Grisha ned 20.5.2018 21:25

Ovog ljeta si slažem novi setup, a važna stvar u tome mi je i stol.

 

Ovo je trenutno ono što sam našao da mi se najviše sviđa (ne nužno bijela boja)

https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S29047257/#/S59932698

 

Problem je što bih, kad bih takvo što mogao naći na HR tržištu, radije kupio nekakav "kutni" stol, a da ima puno mjesta na njemu (sve što sam do sada našao su neki minijaturni stolovi).

 

Ima li netko iskustva s time? Imate li što za preporučiti. Treba mi puno mjesta na njemu jer planiram da mi na jednom kraju bude PC setup, na drugom TV...

gocc01 ned 20.5.2018 22:38

Koliko sam primjetio, stol ti je sastavljen od dva Alex ladičara i radne ploče. To si možeš i sam napraviti od bilo kojih komoda i iz bilo koje trgovine. Desno ladičar sa dvije duboke npr a lijevo sa 5-6 plitkih ladica.
Nije loša ideja al pazi na dubinu samih komoda da ne budu jače od radne ploče.
Možeš ubost i u Iverpanu ili Bauhausu radnu ploču, odrezat na koju god širinu/dužinu želiš te dat da ti je abs-om kantiraju sa tri strane.

Koliko se sjećam, u Ikei ima neki odjel baš sa tim radnim pločama za stolove a imaju i radne ploče za kuhinje. Kuckao sam po tim za stolove i to ti je neko plastično šuplje sranje.

Ne znam koje su dubine te ploče al znam da su kuhinjske 63cm zbog njihovih elemenata. Ja sam u Iverpanu uzimao radnu ploču za Ikea kuhinju a standardne su dubine 60cm i 90cm i morao sam kupiti ovu od 90 da bi je oni odrezali na 63. Pušiona al tak sam htio. Još je caka u širini. Ploče su 4m i možeš kupiti ili do pola (200cm) ili cijelu ploču. A nisu jeftine, bar ne ova koju sam ja uzeo. S druge strane, imaš stol na kojem ti je ploča 38mm teška 30kg.

Ja bih tak na tvom mjestu, našao dvije dobre komode i uzeo kuhinjsku radnu ploču. I biraš boje.

SamoRazumno pon 28.5.2018 12:19

Pogledaj si u Lesnini imas sada akcije i koliko ja vidim imas stolova za kompjuter. Koliko ja imam iskustva s njima, meni je kvaliteta veoma dobra, nisam imao problema a jeftiniji su od Ikee.Tako da vrijedi pogledati. 

Grisha ned 20.1.2019 15:34

Ima 8 mjeseci kako sam otvorio ovu temu, ali tek sada sam došao u fazu nabavke novog stola.

 

Vidim tu je bila preporuka uzeti kuhinjsku ploču i dva ladičara što meni odgovara.

 

Ali gledam konkretno ovu ploču i piše da razmak između nogu smije biti najviše 80cm.

https://m.ikea.com/hr/hr/catalog/products/art/10409017/

VVi koji imate iskustva s tim kuhinjskim pločama želim vaše mišljenje. Treba napomenuti da na stolu planiram imati 3 monitora, neće biti montirati na zid i stol neće biti uz zid već će imati mjesta sa svih strana.

sbcreation pon 21.1.2019 15:54

ukoliko se bojiš da će se ploča pigati.... lako staviš metalnu cijev od 20x20mm čitavom širinom i to na 2 mjesta. Izgleda veoma dobro nakon bojanja i može izdržati ne samo 3 lcd-a nego i 3 crt-a XD

metalne cijevi ušarafiš na ladičare i nakon toga montiraš ploču na cijevi.

Grisha pon 21.1.2019 20:34

Nije da se bojim nego ne znam kolika je nosivnost tih ploča. Piše do max. težine 50 kg (što mi je ok), ali me buni to što piše razmak između nogu 80 cm. Planirao sam i tako uzeti jednu nogu (https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/60261626/) i staviti na sredinu (znači, sa suprotne strane od mjesta sjedenja, na sredinu). Valjda će to biti dovoljno.

 

+ negdje sam vidio da ljudi na te Alex ladičare u svaki kut stave kao neke okrugle metalne podloške (visoke cca 5-10cm) čisto toliko da ploča ide na te podloške, a ne direkt na ladičar. Estetski mi to puno bolje izgleda, ali ne vidim nigdje u Ikei da imaju na na shopu. A mislim da je netko ovdje na forumu stavljao link za to.

MrBlc uto 22.1.2019 07:26

Kaže tamo u opisu:

  • Ako je površina izbočena više od 25 cm, potrebne su potporne noge. Maksimalna udaljenost između ovih nogu ne smije biti više od 80 cm.

 

 

Dakle, nije pitanje razmaka između dva elementa, već dio ploče koji je "u zraku".

sbcreation uto 22.1.2019 11:17

Ako ne patiš na cisti rostfraj.... odi kod bravara, vjeruj mi da ce ti za 100-200kn napraviti i te odstojnike i cijevi. Cak i manje s obzirom da u tome imas materijala za nekih 50kn. Kupi lak sprej za 20kn u željenoj boji i udri.

Radnu ploču možeš kupiti u Iverpanu ili sličnoj trgovini. Često se zna zalomiti da imaju zadnje komade ploča u raznim dimenzijama po super jeftinim cijenama (što su zabunom nekom odrezali i sl.).

Ikea je ok... no kvaliteta materijala im je blago rečeno u banani.

Kolega ukoliko zatrebate još kakvu pomoć slobodno me citirajte da ne spamam nepotrebno temu ukoliko to nije ono što želite...

 

 

Grisha ned 10.3.2019 16:06

Jeli moguće da u HR nema normalnih ponuda stolova s "pohranom", tj. ladičarima ili slično?

A čak i da hoću sam raditi stol, jedini pametni ladičari koje sam našao su Alex u Ikei.

Tražim stol za računalo, ali da ima još dosta mjesta uz to zbog posla kojeg radim od kuće pa mi treba puno mjesta.

Širina stola barem 170cm do max 200cm. Ručno slagan od ladičara i (kuhinjske) ploče ili gotov stol, meni svejedno. Čak bi mi najviše odgovarao kutni stol, ali to tek u HR ne možeš naći.

Znači, dosta prostora na stolu i prostora za pohranu je "must have".

Ima nekih prijedloga? Znam da vas ovdje sigurano ima s istim potrebama koji vjerojatno imate nešto "sklepano".

zhUPer_C18 pon 18.10.2021 14:29

Napraviš si sam...
uzmeš dva ladičara u ikei ili ladičar i dvije noge. izmjeriš i nacrtaš koliku i kakvu ploču trebaš i pošalješ narudžbu u neku od firmi koje režu ploče po narudžbi jer će ti oni i rubove lijepo plastificirat i rupe za kablove izbušit (mogao bi transport bit problem ako je velika ploča, osim ako nemaš kombi doma) cca 350kn u elgradu. , u pevecu kupiš kutnike https://pevex.hr/okov-kutnik-50x50x40x2-312295.html, vijke (cca 35mm), vodilice za kablove (ili samo kukice pa s malim zip vezicama urediš kablove). uzmeš baterijsku bušilicu i deri!

Mackey pon 18.10.2021 18:21
filipusis5 kaže...

da li je tko u zadnje vrijeme radio stol po narudzbi? moze slika kako je ispalo i koliko je kostao?

 Stol po mjeri, dimenzije 123*80. Daska pričvršćena na zidne nosače. Cijena stola je oko 1000 kuna.

zeryx pon 27.12.2021 13:46

U stanu imam stol kao na fotki.

 

sada sam jos dao izraditi plavo oznaceno. jednostavno mi fali mjesta.

 

e sad duzina je jos oko metar. 

 

ali sam uzeo dubinu 60 cm. 

 

Jel to dosta?

 

na najsirem dijelu je 60cm. samo da napomenem da je na fotki samo jedan pc. moj mc tada jos nije bio spojen. ali tu fali jos samo tipkovnica i miš. i s 2 tipkovnice i 2 miša nemam mjesta.

 

sada sam se rijesio sluzbenog pca ali sam dobio laptop koji mora stajati na stolu. i to je razlog zasto širim stol. i bit ce u L.

60nine pon 27.12.2021 14:48

fino ćeš si prekrit radijator ak misliš tu montirat nastavak :)

a da li si uopće razmislio do kud će ti tih 60cm dubine ići u L na starom stolu? 60cm nije baš mala dubina...

zeryx pon 27.12.2021 15:47

i to mi je palo na pamet. ali je to suncana strana i taj radijator se manje koristi od onog na drugoj strani sobe. 

 

ostat ce 3-4 rebra koja nece biti pokrivena. tako da nije kompletni i mislim da ce davati dovoljno topline i da je prekriven. ili?

60 cm ce doci cca kao sto je i na slici, malo vise prema nama nego sto je "nacrtano". i ta lijeva strana mi treba vise za drzati laptop. vise cu raditi na tom novom dijelu. 

60nine pon 27.12.2021 15:56
zeryx kaže...

ostat ce 3-4 rebra koja nece biti pokrivena. tako da nije kompletni i mislim da ce davati dovoljno topline i da je prekriven. ili? 

 

a ne znam ti reć, nisam stručnjak za radijatore :) meni se samo čini malo nezgrapno i nepraktično pokrivati radijator... 

 

prije sam imao stol ispred starog, gusanog radijatora - fino mi je grijao noge kad bih radio doma po zimi, ali je stol blokirao protok topline u sobi pa sam zato nakon nekog vremena maknuo stol s te pozicije... 

no ti veliš da ionako imaš još jedan radijator u prostoriji pa vjerojatno nećeš imati ne znam kakvih problema s grijanjem... 

zeryx pon 27.12.2021 15:58

da tocno to. cak i ako je upaljen bas da grije i cim duze sjedim kraj njega postane mi vruce... moram ga smanjiti...

 

vidjet cemo. javim dojmove nakon par tjedana koristenja

 

samo se nadam da je dubina od 60cm dosta...

zeryx čet 3.2.2022 21:07
zeryx kaže...

U stanu imam stol kao na fotki.

 

sada sam jos dao izraditi plavo oznaceno. jednostavno mi fali mjesta.

 

e sad duzina je jos oko metar. 

 

ali sam uzeo dubinu 60 cm. 

 

Jel to dosta?

 

na najsirem dijelu je 60cm. samo da napomenem da je na fotki samo jedan pc. moj mc tada jos nije bio spojen. ali tu fali jos samo tipkovnica i miš. i s 2 tipkovnice i 2 miša nemam mjesta.

 

sada sam se rijesio sluzbenog pca ali sam dobio laptop koji mora stajati na stolu. i to je razlog zasto širim stol. i bit ce u L.

 Sad to ovako izgleda