Ostalo

Tetoviranje i sve o tome

r3bl ned 26.1.2014 03:59

Planiram uraditi slova LOVE na lijevoj šaci od kažiprsta pa do malog prsta na svakom prstu po jedno slovo. Imam želju već dvije godine i ta tetovaža ima poseban značaj za mene. Jedino što me brine je bol, pošto pretpostavljam da to mjesto nije nikako ugodno, a prva mi je tetovaža. Pa ako ima ko kakav prijedlog ili savjet...

Strm ned 26.1.2014 04:03

Mom prijatelju su "prijatelji" na moru iz zahebancije istetovirali qurac na tabanu, on je pošizio je rima 16god a ni starci mu za to neznaju xDDDD Sad ga zanima dali je bolno za maknut s obzirom da se nalazi na tabanu  i kakve su metode micanja tetovaže? I kolika je cijeni? tetovaža je malo manja od stopala br. 43 to je najbliže što vam mogu reči..Btw, nespretno je nacrtano pa je  cijela tetovaža grbava, katastrofa...

Strm ned 26.1.2014 13:52
TheMenstalist kaže...

Sa čime su mu tetovirali?

nemoj me držati za rijeć ali mislm da su oni nekakvi domaču mašinicu sklepali s običnom tintom.. Ugl. sigurno nije bila ona normalna mašinica s kojom se inače radi :PP

Strm ned 26.1.2014 16:18
TheMenstalist kaže...

E onda je neće nikada skinuti !

 

Jer sa tim homemade mašiniciama se ne zna koja je dubina, jeli uvijek ista dubina itd..

 

 

LP!
:) 

E sad je hebao ježa... xDD A koliko bi došlo da barem proba to skinuti?

APW ned 2.2.2014 16:10
r3bl kaže...

Planiram uraditi slova LOVE na lijevoj šaci od kažiprsta pa do malog prsta na svakom prstu po jedno slovo. Imam želju već dvije godine i ta tetovaža ima poseban značaj za mene. Jedino što me brine je bol, pošto pretpostavljam da to mjesto nije nikako ugodno, a prva mi je tetovaža. Pa ako ima ko kakav prijedlog ili savjet...

 

Mjesto samo po sebi nije baš ugodno za tetoviranje, ali šta je, tu je. Ako ta tetovaža ima poseban značaj za tebe i ako si toliko siguran u to, stisni malo zube. Prijedlog ili savjet, samo opušteno. 

rocko9 sri 23.9.2020 11:41

Evo malo da ozivim temu imam pitanje. Ima li netko da je radio sleeve negdje u HR pa da napise svoja iskustva, mozda stavi i sliku i tako? U planu imam japanski sleeve, naravno ne tako skoro jer treba dobro razmisliti i novac ustediti.

kbenzema sri 23.9.2020 13:35

Provjeri Kid Krosa u Splitu, on se isključivo bavi traditional i sličnim tetovažama. Bio je i Pablo Felipe, ali je preselio u Njemačku. Možda Anja Ferenčić u Rijeci, ona lijepo crta. Berni tattoo u Varaždinu isto zna dobro napravit.

Ako imaš instagram, daj si vremena pa proleti kroz sve naše artiste.

rocko9 sri 23.9.2020 13:44

Proletio sam no nazalost sto se tice japanskih stilova i sleeve-ova nisam naisao na nikoga tko je na nekoj razini kao strani tatto artisti. Mozda trebam jos bolje pogledat i vecinom sto sam nasao to je samo par primjeraka japanskog stila. Uglavnom zahvaljujem se na prijedlozima, pogledat cu ih sve.

 

Hvala na Kid Krosu cini mi se da je ovo najbolje do sad sto sam vidio od nekoga u HR.

XVII Mini sri 23.9.2020 15:09

Brane Doricic, Inkconnection Tattoo Parlour Rijeka, ja imam traditional japanca puni sleeve, saljem slike sutra a u meduvremenu pogledaj slike na instagramu ima brdo full sleevova.

Inace najbolji(Medu top klasom) tattoo artist u Hrvatskoj sto se tice traditionala i japanaca. Dolaze mu od svuda ljudi iz europe pogotovo za japance a daleko najkvalitetniji i clean rad.

 

 

kbenzema sri 23.9.2020 15:34

Ako tražiš nešto kao strani artisti, onda zaboravi, govorim sad općenito. Meni je osobno od naših najbolji Marko Ganić, ali i on je preselio u Njemačku. Od susjednih, Bosanci, Srbi, Makedonci, sve što vrijedi, svi su u Njemačkoj. Jbg tamo su dobre pare plus švabe su ovisni o tetoviranju i oni kad rade, onda rade full, nema tu tetovažica, dvije :D

Ali kaj se tiče japanskog i traditional stilova, pa mislim da bi to mogao i kod nas nešto pronaći. Kad je realizam u pitanju, tu mislim da naši dosta zaostaju.

rocko9 sri 23.9.2020 23:21

Ma evo kid kros me ugodno iznenadio. Posto sam iz Rijeke Branu Doricica i Anju Ferencic sam vec gledao, ali kid kros mi je definitivno najbolji i njegov stil mi se najvise dopada.

 

Sto se tice stranih radovi jesu dobri,  ali su i cijene paprene. Gledao sam  nedavno jednog artista iz danske cini mi se i za sleeve bi trebalo iskesirat oko 7,8 tisuca eura sto je po meni previse za nase standarde. Kolike su cijene kod nas sto se tice sleeve-a?

 

XVII Mini čet 24.9.2020 04:25

Sto se tice cijena krecu se negdje oko 7-10 tisuca recimo za sleeve, barem tu kod nas u Hrv.

Opet ovisi o artistu ali okvirno je tu negdje.

 

Kid kros je neo-traditional i dobar je ali sve ovisi sta zelis.

rocko9 čet 24.9.2020 08:15

Naravno da sam zahtjevan jer planiram da ce to biti na mome tijelu do kraja zivota i ne bi htio staviti nesto bezeveze sto mi se ne svidja itd. Radije bi platio i duplo te ne bih uopce stedio na takvoj tetovazi ako znam da cu ju imat dozivotno. Te cijene od 10 pa navise tisuca nisu uopce zastrasusujce ako ih usporedim sa cijenama vani. Uglavnom hvala na odgovorima, puno ste pomogli.

Zrinjski sri 9.2.2022 19:56

Lijep pozdrav svima na ovom forumu.

Zanima me ima li među čitateljima netko tko se zaista bavi tetoviranjem a da je voljan odgovoriti na par pitanja i uputiti osobu u ovu vrstu hobija,biznisa,nazovimo kako god.

 

Dakle, uvjek sam imao ruku za odraditi lijep crtez, s godinama sam naucio i kompjuterski odraditi/nacrtati/skicirati sliku i to na ja bih rekao i više nego solidnoj razini.

Tetovaze volim, i sam ih imam 6-7 na sebi. Već neko vrijeme razmišljam; volio bih se okušati u tetoviranju, prvo na sebi, naravno, a nakon toga imam i već par kandidata koji bi mi povjerili svoju kožu.

 

Ako je netko voljan pomoći, popričati, uputiti i udjeliti koji savjet, ja bih ga molio nek se javi u ovu temu ili u privatne poruke.

 

Bio bih mu iznimno zahvalan, hvala na čitanju. 

Zrinjski čet 7.4.2022 21:43

Jedan random tattoo studio iz Hr nudi tečaj tetoviranja, kako sami navode (osnove i napredno) za koji nije potrebna oprema ni iskustvo.

Tečaj kao traje 2 dana;

1. dan detaljna teorija, materijal, oprema, higijena,

2.dan tattoo majstor tetovira uživo uz "objašnjavanje" 

 

Nakon odslušanog i odgledanog dobije se certifikat 
Cijena 4000 kn za 2 dana i taj neki tobože certifikat.

 

Ima li to uopće ikakvog smisla? Dobijem certifikat jer sam nekoga gledao kako tetovira i slušao neko predavanje koje se da naći u pisanom obliku di god hoćeš? Zanimljivo.