Stanovanje

Fasadni sustavi - Q&A

toxic ned 8.8.2021 09:29

Prije nego me napadnete i krenete s time kako je ovo informaticki forum itd... Slažem se s Vama no međutim smatram da informaticari i ljudi opcenito skloni tehnologiji imaju i šira znanja i aspekte pa smatram da mi mogu pomoći.

Drugo nisam aktivan na drugim forumima osim ovog pa samim time ne želim otvarat account po raznim drugim forumima da bih saznao mišljenja itd....

Trece, da već sam pitao majstore svašta i u pravilu daju odgovore no međutim to su majstori a mene zanimaju iskustval ljudi iz prve ruke...

Ono što mene zanima jel ima ikog ovdje da je na kucu stavio Silkonsku žbuku te kakvu su iskustva ?

Naime dosta mi je skuplja i trenutno mi je prvi izbor no međutim ne znam iz prakse nikog oko mene da ima silkonsku žbuku već ljudi stavljaju u vecini slucajeva akrilnu... E sada vidio sam akrilne zbuke koje su godinama "čiste" a vidio sam i one koje nakon koju godinu vec imaju kao neku "pljesan" prljavstinu itd...

Postoji  i silikatna žbuka pa eto ako netko ima iskustva neka mi javi ili je ovdje doslovno ako imaš novaca odi na Silikonsku i gotovo ?

Hvala

fer-de-lance ned 8.8.2021 09:47

1992. su kod nas na kući postavili sep žbuku, i dan danas bez nekih ozbiljnih oštečenja i na većem dijelu kuće izgleda skoro ko nova.

a to je valjda 10x jeftinije od ovih silikatnih i silikonskih, tak da mi je čudno da te tak brzo odu, a nisu ni baš toliko finije da bi toliko više trebale koštat.

BTW, kad pogledaš, recimo da imaš 4 x 100 m2 zidova, treba ti cca. 2.5 kg/m2 bilo koje, znači 250 kg po zidu, to je od 8 (silikatna,akrilna) -12 tisuća (silikonska) kuna za žbuku, a ta razlika je zapravo ništa u odnosu na cijenu koju bude majstor uzeo za ruke, tak da biranjem lošijeg rješenja (ako je lošije) ni ne budeš skoro ništa ni uštedio, a samo si budeš probleme stvorio i dodatne ogromne troškove.

Ne znam, bude se javio netko pametniji....