Općenito o mobitelima

Problem sa Samsung Galaxy J5 SM-J500FN

Vkm996 sri 3.8.2016 11:04
xXTheLuka1998xX kaže...

Pozz naime ovaj mobitel uredno radi no kada povecam svjetlinu mogu vidjeti sjenu od pocetnog zaslona i sve ikone

Pogotovo na bijeloj pozadini problem se uočava što da radim?

Ništa, to ti je AMOLED ekran, a OLED i AMOLED ekrani su poznati po tome. To ti je famozni "burn-in" effect i dešava se na godinu-dve starim mobitelima.

Rješenje ti je bilo da imaš "screen saver" (koji je dobio ime po tome što čuva ekran od burn-ina). Slijedeći mob koji budeš kupovao pazi da ima IPS ekran i nema burn-ina :)

xXTheLuka1998xX sri 3.8.2016 11:07
Vkm996 kaže...
xXTheLuka1998xX kaže...

Pozz naime ovaj mobitel uredno radi no kada povecam svjetlinu mogu vidjeti sjenu od pocetnog zaslona i sve ikone

Pogotovo na bijeloj pozadini problem se uočava što da radim?

Ništa, to ti je AMOLED ekran, a OLED i AMOLED ekrani su poznati po tome. To ti je famozni "burn-in" effect i dešava se na godinu-dve starim mobitelima.

Rješenje ti je bilo da imaš "screen saver" (koji je dobio ime po tome što čuva ekran od burn-ina). Slijedeći mob koji budeš kupovao pazi da ima IPS ekran i nema burn-ina :)

Hvala lijepa na odgovoru,

Dali s vremenom to može oštetiti ekran

Vkm996 sri 3.8.2016 11:25
xXTheLuka1998xX kaže...

Hvala lijepa na odgovoru,

Dali s vremenom to može oštetiti ekran

Pa burn-in sam po sebi ti je već oštećenje. Kako bi zaustavio daljnja oštećenja, smanji brightness makar do pola, koristi aplikaciju da ti mijenja pozadinu svakih par minuta i napravi si jednu stranicu na početku bez widgeta i ikona.

edit: Također preporučam da koristiš pozadine koje su već došle s mobitelom jer one nemaju grubih crta i prilagođene su protiv burn-ina.

Danir pet 28.7.2017 23:30

Poštovani forumaši, molim pomoć. Radi se o Samsung galaxy J5 (2016). Nešto sam želio podesiti u nekim postavkama, očito nešto krivo stisnuo, i sad su mi sve ekranske slike crno-bijele, a ne u boji.

Ne mogu pronaći gdje vratiti prijašnju postavku.

Pregledao sam Korisnički priručnik i ne nalazim rješenje.

Danir sub 29.7.2017 00:37

To je to. Uspjelo. Hvala ti na strpljenju i pomoči.

Hebi ga, imam sedam banki i silnu volju i znatiželju za modernim tehnologijama, pa nekad ukakim i ne znam se izvuči iz toga.

Još jednom HVALA.

Danir pon 29.1.2018 22:31

Poštovani forumaši, imam problem.

Nedavno mi se pojavila obavijest da je izašao  novi softver, i želim li ga instalirati. Prihvatio sam, i nakon instalacije požalio. Naime, s novim softverom sve radi ispravno, ali mi se ne sviđaju ikonice, ekranske slike,  imenik, sat, raspored.

Ukratko moje je pitanje: Postoji li mogućnost vračanja predhodnog softvera ?

Hvala

Danir ned 17.6.2018 00:20

Poštovani forumaši,

prije dvadesetak dana pojavila mi se na početnom zaslonu mobitela nova ikonica; polukrug sa znakom+ u sredini, smještena kraj ikonice bluetootha, što možete vidjeti na screenshootu.

Pregledao sam opširne upute za mob, prekopao internet i pitao dosta ljudi, i ne nalazim odgovor.

Ako netko zna što ta ikonica predstavlja, bio bih mu zahvalan.

Unaprijed hvala, pozdrav, Damir