Ivanasmile pet 12.7.2013 11:48

Dobila sam prije 2 dana novi mobitel Xperia J, ostao mi je na stolu, sestra je nešto gledala po njemu i uključila aplikaciju "pomoć za gluhe i slabovidne osobe" mislim da se tako zove..i ubiti mobitel je podešen na zaključavanje u roku jedne minute, automatski, i tako se zaključao..problem nastaje u tom jer ga ne mogu odtključati što god napravila, koju god tipku dodirnem on mi govori što sam dotaknula i oko tog se stvori zeleni okvir..kao da sam u nekom programu, imam takav osjećaj i ono mi pokazuje na koji način ta aplikacija funkcionira..probala sam isključiti mobitel no i od tog ništa, ponovno mi dođe na isto nakon što ga upalim...netko me u međuvremenu i zvao no nisam mogla odgovoriti na poziv jer mi klizač nije htio "raditi"..samo mi kaže što sam dotaknula..nakon tog mi govori da imam propušten poziv....zvala sam i službu, jedva da sam ih dobila savjetovali su mi da dođem do njih, ali mi je daleko jako još sam oko 3 tj na moru a prvi centar mi je nekoliko sati vožnje busom, jer autom nisam..pa evo molila bih vas ako itko išta zna..da mi se obrati..jer više ne znam što da radim..

kivic15 pet 12.7.2013 12:17
Ivanasmile kaže...
Zanima me ako to napravim na svoju ruku jel mogu izgubiti garanciju na mobitel?

Mislim da ne,jer to je samo vracanje na tvornicke postavke,a ne root,uostalom radi se o sonyevu softveru,pa ne vjerujem da se gubi garancija

Don Kihoty pet 12.7.2013 12:19

Ne gubi se sigurno - taj software radi samo dok je bootloader zaključan,

a da bi se bootloader otključao, mora se dati IMEI broj da Sony poništi jamstvo.

(samo Sony može otključati bootloader)

Dakle ovo je sigurno - nema gubitka jamstva.

PS - I nakon otključavanja bootloadera, vrlo se jednostavno zaključa,

tako da i onda jamstvo vrijedi.

hijena ned 3.11.2013 17:25

Pozdrav! Imam problem sa mobitelom Xperia J.

Zaslon na mobitelu sam tipka stalno mi otvara druge aplikacije a da ja nista ne pokrecem. Kada stavim  npr. tj. prikljucim slusalice nive na motel krci i izbacuje sma prozore  a da ja nisam niti dirnuo. Pokusao sam resetirati sve, ali neće! Dali znate kako to rijesiti?

Hvala!