morrisoN pon 16.8.2021 10:46

Negdje u Bosni:

Muškarac. Rane četrdesete. U pomalo neudobnom položaju oslonjen na šank. Svako malo lizne od svog duplog pelinkovca. Po odjeći, nogama koje u ritmu muzike udaraju po podu, po držanju tijela, prosto po svemu, može se reći, stereotipni Eros-Bosančeros.

Dva stola dalje, sama, mirna sjedi prelijepa žena. Po izgledu bi se reklo da su generacija. Da li je samo dobro očuvana ili je stvarno ista godina proizvodnje, teško je reći, ali da dobro izgleda je činjenica.

Mmmm, vidi ono mače – pomisli naš glavni junak – baš dobro izgleda. Kako bi samo rado pričao s njom… Ali šta da joj kažem?? Tako sam prokleto stidljiv i svaki put kad pokušam pričati s nekom ženom, pričam samo gluposti.. Hm.. Znam!! Reći ću joj da sam se u nju zaljubio na prvi pogled. Ma, ne.. Radije ne.. Ismijaće me i izvaliti neki od ženskih fazona na tu temu. Možda da joj pošaljem piće, a ostatak će doći sam po sebi. Pih, baš sam smotan.

U tom trenutku žena ustaje i odlazi.

Jebi ga.. Stvar se sama od sebe riješila. Baš sam smotan. Kako mi fali hrabrosti svaki put. Toliko je tema o kojim bi se moglo nešto pričati. Pa i upucavanje je za ljude. Šta mi može biti, da me odbije ili da pristane?! Ni od jedne od tih stvari se ne umire. Mada bih u ovom drugom slučaju umro od sreće. Možda je i bolje ovako. Ko zna kakve bi mi sve probleme ova prelijepa žena donijela…

Par minuta poslije, žena se vraća i sjeda za isti sto.

Evo je opet!! Vratila se!! To je to! To mora da je znak! Mi smo određeni jedno za drugo! Sad ću joj prići. Ispričaću nešto interesantno! Sad ili nikad!

Eksira svoj dupli pelinkovac da se okuraži, provuče ruku kroz kosu, uvuče stomak, ispravi leđa, lagano odšeta do stola za kojim prelijepa žena sjedi, spusti se na slobodnu stolicu i dubokim glasom upita:

“Jesi ti to pišala?!”

Cansee pon 16.8.2021 11:57

Otišao Crnogorac u neku islamsku fundamentalističku zemlju. Prilikom šetnje gradom uhvati za stražnjicu neku pokrivenu ženu i uhiti ga policija za čuvanje moralnih i vjerskih vrijednosti.

Dovedu ga kod kalifa i on, kad je čuo što je ovaj učinio, reče: - Dovedite Jusufa! Dođe Jusuf... baja, 2,5 metra visok, 150 kila, sve mišići!

Kalif reče: - Jusufe, ovog da karaš do zore! Crnogorac krene kukati, te kako će ženi i familiji na oči, bolje da ga odmah ubiju, ovo-ono, kad uto uvodi policija drugog tipa.

- Što je taj učinio? - upita kalif. - Krao je nešto na tržnici! - odgovoriše ovi. - Dobro, njemu odsijecite obje ruke - reče kalif.

Stavi Jusuf njih dvojicu pod mišku i taman da krene, kad dovode trećeg. - Što je s ovim? - upita kalif. - Psovao Alaha i činio sranja u džamiji. - E njemu odsijecite i ruke i noge.

Stavi Jusuf i njega pod mišku, kad dovedoše četvrtog. - Što je taj učinio? - Pobio ljude i djecu. - E njemu odrežite i ruke i glavu - reče kalif. Uzme sve njih Jusuf pod mišku i krene, kad će Crnogorac: - Jusufe, brate, jesi zapamtio koga treba da karaš?

morrisoN pet 12.11.2021 14:42

Ciga ide za Novi Sad, pa stopira. Naiđe Lala sa konjskom zapregom.

-Jel daleko Novi Sad?
-Pa i nije.
-Jel mogu sa vama?
-Može.

Voze se već jedno dobrih tri sata, kada ciga ponovno pita.

-Jel daleko Novi Sad?
-Eeeeee, sad već jeste...

morrisoN ned 23.1.2022 09:55

Piju Suljo i Fata kafu na balkonu. Gleda ih Mujo s ulice pa im nešto dovikuje. Na kraju se popne do stana i veli im:

-Alo, ba, šta radite vas dvoje. Kako vas nije stid tu na balkonu? Prolaznici gledaju. Ima tu i djece. Pa sklonite se negdje gdje vas niko ne vidi.

Suljo u čudu odgovara:

-Bolan Mujo, pa samo pijemo kafu.

-Kakva, ba, kafa? Odozdo izgleda k'o da se seksate.

-Daj, ne zezaj me.

-Stvarno tako izgleda.

-Svašta! Odoh sići da baš vidim.

Tako Suljo sišao, a Mujo ostao s Fatom na balkonu. Odmah se prihvati Fate i prisloni je uz balkonsku ogradu, digne joj suknju i udri.

Vraća se Suljo odozdo sav zadihan.

-Mujo, fakat, u pravu si. Isto k'o da se seksate. Fato, od sad kafu pijemo u stanu.

savade ned 13.3.2022 15:19

Kad smo bili djeca, bojali smo se mraka.
Ali kad smo odrasli, račun za struju nas je natjerao da se bojimo svjetla!

 

 

Kako starim, prisjećam se svih ljudi koje sam izgubio do danas. Možda karijera turističkog vodiča nije bila pravi izbor za mene.

 

 

Život je poput kutije čokolade. Debelim ljudima ne traje dugo.

 

 

Daj čovjeku šibicu i bit će mu toplo nekoliko minuta. Zapali ga i bit će mu toplo ostatak života.

Blackstorm uto 13.12.2022 01:17

Nemam sliku da sudjelujem u temi, ali imam zamolbu.

 

Ima li netko sliku (meme) na kojoj se nalazi više manjih slika koje na kraju kroz svoje značenje daju naziv pjesme "Od Vardara pa do Triglava".

 

Sjećam se da bude slika VAR monitora, pa one pjevačice DARA bubamara i još nešto pa sve kroz asocijaciju naziva ispadne nazive te pjesme.

 

Ako netko može poslati sliku, plaćam pivu 

Blackstorm uto 13.12.2022 14:11
izith kaže...

Zvuči kao nešto s Facebook stranice Apstraktni vicevi pa potraži tamo. Ako znaš otprilike kako izgleda, naći ćeš u galeriji koju sam linkao.

 Nemam Facebook, ali od ovih slika što sam mogao pristupit, nisam ju našao. Ali svejedno hvala 👍🏻

fromcelltohell pet 16.12.2022 09:37
Blackstorm kaže...

Nemam sliku da sudjelujem u temi, ali imam zamolbu.

 

Ima li netko sliku (meme) na kojoj se nalazi više manjih slika koje na kraju kroz svoje značenje daju naziv pjesme "Od Vardara pa do Triglava".

 

Sjećam se da bude slika VAR monitora, pa one pjevačice DARA bubamara i još nešto pa sve kroz asocijaciju naziva ispadne nazive te pjesme.

 

Ako netko može poslati sliku, plaćam pivu 

 Izvol'te, kolega: