Pametni satovi i narukvice

Koju narukvicu za Xiaomi kupiti

vjeko333 čet 19.11.2020 13:49

Trebam jednostavnu narukvicu koja če se upariti s mobitelom Xiaomi Mi9 Lite. Uvjet je da broji pređene kilometre i po mogućnosti otkucaje srca ili ekg.

E sad, bitno mi je da ne mora biti skroz mobitel u đepu da bi radila, brojala. Znači da mobitel može biti na stolu, dok  ja okolo hodam s njom.

Xiaomi Mi Band 5?

abyssis čet 19.11.2020 15:19

Trebam jednostavnu narukvicu - svaka je jednostavna, nema tu pameti nikakve

 

Koja će se upariti sa Xiaomi Mi9 Lite - svaka normalna će se upariti

 

Uvjet je da broji pređene kilometre i po mogućnosti otkucaje srca - svaka broji pređene kilometre na osnovu prosječne dužine koraka, pa koliko iskoračaš danas narukvica odma množi sa dužinom koraka i pretvara u udaljenost. MI Band 5 na koji ciljaš nažalost nema opciju podešavanja dužine koraka, pa ni promjena tvoje visine u aplikaiji ne daje reziltate, nego se pomiri da povelikom fulom. Otkucaje srca ima svaka narukvica, standardna ne tako pouzdana oprema što bi se reklo. 

 

E sad, bitno mi je da ne mora biti skroz mobitel u đepu da bi radila, brojala. Znači da mobitel može biti na stolu, dok  ja okolo hodam s njom. - pa to radi svaka ali bas svaka, neovisno o mobitelu.

 

Ako ćeš da imaš narukvicu samo onako, da broji korake, da svaki dan imaš analizu pređenih koraka, udaljenosti (nije precizno bez GPS-a nikako), relativno precizno da pratis otkucaje srca (ali ne konstantno 24/7 već u intervalima od 1min, pa naviše), da primaš obavještenja o porukama, pozivima, od aplikacija, imas još nekih funkcionalnih stvarčica, onda kupi Band 5, super izbor.

Ako ikad poželiš štagod više: preciznije GPS praćenje, preciznije senzore, veći i pregledniji ekran, mogućnost da se javiš na sat, onda zaobiđi band 5.

Inače band 5 podržava GPS na telefonu, pa kad recimo krenes na trening moras ponijeti i telegon da sa njega kupi GPS podatke.

A ako hoces na trening a mrzi te nositi telefon (meni je nosenje telefona da bih  na njemu pratio trening ravno samoubistvu) onda budi spreman na pogrešna ocitanja udaljenosti od oko 150m po 1km.

Horatio_Hornblower čet 19.11.2020 18:06

Mi band 5 pored mi bip s nema šansi  estetski je mi bip prekrasan mi band mi je dizajnerski bezveze bolji mi je amazfit cor2 a sve funkcije su skoro izmedu tih 3 tu. 

Tako da moj glas ide mi bip s pa onda ovisno o preferencama mi band5 amazfit cor 2 s time da narukvice za amafit mora se narucit odvanka...