tintin pet 26.6.2020 11:13

Trebam kupiti zidni komunikacijski ormar širine cca 40cm i ne snalazim se baš u tome što pronalazim (4U, 6U, ...?) pa molim za pomoć da ne kupim krivo.

Trebao bi u njega smjestiti napojnu letvu sa bar 6 priključaka za hardver, switch (preskočio bi patch panel ako smijem), cca 2 police za NAS, raspberry, ...

Nisam imao potrebu za time do sad, ali nakupilo se previše po policama pa moram to malo ušminkati.

MrBlc pet 26.6.2020 11:47

4U, 6U predstavlja visinu (1U je 1,75"). 40 cm ćeš teško naći. Najčešći su 19", a manjih ima od 17" i 10" (17 je kod nas jako teško naći, 10 je lakše naći). Znači, širina je definirana standardom montaže, visina brojem jedinica (neki uređaji mogu biti visine više jedinica), te tražiš dubinu koja zadovoljava najdublji uređaj koji unutra ide.

 

Patch panel, rack switch i slični uređaji se montiraju direktno, a za samostojeće uzimaš police. Ako imaš sve samostojeće uređaje, onda je pitanje koliko ćeš uopće reda dobiti.

 

Patch panel povećava praktičnost i olakšava organizaciju, pogotovo ako imaš kabela koje ne koristiš - njih dovedeš do panela, ali ne spajaš patch kabele na te portove dok ti ne zatreba.

 

S obrzirom na navedenu opremu, preporučivo bi bilo ugraditi i ventilator (najviše radi diska u NAS-u).

 

 

Ako ti uređaji nisu za rack montažu i ako imaš specifične zahtjeve za dimenzijama, možda bi ti bilo bolje modificirati neki metalni ormarić opće namjene (uzemljenje, uvodnice za kabele, ventilacijski otvori i slično).