.

 

ostaje neka sitna nada jos u battlefield, a ako i to zajebu nac onda neki MMO i brat cvijece i tuckat kamenje uz kavu dok se ne pojavi neki pristojni shooter, a bogu fala ima i zaostalih singleplayera za odigrat stotinjak barem.

MSXhunT3R ned 19.9.2021 18:58

Još jedno smeće od COD-a.Izgleda da samo IW zna tu i tamo napravit dobru COD igru.Ova beta je katastrofa,od pucanja zvuka,rušenja,streamnja tekstura,crossplay-a sa varalicama,kampera na sve strane.Uglavnom zaobilazim u širokome luku.

blackdevil ned 19.9.2021 20:01

ovo je užas od igre u ovakvom stanju, nisam mogao natjerat igru da se upali dok nisu pustili nekakvi update od 70ak mb.

vidljivost preloša, zvuka nema, mape su očajne koje u kombinaciji sa kamperima postanu neigrive čim ljudi skuze map flow.

sreća pa su pustili betu jer ovo se ne isplati uzet u ovakvom stanju ni za 30€

jedino dobro je što je engine isti iz modern warfera pa je manje više svima poznat.

toxic pon 20.9.2021 08:47

Ne znam, meni je igra generalno ok.

Da problemi s zvukom su vise nego ocito no međutim ja lijepo to s svojom zvucnom karticom i njezinim mogucnostima to kolko tolko svedem u granicu da mogu cuti odakle dolazi protivnik...

 

Igra ne izgleda nesto super na max postavkama to je cinjenica ali iz istog razloga na max postavkama u mojem slucaju imam skoro  pa uvijek iznad 130 fpsa i radi fluidno bez ikakvih freesyncomva itd...

U igri mi se zapravo najvise svide ovaj novi mode "Champions of the hill" tko nije probao neka proba, zanimljiv koncept, može se igrati solo, duo i triosi.

 

Meni je ponašanje oružja cisto dobro.

 

TITO_broz pon 20.9.2021 09:58

Nakon jedno 5-6 sati igranja mogu slobodno reci, gori FPS nisam igrao. Od toga da su modeli isti kod obje ekipe, pa cesto nemas pojma je l saigrac ili neprijatelj, do toliko iznerfanog quick scopea, tacnije nemogucnosti da se to radi. Movement je kritican,posebno kad te pogode, ttk je prenizak.Mape su kriticne, redovno si otvoren sa svih strana, kao sto je neko spomenuo iznad, objectivi su otvoreni toliko da si prelagana meta. I da li samo mene nerviraju ovi silni attachemtni, koji haman da nisu ni bili prisutni tokom ww2?? Po mom misljenju ovo samo budala moze uzeti po punoj cijeni

toxic pon 20.9.2021 10:30
TITO_broz kaže...

Nakon jedno 5-6 sati igranja mogu slobodno reci, gori FPS nisam igrao. Od toga da su modeli isti kod obje ekipe, pa cesto nemas pojma je l saigrac ili neprijatelj, do toliko iznerfanog quick scopea, tacnije nemogucnosti da se to radi.Movement je kritican,posebno kad te pogode, ttk je prenizak.Mape su kriticne, redovno si otvoren sa svih strana, kao sto je neko spomenuo iznad, objectivi su otvoreni toliko da si prelagana meta. I da li samo mene nerviraju ovi silni attachemtni, koji haman da nisu ni bili prisutni tokom ww2?? Po mom misljenju ovo samo budala moze uzeti po punoj cijeni

 Ovo ovako treba i biti...

ovo drugo objasni, sta bi ti kad te pogode da se nista ne dogodi tj da mozes uzvratit paljbu kao da je nista ?

TTK je dobar, MAPE su dobre... da pace svida mi se sto mozes doslovno biti pogoden iz bilo kojeg djela mape...

Redovno otvoren sa svih strana ? To je loše ? Pa tak i treba biti a ne da tocno znas di ce nepijatelj biti... tako bi svi mogli igrat bez problema...

 

Toliko si rekao kao loših stvari a pobjegle su ti one najkriticnije ili su ti one ok ? Zvuk i spawn ? Cini se da nisi dobro odigrao kada ovo sto je zapravo ok navodis kao loše a ovo što je jako loše nisi naveo da je loše...

 

 

trube pon 20.9.2021 10:39

kakva je veličina mp mapa..jesu velike ili onako srednje..da ne moraš sad 2-3 minute hodat da naiđeš na protivnika..tipa kao na cod ww2..i koliko igrača moze bit na mapi 6vs6 ili mozes i vise stavit

TITO_broz pon 20.9.2021 10:39

moguce, da ja imam veliku dozu nostalgije zbog cod4, pa mi je ovo blago receno kriticno.

Spawn sam zaboravio skroz spomenuti, koji je nejasan skroz, zvuk nisam ni registrovao, jer mi se iskreno nije dalo slusalice ukljucivati zbog klasicnog napucavanja.

Za ovo boldano za scope, gdje je logika da ne nagradjuje se tvoj aim skill, ako ja nekoga mogu flickat sto ne bih to radio. Ovdje se dodje u situaciju da stignu u tebe ispalit 20-30 metaka dok ti drugi opalis( svi attachemnti za brzi ads su stavljeni bili i jos uvijek je presporo)

toxic pon 20.9.2021 11:50
TITO_broz kaže...

moguce, da ja imam veliku dozu nostalgije zbog cod4, pa mi je ovo blago receno kriticno.

Spawn sam zaboravio skroz spomenuti, koji je nejasan skroz, zvuk nisam ni registrovao, jer mi se iskreno nije dalo slusalice ukljucivati zbog klasicnog napucavanja.

Za ovo boldano za scope, gdje je logika da ne nagradjuje se tvoj aim skill, ako ja nekoga mogu flickat sto ne bih to radio. Ovdje se dodje u situaciju da stignu u tebe ispalit 20-30 metaka dok ti drugi opalis( svi attachemnti za brzi ads su stavljeni bili i jos uvijek je presporo)

 U tome i je glavni problem, ja sam isto cod2/4 obožavao igrao jako puno i sekirao sam se zbog svakog novog COD-a koji dođe i nadam se i nadam  no međutim poslije ova zadnja 2 koja su  izašla izgubio sam bilo kakvu nadu necem boljem...

A meni osobno ovo  sto vidim pase iz nekog razloga, da mi ugrade klasican lean bez ovog mounta bilo bi mi super...

 

ivanoile pon 20.9.2021 14:29

Ne znam zasto se svi zale ovoliko. Igra je sasvim okej arkadna pucacina. Nema nikakav learning curve, uzmes pusku i pucas.  Ove 4 mape sto sam igrao su okej, nauci se brzo kako i gdje i kada postavit. Oruzja su malo "StarWars", ali bolje nego WW2, preptostavljam isti sistem kao u Warzoneu.

 

Najveci minus su ti respawn pointi, dosta cesto se desi da se respawnam izmedu 2 neprijatelja, mape brzo postanu motone jer nema previse takticnosti osim trckaraj i pucaj. Neprijatelji nisu jasno diferencirani, srecom nema FFa.

 

Sve u svemu, klasicni CoD, za ubit dosadu ili odigrat kao co-op s frendom, dusu dalo. Sve ostalo spominjat nema smisla, kao da od Skode trazite trkaci auto, not gonna happen.

Combustd pon 20.9.2021 17:18

Hotel i Eagle's Nest su ok za igrat, ostalo mi nije pasalo. Igrao sam na Series S i Red Star mapa je puna glitcheva i problema s teksturama, no ok ipak je beta pa nije za zamjerit. Gameplay je klasika COD, nista novo, kom pase zabavit ce se. Kao i mnogi drugi djelim misljenje da se ne mozes otet dojmu kao da se ovo igralo milijardu puta. Nista novo, no i kao takvo vjerujem da ce pasat nekom tko trazi klasicnu COD zabavu

Brki1994 čet 4.11.2021 08:43

Gledam jučer da igra ima preko 16 mapa na izlasku i hrpu oružja i kaže ekipa da je najveći content launch u CoD-u u posljednjih 10 godina.

Odigrati će se kao i svaki CoD, ali kada padne na popust jer ovakav proizvod (uključujući i battlepass koji plaćaš da dobiješ sve) vrijedi 30 eura, a ne 60 eura...

 

 

Super64 pet 5.11.2021 10:40
Kill Frenzy kaže...
Zhnu kaže...

Sutra je vani, jel itko uzeo? 

 nekad su ovakve teme bile top.vec bi 100 stranica bile ispisane

 LOL, nije ti baš popularno na ovom forum puno skretat iz mainstreama. Iako postoje teme, poput FIFE koja je vrlo popularna, ovo je BF forum nećemo se lagat. Tako da ni ovaj naslov ne zadovoljava kriterije blještavog nasilja, destrukcije, grafike i svega onoga što kažual gejmeri zahtjevaju da bi osjećali kao da su u cajkaškom klubu ili na nekoj istočnjačkoj svadbi. Više je bolje zahtjevano je geslo, bez kiča čiča miča gotova je priča.

 

Gogy7 pet 5.11.2021 11:25

Kad se ljudi u BF temi svađaju sami sa sobom. Prvo pljuju po igri, pa ju prednaruce, onda se žale jer su kupili igru, pa ju onda hvale, pa opet pljuju kasnije. I tako za svaki BF.
Kupis MP igru i ona se žališ na ping, na ttk, na cheatere itd. Vec vidim da ce BF biti pun cheatera i kampera, sad su dodali i Botove pa ce se i na to žaliti

Dr.Feel pet 5.11.2021 12:07

Evo primjer FIFE, zadnjih 5 godina svake godine je sve vece sranje, community valjda najgori u gaming svijetu, ali ju svejedno kupujemo jer moramo imati neki nogomet, bar jednu tekmu dnevno. Ista stvar sa COD-om, valjda od Black Ops 2 jer sve vece sranje iz godine u godinu, ali moras imati neki casual no brain fps (necemo valjda fortnite, apex, overwatch igrati, a CS ustvari zahtijeva malo skilla pa to otpada). Vjerujem da je i sa BF slicna situacija, nadaju se dobrom BF jos od trojke.

mp3david pet 5.11.2021 22:27

Odigrao prvu misiju,skoro sat ipo vremena,onak. nije bas lagano moram priznati,a igram na normal, a takav je i WW2 bio.

Znaci igru sam jedva kupio,uopce na allkey shopu nije bilo kljuceva za kupiti,ni sada nema,osim na blizzad launhceru,nezmam zasto.
Na kraju sam uzeo 3x20€ gift card i kupio na blizardu.

Na mom acer nitro 5, sa ryzen 7 i nvidia 3060, ide pp 130fspa na medium. Stvarno lijepo izgleda i odlicni efekti.

Ici ce upload na mom youtube kanalu DAKI92, cim stignem odigrati urediti videa :)