Općenito o mobitelima

Samsung Galaxy Mini 2 (S6500/S6500D) - Rasprava

ktm08 uto 25.9.2012 21:37

Neki dan dobio GM2 za produženje ugovora za Max ADSL.Jučer krenuo da ga rootam po ovim uputama.Kad je spojen USB kabelom na komp ne uspijevam ga pokrenut u download modu(kombinacija tipki Home+VolumeDown+Power,drzi tipke do prikaza logo-a).Na trenutak se pojavi ekran kao na slici 1. ali toliko kratko da ne uspijem sa tipkom "volume up" dati naredbu za Continue.,nakon toga se ugasi.
Kad mob. nije USB kablom spojen na komp uspijem ga pokrenuti u download modu i odabrati naredbu Continue,nakon toga sam ga spojio na komp i pokrenuo Odin te po uputstvu odabrao "clockworkmod-jena.5.2.0.8.tar.md5" ,nakon toga Odin je pozelenio i pokazao u donjem lijevom uglu(u log-u) succes 1 /failed 0. Nastavio sam dalje po uputstvu ali CWM-a nema nigdje,kad ga pokrečem kombinacija tipki home+VolumeDown+Volume Up+Power, drzi tipke do prikaza logo-a on se opet pokrene u download modu kao
na slici 1. Provao sam i sa clockworkmod 5.0.2.8.tar.md5 ali uvijek isto. Sada prilikom normalnog starta imam žuti trokut na ekranu ali CWM ne postoji.Onaj brojač fleshanja i uredno mi zabilježi svaki put kad sam preko Odina ubacio taj tar.md5 fajl-sad je već na 5.
Dali je netko imao takvu situaciju?

maherDP uto 25.9.2012 22:02

ja sam imo taj problem kad sam kupio mob i prvi put rooto
nisam uspio
jer sam stavio boot od 7600 ak se dobro sječam ugl bojač mi je bio na 11
i uspio sam vratit na 0
i onda sam našo pravvi tutorial za rootanje i noramlno pri paljenju žuti trokut ali imam CWM
ugl sad radi malo googlaj ja sam našo rješenje
malo se potrudi 

IVOX sri 26.9.2012 07:58
ktm08 kaže...
Neki dan dobio GM2 za produženje ugovora za Max ADSL.Jučer krenuo da ga rootam po ovim uputama.Kad je spojen USB kabelom na komp ne uspijevam ga pokrenut u download modu(kombinacija tipki Home+VolumeDown+Power,drzi tipke do prikaza logo-a).Na trenutak se pojavi ekran kao na slici 1. ali toliko kratko da ne uspijem sa tipkom "volume up" dati naredbu za Continue.,nakon toga se ugasi.
Kad mob. nije USB kablom spojen na komp uspijem ga pokrenuti u download modu i odabrati naredbu Continue,nakon toga sam ga spojio na komp i pokrenuo Odin te po uputstvu odabrao "clockworkmod-jena.5.2.0.8.tar.md5" ,nakon toga Odin je pozelenio i pokazao u donjem lijevom uglu(u log-u) succes 1 /failed 0. Nastavio sam dalje po uputstvu ali CWM-a nema nigdje,kad ga pokrečem kombinacija tipki home+VolumeDown+Volume Up+Power, drzi tipke do prikaza logo-a on se opet pokrene u download modu kao
na slici 1. Provao sam i sa clockworkmod 5.0.2.8.tar.md5 ali uvijek isto. Sada prilikom normalnog starta imam žuti trokut na ekranu ali CWM ne postoji.Onaj brojač fleshanja i uredno mi zabilježi svaki put kad sam preko Odina ubacio taj tar.md5 fajl-sad je već na 5.
Dali je netko imao takvu situaciju?

Pokušaj držati Vol UP+Home+Power ako ne radi onda stvarno neznam...Drzi tipke malo duze nemoj samo stisnuti i pustiti 

mjaneci3 čet 27.9.2012 09:16
dRoID kaže...

Zna li netko zašto mi ne vidi wi-fi koji sam kreirao na laptopu preko programa Connectify (laptop mi služi kao hotspot)?

Iphone mi se bez problema spoji dok mini niti ne vidi mrežu.

Sumnjam da je do mobitela. Pogledaj postavke mreže.

Nikad nisam vidio sličan problem. Uvijek se spajam bez problema na sve Wifi mreže.

dRoID čet 27.9.2012 10:05
mjaneci3 kaže...
dRoID kaže...

Zna li netko zašto mi ne vidi wi-fi koji sam kreirao na laptopu preko programa Connectify (laptop mi služi kao hotspot)?

Iphone mi se bez problema spoji dok mini niti ne vidi mrežu.

Sumnjam da je do mobitela. Pogledaj postavke mreže.

Nikad nisam vidio sličan problem. Uvijek se spajam bez problema na sve Wifi mreže.

Bez problema se spajam na kućni wifi ili neki drugi router, ali jednostavno neće da vidi kreirani wifi od laptopa(koji iphone normalno vidi i koristi).

Dal nije do nekih postavki mobitela?

mjaneci3 pet 28.9.2012 12:10
željka1959 kaže...

Može li mi neko pomoći? Imam novi samsung galaxy mini, ne mogu koristiti kameru, svaki put traži umetanje mem. kartice iako je ona stavljena u utor uređaja, možda treba nešto urediti što ja ne znam???

Dal kartica radi uredno sama po sebi? Pogledaj u postavkama aparata gdje se spremaju slike. Ako je kartica, probaj staviti telefon.

bundas sub 29.9.2012 15:36

Pozdrav,

postoji li ovdje mozda neka dobra dusa koja je Samsung galaxy mini 2(6500D) dobila za produljenje ugovora od tcoma, a koristi njihovu mrežu i voljna je pomoci meni na taj nacin da moj IMEI kod posalje njima na mail i zamoli kod za unlock? To je poslic od 20tak sekund jer sam spreman napisati kompleti mail kojeg bi trebalo samo prosljediti a meni biste zaista mnogo pomogli jer nebi morao plačat unlock u nekom servisu, pošto isti jos nije izvediv usbom putem računala. :)))

Major950 sub 29.9.2012 15:49
bundas kaže...

Pozdrav,

postoji li ovdje mozda neka dobra dusa koja je Samsung galaxy mini 2(6500D) dobila za produljenje ugovora od tcoma, a koristi njihovu mrežu i voljna je pomoci meni na taj nacin da moj IMEI kod posalje njima na mail i zamoli kod za unlock? To je poslic od 20tak sekund jer sam spreman napisati kompleti mail kojeg bi trebalo samo prosljediti a meni biste zaista mnogo pomogli jer nebi morao plačat unlock u nekom servisu, pošto isti jos nije izvediv usbom putem računala. :)))

Javi se na PP.

bundas ned 30.9.2012 14:25

Pošto Majod950 nije shvatio moj post; ja nisam dobio mobitel u sklopu te akcije i nije problem u tome da ne znam sam mail poslat :). Mobitel je kupljen na prepaid u tcom centru i zelim ga otljucati za druge mreze. Trazim nekoga ko svoj "besplatni" unlock nije iskoristio, valjda zato kad koristi tcom mrezu, i voljan je poslati moj imei kod i zamoliti unlock kod. 

Dubravko_123 pon 8.10.2012 11:46

Pozdrav, ekipa

Ovaj mobitel je super, ali pojavio mi se jedan problem... 

Naime, USB memorija se neprestano skenira i nikada ne prestaje. Radi toga mi, čini mi se, ne radi ni SD kartica što je poprilično bezveze obzirom da je pola funkcije mobitela upravo za SD karticu... Što napraviti?

Googlanjem ne nalazim odgovore

Hvala unaprijed :) :)

KiX777 pon 8.10.2012 13:00

Imam jedno pitanje: Imam instaliran custom rom, custom kernel, znači mobitel je rootan, kada dođe official 4.1 update, mogu li ja preko kiesa updateati bez obzira na custom kernel i rom?
Hoće li update te kernele i romove pobrisati? 

maherDP pon 8.10.2012 15:37
KiX777 kaže...

Imam jedno pitanje: Imam instaliran custom rom, custom kernel, znači mobitel je rootan, kada dođe official 4.1 update, mogu li ja preko kiesa updateati bez obzira na custom kernel i rom?

to i mene zanima
dali netko može uploadat org fileove
kako bi mogo unrootat mobitel
jer mi nešto u zadnje vrijeme kad nekog zovem neće upalit zvuk
nekad hoće nekad neće
ugl help 

mjaneci3 sub 13.10.2012 07:30
KiX777 kaže...

Ako ROM u sebi nema onemogućene postavke za update preko Kies-a onde se može bez problema.

Ako i ne možeš, preko ODIN-a staviš neki originalni ROM manje verzije od onog kojeg želiš update-ati i ide bez problema.

Npr: Želiš preko Kies-a ICS ili JB, na mobu moraš imati GB.

IVOX uto 23.10.2012 08:21

Jelly bean izgleda da je stigao, otvarajte kies i update...

Ja sasvim slucajno otvorio kies kad ono nova verzija dostupna, nadam se da je to JB! :)

EDIT:dobili smo *urac, bezveze update sa 2.3.6 na 2.3.6... logika?

mjaneci3 sri 24.10.2012 11:11
IVOX kaže...

Jelly bean izgleda da je stigao, otvarajte kies i update...

Ja sasvim slucajno otvorio kies kad ono nova verzija dostupna, nadam se da je to JB! :)

EDIT:dobili smo *urac, bezveze update sa 2.3.6 na 2.3.6... logika?

Jesi li primjetio koje razlike možda? Vjerojatno samo optimizacija.

Jel ima koja dobra duša da podijeli stock ROM od bonbon-a?

El Maniachi sub 27.10.2012 15:54

Imam mob. Samsung Galaxy Mini Imam jedan problem. Nakon skidanja sadrzaja sa interneta (pozadine, tonovi i sl) i pokusaja da to instaliram na uredjaj dobijem poruku da nema dovoljno raspolozive memorije, da provjerim status memorije i pokusam ponovo. U uredjaju pise da slobodne memorije ima 158 MB i na SD kartici lobodno je 1,86 GB. U cemu je problem? I da, imam insraliranu zadnju verziju KIES programa.

Pomoc.