Ostalo

Nacionalnost, državljanstvo, mjesto rođenja...

Ige uto 18.11.2008 14:15
DrNasty kaže...

Ja sam rodjen u Bosni, u dusi Bosanac, ali zbog nekih razloga takve nacionalnosti nema, pa mogu biti Hrvat, Srbin ili Bošnjak (musliman).

Zbog tih restrikcija se izjasnjavam kao Hrvat (moji su porijeklom iz HR), ali ja sam Bosanac (iako to ne postoji hehe).

Bosanac kao nacionalnost ne postoji, ali kao pripadnost odredjenom prostoru postoji...
U Hrvatskoj kad kazes Bosanac mislis na Hrvata iz Bosne, i njegova domovina je BIH
devil kaže...
roden sam u korpivnici, u hrvatskoj, gdi i zivim. dal sam hrvat? neznam, nikad se nebi tak etikatiral jer mi je to iskreno bed. nema u hrvatskoj niszta pozitivno uz kaj bi se vezal, kaj bi me drzalo uz hrvatsku, nikad necu biti domoljub. moj jedini pravi dom, kojeg se ne sramim je 127.0.0.1
 Ti si sramota, nisi ti nikakav Hrvat, pa svatko normalan se ponosi otkud je, a tebi je to "bed". Onda si nista drugo no covjek bez domovine, znaci nula. Ako ti tolko smeta Hrvatska, mars iz nje!
Baotica kaže...
Ige kaže...

Ko prvo, nacionalnost, državljanstvo i mjesto rodjenja su potpuno razliciti pojmovi, to sto je netko rodjen u Hrvatskoj i ima drzavljanstvo ne cini ga Hrvatom...

Kužiš?

A isto tako ima i dosta Hrvata koji nisu rodjeni u HR...

Tako da ti je sam naslov, kao i tema...bezveze

Ma o čemu ti lupaš, nego što je onaj koji je rođen u Hrvatskoj, Bosanac valjda, ma daj.A onaj koji nije rođen u Hrvatskoj, može steći državljanstvo, ali mnogi iz obližnjih država su ga dobili na sumnjive naćine, a na kraju krajeva, ta ekipa se postavlja da su veći zagrepćani od onih koji su rođeni u Zagrebu, veći hrvati od rođenih hrvata.

A postoje i svi koji spadaju u tkz dijasporu, oni nisu hrvati već državljani drugih zemalja, oni ili njihovi starc, ili bake i djedovi su napustili zemlju, i nisu se vratili.

Domovnice su se djelile ko kifle za vrijeme rata i netom poslije, zato tko god nije rođen u hrvatskoj je za mene prvo nešto drugo, a tek onda hrvat, možda će njihova djeca biti hrvati ali oni, tako, isti princip kao i kad se čovjek priženi, svi su sa tobom dobri, ali uvijek si outsider.

Hoces rec da nema Hrvata izvan Hrvatske? Ili da svatko ko ima Hrvatsko drzavljanjstvo i prebivaliste u RH da je Hrvat?
Dakle, nabroji mi tri naroda koja cine BiH...Da nisu mozda Srbi, Bosnjaci (muslimani) i Hrvati?

I vjeruj mi ima u dijaspori puno vecih Hrvata nego u domovini....Pogledaj ovu budalu koju sam citiro iznad, hoces rec da je on veci Hrvat od ljudi iz dijaspore?
Pa najbolji ti je primjer nogomet, pogledaj koliko je nasih reprezentativaca iz dijaspore, i imali su priliku igrati za zemlje sa puno vecim budžetom, ali su oni izabrali Hrvatsku, jer se ponose time sto su Hrvati, kao sto bi se svatko trebao ponositi svojom nacionalnošću.
zeleni uto 18.11.2008 14:17

Ja sam definitivno najbolji.

Bosanac, Norvesko drzavljanstvo, Sarajevo :) Pa sada kontaj ;)

Za mene je nacionalnost u Bosni najgluplja stvari. U po frke postoje bosnjaci, hrvati i srbi.

U svim ostalim drzavama bi se to zvali bosanci islamske , bosanci katolicke, i bosanci pravoslavne religije.

Postoje i ovi mjesani, ali ti ljudi su obicno oni malo pametniji, pa se necuju. Kako se covjek, rodjen u BIH, sa BIH drzavljanstvom, moze izjasnjavati srbinom, hrvatom ili bosnjakom, to mi nikako ne ide u glavu.

BugSU uto 18.11.2008 15:04

Ige kaže...
devil kaže...
roden sam u korpivnici, u hrvatskoj, gdi i zivim. dal sam hrvat? neznam, nikad se nebi tak etikatiral jer mi je to iskreno bed. nema u hrvatskoj niszta pozitivno uz kaj bi se vezal, kaj bi me drzalo uz hrvatsku, nikad necu biti domoljub. moj jedini pravi dom, kojeg se ne sramim je 127.0.0.1
  Ti si sramota, nisi ti nikakav Hrvat, pa svatko normalan se ponosi otkud je, a tebi je to "bed". Onda si nista drugo no covjek bez domovine, znaci nula. Ako ti tolko smeta Hrvatska, mars iz nje!

Evo zasto sam aj rekao da je tema glupa (nisam mislio da je autor teme glup(ne pada mi napamet dea vredjam nekog)) nego zato sto znam da ce doci neki patriota (hrvatski,srpski,"bosanski",americki,ruski etc...) i koji ce se odmah uhvatiti neke "hitlerove" teorije tip "ti si ova nacionalnost ajd mars ili idi u logor"
ljudi vi ste previse optereceni ko je koja nacionalnost ....svi smo mi isti ...samo su "neki" napravili da se to podeli..i uspeli su .....zatrpali vam mozak nekakvim glupostima "ovaj je crnac on diluje/ubija ,ovaj je musliman on je terorista,ovaj je rus on je pijandura" i sl ...ciste glupostil...
Svi su od krivi i mesa....nacionalnost i vera je napravljena da se ljudi podele ,jer sa manjom skupinom je lakse upravljati nego sa velikom....

Najverovatnije cu dobiti zuti zbog ovog posta ,ali licno boli me dupe...svako ko ima malo mozga i ko sme da prizna slozice se samnom.....

Covek je coveku najveci neprijatelj.... 

EDIT: jos jedna VAZN stvar....ja sam doziveo na ovom forumu nekoliko pretnji i neogudnosti ali me boli....
ako je neko rodjen u srbiji ne znaci da je srbin,a ako je neko rodjen u hrvatskoj ne znaci da je hrvat!!!to sto su se granice drasticno promenile to ne znaci nista
Ovje je sve pre bilo Otomansko carstvo i Austrougarska....onda bi ispali da smo mi Otomani ili Austrougari a ne srbi i hrvati....lol....glupost..... 

LUXX uto 18.11.2008 15:44

Dobio je ige nešto drugo umjesto opomene.

Ajd se ostavite međusobnih vrijeđanja i lupanja u prsa tko je veci hrvat.

Vecina koja se sad prsi kao najveci hrvati pobjegli su kad ih se najviše trebalo prema tome psssssst.

Molicu lijepo kratko sažeto i jasno bez vrijeđanja ili ce se još netko pridružiti igi na godišnjem

Sim4 uto 18.11.2008 17:57

Baotica kaže...

A postoje i svi koji spadaju u tkz dijasporu, oni nisu hrvati već državljani drugih zemalja, oni ili njihovi starc, ili bake i djedovi su napustili zemlju, i nisu se vratili.

Domovnice su se djelile ko kifle za vrijeme rata i netom poslije, zato tko god nije rođen u hrvatskoj je za mene prvo nešto drugo, a tek onda hrvat, možda će njihova djeca biti hrvati ali oni, tako, isti princip kao i kad se čovjek priženi, svi su sa tobom dobri, ali uvijek si outsider.

Da domovnice su se dijelile al to ne znaci da ti koji su dobili drzavljanstvo da su postali hrvati. S druge strane ja nisam rodjen u Hrvatskoj nego u BIH kao i moji roditelji kao i njihovi roditelji, itd., znaci moji pretci nisu napustili Hrvatsku nego dugo žive na prostoru BIH zar sam ja onda manje Hrvat od tebe??? Tako onda možeš reć za tvog djeda da je austrijanac samo zato što se rodio u Austro-Ugarskoj ili Italiji samo zato što je tad Hrvatska bila u njihovom sastavu

Fidel uto 18.11.2008 18:15

Onaj ko je pokrenuo ovu temu GARANTIRANO nije imao dobru namjeru.

Nije mi jasno kako se uopce dozvoljavaju ovakve stvari.

I sam sam vlasnik jednog foruma gdje u pravilima jasno pise da ovakve rasprave direktno vode na ban.

Kako dozvoljavate da vas se "nakaci"  na ovakve stvari i da se svadjate.

Moderatori mi pogotovu nisu jasni.

Pozz

LUXX uto 18.11.2008 18:25
Fidel kaže...

Onaj ko je pokrenuo ovu temu GARANTIRANO nije imao dobru namjeru.

Nije mi jasno kako se uopce dozvoljavaju ovakve stvari.

I sam sam vlasnik jednog foruma gdje u pravilima jasno pise da ovakve rasprave direktno vode na ban.

Kako dozvoljavate da vas se "nakaci"  na ovakve stvari i da se svadjate.

Moderatori mi pogotovu nisu jasni.

Pozz

nemaju ti moderatori šta bit jasni.
Nemoramo se mi svakom clanu foruma pravdat.
Ima pravila kojih se treba pridržavat.
Ko ih krši bit ce kažnjen i tu se stavlja tocka.
Ova tema je ok dok se ne prijeđe na osobno i vrijeđanje.
Do toga je došlo i pocinioc je kažnjen.
Ovdje se nema što vodit rasprava dali i kako modovi rade.
Prijavi poruku i bit ce prije uocena i to je to.
Igrat se forumskog policajca i sveznalice nema previše smisla.
Sada back to topic Viče
Horagio uto 18.11.2008 19:31

BugSU kaže...
EDIT: jos jedna VAZN stvar....ja sam doziveo na ovom forumu nekoliko pretnji i neogudnosti ali me boli....
ako je neko rodjen u srbiji ne znaci da je srbin,a ako je neko rodjen u hrvatskoj ne znaci da je hrvat!!!to sto su se granice drasticno promenile to ne znaci nista
Ovje je sve pre bilo Otomansko carstvo i Austrougarska....onda bi ispali da smo mi Otomani ili Austrougari a ne srbi i hrvati....lol....glupost..... 
OFFTOPIC :  Čovjek određuje tko je on, a ne nacionalnost. Ja imam jednog prijatelja preko Steama, iz Srbije je i on je bolja osoba od 374 mojih prijatelja u pravom životu. Važno je kakva si osoba.
Komentar na prijašnji post : Srbi nisu bili u sastavu A-U. Svi smo mi zapravo jedan narod(Slaveni) koji su se došli naseljavati na ovo područje, svatkoje išao svojim putem, granica je sve razdijelila. Mi nemamo nikakve veze s njima (jedino dok smo se skupa miješali)

Inače : Hrvat, Hrvatska, mjesto rođenja : Varaždin (živim u selu blizu Ivanca)

BugSU uto 18.11.2008 20:16

Horagio kaže...
BugSU kaže...
OFFTOPIC :  Čovjek određuje tko je on, a ne nacionalnost. Ja imam jednog prijatelja preko Steama, iz Srbije je i on je bolja osoba od 374 mojih prijatelja u pravom životu. Važno je kakva si osoba.
Komentar na prijašnji post : Srbi nisu bili u sastavu A-U. 
  moram da odgovorim ne zbog svadje vec da obrazlozim  zasto sam napisao AU ...ja sam pisao i iz moje perspektive ,ja sam iz Subotice (sever vojvodine) ona je bila pod madjarima tj AU ...sve tamo do Novog Sada...zato sam rekao AU ...a otomanci su bili tamo negde iza beograda (do NS-a)...i vamo dole i ka istoku ...jasno je to ko dana...

i slazem se sa tim kakav je covek ,ja uvek govorim nije bitno ko si neko kakav si i nije bitno sta si zavrsio vec sta ces postati u zivotu ...tacka...vise se ne javljam na ovo temu .....ja zivim u multinacionalnoj sredini i imam prijatelje svih nacija i svi se slazemo ko ....a bilo je zicanja od nekih "pametnjakovica" al...druga prica....

da ne bude offtopic....

Somborac,Vojvodjani.... 
THE END ;)

ProG uto 18.11.2008 22:09
robson kaže...

potpuno nepotrebna tema smatram....slicno tome bi bilo koji broj cipela nosimo ili koje su nam boje oci ... :)

Slažem se sa tobom, vec se polako ljudi pocinju svađati! Još treba otvoriti temu " Je li vam kuca žute ili crne boje? "
Darth Punisher uto 18.11.2008 22:20

Mislim ova tema stvarno nema nikakvog smisla... i trebalo ju je u samom startu zakljucat.

Pitanje za autora teme. Šta to tebi uopce znaci tko je šta... radit nekakvu podijelu na forumu?

Samo ce doci do flejma i bespotrebne rasprave... Hrvat, Hrvatsko, Zagreb.

LUXX uto 18.11.2008 22:33
naxeem kaže...

Od kada je BUG forum političan? Zašto ovo nije obrisano?

Ma nekog meni nepoznatog smisla je tema imala dok sam ju pogledao ali sve mi se cini da sam otkrio to nepoznato.
Gluposti.

CLOSED!