OnePlus 5

HPB ti ima "Visu na rate" 3-12 rata pa ti banka djeli na rate a njima da odmah kompletan iznos.
Znaci izaberes si hoces 3-6-12 rata i svaku transakciji mozes zasebno odabrat na koliko rata.Preko mbankinga mjenjas rate.
Hahah, znači HPB koji nigdje nikada nema mogućnost kupovine na rate tu začudo ima...siguran sam da to dolazi sa određenom kamatom...
Ovo je opcija tvog dogovora sa bankom, ne sa OnePlus shopom.

To ima svaka banka. Tako nesto se zove revolving kreditna. Znaci trosis i duzan si na kraju mjeseca platit nekih 5 do 10% dugovanja. Recimo kupis nekaj na Master za 1000 kn i na kraju mjeseca ti dojde racun da si duzan 50kn. Mozes platit obaveznih 50kn ili ako oces 100 ili svih 1000. Kamata je recimo 13 ili 14%, kamate ne mogu biti vece nego kod revolving kreditnih. Na taj nacin si mozes sam odredit broj rata. Neke banke imaju shemu da si prek internet bankinga sam podjelis racun na rate, kolko je tu kamata ne znam, ugasil sam tekuci u rba tak da nemam pojma koliko oni deru.

To ima svaka banka. Tako nesto se zove revolving kreditna. Znaci trosis i duzan si na kraju mjeseca platit nekih 5 do 10% dugovanja. Recimo kupis nekaj na Master za 1000 kn i na kraju mjeseca ti dojde racun da si duzan 50kn. Mozes platit obaveznih 50kn ili ako oces 100 ili svih 1000. Kamata je recimo 13 ili 14%, kamate ne mogu biti vece nego kod revolving kreditnih. Na taj nacin si mozes sam odredit broj rata. Neke banke imaju shemu da si prek internet bankinga sam podjelis racun na rate, kolko je tu kamata ne znam, ugasil sam tekuci u rba tak da nemam pojma koliko oni deru.
Moj savjet, bježite od ove kartice pod svaku cijenu.
Ako neki dućan ne nudi na rate beskamatno, onda uštedite pa kupite odjednom. Ove revolving kartice su opaka zamka i možete se lako uvaliti u velike iznose kamata, pogotovo ako si zadajete velike rate. Kamata od 13-14% je lihvarska.

Ovo nema veze s revolvingom jel je to potpuno nešto drugo...
https://www.hpb.hr/gradanstvo/kartice/visa-kartica-na-rate
Znaći kamata ti je na 12 rata - 3%, na 6 rata 2%, i na 3 rate 1% tj na 4000kn na 12 rata ti je 120kn. Ako je to puno onda ga j...
Bilo koji iznos veći od 200kn ti se dijeli na rate 3/6/12...zavisi koji model rata odabereš.
Revolving prilikom ugovaranja staviš koliki mj iznos u % hoćeš otplačivat i otplačuje., kod ovoga svaku transkaciju možeš mjenjati što se tiće rata.
Imao sam revolving., imam ovo. Ovo kod HPB je zakon. S ovim možeš plačat i preko paypala pa mi i za to služi.

Napisal sam da ima revolving ili mozes online sam odabrat kolko oces rata. To isto sam imal u rba ali ne znam po kojoj kamati, sigurno ne po lihvarskoj.

Hahah, znači HPB koji nigdje nikada nema mogućnost kupovine na rate tu začudo ima...siguran sam da to dolazi sa određenom kamatom...
Pa to je praktično...zato pošto je dogovor s bankom pa te boli briga. Možeš kupovat bilo gdje nevezano jel ovi primaju rate ili ne.
Ni jedan webshop kinesk ne prima rate. Ovako imaš tu karticu i boli te patka...staviš na koliko rata hoćeš nešto kupit i kupiš.
Kamata na 12 rata ti je 3% tj to je naknadan za kupovinu...znaći na 4000kn ti je 120kn.
Da li je bolje platit 120kn kamata pa kupit neki mob iz Kine na 12 rata ili imat Amex ili Diners pa provući jedonkratno iz Kine i sljedeći mjesec platit cijelokupni iznos. Razmisli.

Pa jebo te kad ti je to toliko bilo dobro šta si zatvorio tekući u RBA.
Pričaš o lihvarskim kamatam...a HPB je jedina banka koja građanima RH nije dala kredite u švicarcima. Toliko o lihvarenju.
ps. Da li smo kolegi izbor., pa neka se sam odluči.
Bio sam u PBZ-u u Splitskoj i zadnje vrijeme sam u HPB. Hpb ima najbolju ponudu., da RBA-a ima bolju budi siguran da bi tamo imao tekući i žiro.

Pa to je praktično...zato pošto je dogovor s bankom pa te boli briga. Možeš kupovat bilo gdje nevezano jel ovi primaju rate ili ne.
Ni jedan webshop kinesk ne prima rate. Ovako imaš tu karticu i boli te patka...staviš na koliko rata hoćeš nešto kupit i kupiš.
Kamata na 12 rata ti je 3% tj to je naknadan za kupovinu...znaći na 4000kn ti je 120kn.
Da li je bolje platit 120kn kamata pa kupit neki mob iz Kine na 12 rata ili imat Amex ili Diners pa provući jedonkratno iz Kine i sljedeći mjesec platit cijelokupni iznos. Razmisli.
Ako mogu, uvijek ću radije platit odmah i odjednom nego mislit na banku i kapanje love u njihov džep.
Svakako, sa ovim načinom je sve pristupačnije ljudima, ali obvezivanje na plaćanje kroz godinu dana ili dulje je samo dugotrajna zamka jer se onda ekipa opusti, krene više rata odjednom i što sve ne.
Kao i one nove Zaba reklame gdje prikazuju da je kupovina odjednom katastrofa i da je puuuuuno "pametnije" kupovati na rate.

Ako mogu, uvijek ću radije platit odmah i odjednom nego mislit na banku i kapanje love u njihov džep.
Svakako, sa ovim načinom je sve pristupačnije ljudima, ali obvezivanje na plaćanje kroz godinu dana ili dulje je samo dugotrajna zamka jer se onda ekipa opusti, krene više rata odjednom i što sve ne.
Kao i one nove Zaba reklame gdje prikazuju da je kupovina odjednom katastrofa i da je puuuuuno "pametnije" kupovati na rate.
Gle tu se slažem i to stoji. Bolje odjednom, nego na rate...ali jebi ga nemaju svi tu mogučnost. Živimo u HR - banana državi.
Ja ti na ovoj HPB imam limit 5.000kn a nudili su mi 20.000kn., zato jel se upravo to može dogodit. Da kupujem i ono što mi ne treba.

Ja uvijek kupujem što mi ne treba, hranu kupuje žena. :(

Pa jebo te kad ti je to toliko bilo dobro šta si zatvorio tekući u RBA.
Pričaš o lihvarskim kamatam...a HPB je jedina banka koja građanima RH nije dala kredite u švicarcima. Toliko o lihvarenju.
ps. Da li smo kolegi izbor., pa neka se sam odluči.
Bio sam u PBZ-u u Splitskoj i zadnje vrijeme sam u HPB. Hpb ima najbolju ponudu., da RBA-a ima bolju budi siguran da bi tamo imao tekući i žiro.
Jer vise ne zivim u hr pa mi ne treba tekuci u hr.

Jer vise ne zivim u hr pa mi ne treba tekuci u hr.
Zato nije ni čudo što kupuješ gotovinom

http://www.gsmarena.com/oneplus_5_owners_are_reporting_of_a_jello_effect_when_scrolling-news-25885.php - nešto se korisnici bune....

pa i iPhone je imao probleme s kamerom i antenom,a Samsung sa samozapaljenjem,žutilom na ekranu,burn in-om i pucanjem kućišta,guljenjem boje na bridovima pa šta?!

To je rješivo i na slijedeći način. Uzmeš gotovinski kredit (preko mobilne aplikacije, pbz, vrlo jednostavno, bez jamaca i biljeznika), mislim da je kamata negdje 7-8% i zadaš si sam vrijeme otplate, tj. rate.
U konačnici si prošao i dalje daleko jeftinije a iznos kamate je zanemariv za iznose oko par tisuća kuna koliko mobiteli koštaju i ne plaćaš odjednom iznos što je cilj.
Usput, ovo sa HPB-ovom VISA karticom na rate je zgodno ali se dodatno plaća i mjesečna naknada za članarinu.
Pitanje, u tablici stoji naknada za kupovinu 1 % a ti si spomenuo 3% što je iznos naknade za isplatu gotovine na HPB uređajima? Koji je onda postotak za kupovinu na 3 rate na nekom online shopu npr.? 1 ili 3% i ima li negdje prikazan iznos kamate koji se plaća na određen iznos?

To je rješivo i na slijedeći način. Uzmeš gotovinski kredit (preko mobilne aplikacije, pbz, vrlo jednostavno, bez jamaca i biljeznika), mislim da je kamata negdje 7-8% i zadaš si sam vrijeme otplate, tj. rate.
U konačnici si prošao i dalje daleko jeftinije a iznos kamate je zanemariv za iznose oko par tisuća kuna koliko mobiteli koštaju i ne plaćaš odjednom iznos što je cilj.
Usput, ovo sa HPB-ovom VISA karticom na rate je zgodno ali se dodatno plaća i mjesečna naknada za članarinu.
Pitanje, u tablici stoji naknada za kupovinu 1 % a ti si spomenuo 3% što je iznos naknade za isplatu gotovine na HPB uređajima? Koji je onda postotak za kupovinu na 3 rate na nekom online shopu npr.? 1 ili 3% i ima li negdje prikazan iznos kamate koji se plaća na određen iznos?
Čim si napisao da "uzmeš gotovinski kredit"...
Mislim uzimat gotovinski kredit za mob - pa to moraš biti baš lud...
HPB visa na rate - upisnine nema, niti se što plača izdavanje kartice.
Mjesećna naknada je 12,00kn, a kamate su ti na 3 rate 1%, na 6 rata 2% i na 12 rata 3% - https://www.hpb.hr/gradanstvo/kartice/visa-kartica-na-rate
Ma možeš ti podići i "gotovinu na rate" samo su ti tad kamate veće.
Ovo je puno povoljnije od bilo kojeg gotovinskog kredita s kamatom 7-8%.
Ako gledamo da pbz naplačuje vođenje računa po 30kn a npr Splitska ima pakete po 60kn mjesečno., onda je ovih 12kn smiješno.

Ako mobitel ne možeš kupiti od mjesečne plaće, radije ne kupuj taj mobitel, preskup ti je. Ideš u dugove za mobitel?!

Ako mobitel ne možeš kupiti od mjesečne plaće, radije ne kupuj taj mobitel, preskup ti je. Ideš u dugove za mobitel?!
Da, nije ni meni jasno. Dizati kredit za mobitel?
Nije ni cudo da banke u HR ostvaruju ekstra profit.

Lol. But its deliberate :D Jelly effekt na linku je wtf, fakat se kuzi.
Cekao sam ovaj mob da izadje, treba mi dual sim, a rvacka slabo stoji sa dual sim mobitelima (npr. S8 + dual sim ima za kupiti u Njemackoj, Austriji, Italiji i UK, ne pricam o modelima za azijsko trziste vec official na samsungovim stranicama, ekskluzivno u samsung experience storeu), htc u11 ce valjda doc samo u tele2 u dual sim varijanti, a santa domenica recimo ima samo single sim, itd. itd. Sve u svemu odustajem od OP 5, ne uvjerava mi povjerenje, jelly effekt :D i jos kad sam vidio da ima SAR skoro blizu ruba tolerancije, no way. A bas sam se ponadao, ono kad cekas par mjeseci da konacno izleti i pratis novosti prije toga. I onda, bluaaah. Valjda ce bit onda sad HTC u11, iako mi se ne svidja to staklo. Da bar postoji HTC 10 dual sim, odma bi ga kupio.

Čim si napisao da "uzmeš gotovinski kredit"...
Mislim uzimat gotovinski kredit za mob - pa to moraš biti baš lud...
HPB visa na rate - upisnine nema, niti se što plača izdavanje kartice.
Mjesećna naknada je 12,00kn, a kamate su ti na 3 rate 1%, na 6 rata 2% i na 12 rata 3% - https://www.hpb.hr/gradanstvo/kartice/visa-kartica-na-rate
Ma možeš ti podići i "gotovinu na rate" samo su ti tad kamate veće.
Ovo je puno povoljnije od bilo kojeg gotovinskog kredita s kamatom 7-8%.
Ako gledamo da pbz naplačuje vođenje računa po 30kn a npr Splitska ima pakete po 60kn mjesečno., onda je ovih 12kn smiješno.
lol šta je tu čudno glupsone? :-) Isplati se uzet mob s 7-8% kamata i gotovinskim kreditom za sveukupno 3000 kn (s kamatama uračunato) a takvi mobiteli kod nas koštaju dvostruko više.
Plaća se članarina za tu karticu HPB visa na rate, te jednokratna naknada kako stoji prema njihovom sajtu. Godišnje se plaća za tu karticu vjerojatno oko 200-ak kuna dakle + postotak kamata na kartice (koji mi zvuči nerealno nizak) i svejedno dođeš na istu razinu troška kao i za gotovinski kredit, čak i veću možda.
Nije istina da PBZ plaća vođenje računa 30 kn haha...u PBZ-u sam i plaćam nešto sitno vođenje računa. Ne trkeljaj gluposti.

Da, nije ni meni jasno. Dizati kredit za mobitel?
Nije ni cudo da banke u HR ostvaruju ekstra profit.
Pričate ovdje o otplati mobitela na rate, a što je gotovinski kredit nego otplata banci tog kredita na rate? Kako si glup )
Zašto ne platit mobitel na rate, pa ogromna većina ljudi tako i kupuje mobitele. Radim s firmama, a čak niti one si ne mogu priuštit / ne žele priuštit plaćanje 2-3 soma kn jednokratno za mobitel, nego preferiraju za iznose iznad 2k kuna otplaćivat mobitele na rate.
A pogotovo to vrijedi za kineske mobitele koji su puno jeftiniji u online narudzbama izvan hr, a njih ne mozes platit jednokratno, jel tako?
Ne pravi se pametan klinjo...

Pričate ovdje o otplati mobitela na rate, a što je gotovinski kredit nego otplata banci tog kredita na rate? Kako si glup )
Zašto ne platit mobitel na rate, pa ogromna većina ljudi tako i kupuje mobitele. Radim s firmama, a čak niti one si ne mogu priuštit / ne žele priuštit plaćanje 2-3 soma kn jednokratno za mobitel, nego preferiraju za iznose iznad 2k kuna otplaćivat mobitele na rate.
A pogotovo to vrijedi za kineske mobitele koji su puno jeftiniji u online narudzbama izvan hr, a njih ne mozes platit jednokratno, jel tako?
Ne pravi se pametan klinjo...
Poenta je bila da kupujes mobitel koji si ne mozes priustiti a ima puno jeftinijih alternativa koje bi odradjivale isti posao ali se mora imati zadnji model.
Otkud ti ideja da se vani ne moze platiti jednokratno. Pa samo tako i mozes platiti. Gdje se to moze on line vani platiti na rate?????????
I ti se puno pravis pametan......I nisam klinjo vec nekih 40tak godina cisto da znas ;)

Ljudi, mislim da je to stvar osobnog izbora, tko će kako kupovat, nebitno, rate, kredit il gotovina, izbor je na njima..
Tema je OP5 a ne gotovinski krediti, kamate, banke, itd..

OnePlus-u skidam kapu. Mid range telefon prodaju pod flagship. Ako im prodje prodaja dobro, opet ce napravit dobru stvar.
Kako prijatelh koji ima OP1 je htio OP5, apsolutno je odusta od ideje i sad istrazuje dalje.
Zvuk, ekran, sd, ip67, kamera su aposlutno ne dostoji flagshipa i ovih $$$ sta traze, ali mogu pokusat na racun stare slave.
Jedino imaju SD835, ali pitanje je kako radi pod opterecenjem i u igrama, jer ako je kao kod S8, onda je fail :)
Prednost mu je sto nije stakleni i sto ima skoro cisti Android sa korisnim featurima i FP sprijeda. Dash charge je ok, kao QC3, ne kao rjesenje u S8.
:)

lol šta je tu čudno glupsone? :-) Isplati se uzet mob s 7-8% kamata i gotovinskim kreditom za sveukupno 3000 kn (s kamatama uračunato) a takvi mobiteli kod nas koštaju dvostruko više.
Plaća se članarina za tu karticu HPB visa na rate, te jednokratna naknada kako stoji prema njihovom sajtu. Godišnje se plaća za tu karticu vjerojatno oko 200-ak kuna dakle + postotak kamata na kartice (koji mi zvuči nerealno nizak) i svejedno dođeš na istu razinu troška kao i za gotovinski kredit, čak i veću možda.
Nije istina da PBZ plaća vođenje računa 30 kn haha...u PBZ-u sam i plaćam nešto sitno vođenje računa. Ne trkeljaj gluposti.
Ja sam glupson a ti si intelginetan. Ma bravo. Sjedi 5
Samo takav šaban poput tebe može dizat kredit s kamatom od 7-8%...da bi kupio mob od 3000kn.
Odi do mame pa je zamoli da ti digne kredit., da si kupiš mob.

Kad vidim koliko hejta se skupili oko OP5, čovjek bi rekao promašaj godine.
Meni, s druge strane, moj OP5 6/64 model savršeno odrađuje svoj posao. Prešao sam sa SGS6 i apsolutno svaki aspekt je upgrade. Za 3700 kn nisam mogao naći ništa bolje, tako da je meni bio najbolja kupovina za novce, a posebno ako uzmem u obzir da mi je došao za 2-3 dana.
Display odličan, u svakodnevnom korištenju ne osjetim razliku u odnosu na 2k ekran sa SGS6, a samim time baterijaa je bolja.
Kamera odlična, napravio sam nekoliko odličnih fotki u manual modu. Dual kamera mi je glupost i sasvim nepotrebna, tako da to nisam niti isprobavao. Nedostatak OIS-a me iznenadio i 4k snimke su stvarno užasno, ali 1080p sa EIS izgleda fenomenalno. Ne znam opet zašto se pravi tolika zbrka oko toga, tko još ima potrebu mobitelom snimati 4k kad većina niti nema ekran za pregledati te 4k snimke. No, svakom svoje.
Baterija taman, izdrži mi cijeli dan bez problema. Kad sam u obavezama i ne koristim puno mobitel, na 50% bude na kraju dana. Opet, ja zadovoljan.
Ono najvažnije - sučelje, napokon sam se maknuo od Samsungovih gluposti i ovaj clean android experience je odličan, a neki od featura iznenađujuće korisni.
Meni osobno jedina mana je dizajn, od naprijed mi mobitel izgleda dosadno i zastarjelo.
Ne znam stvarno zašto toliko negativnih komentara, nije da mobitel košta $800 pa da se očekuje da bude bolji od iP7+. Po meni, za cijenu, dobar mobitel.
Problem što su ljudi navikli na cijenu od 300€, iako je od početka bilo jasno da je politika firme stvoriti brend pa onda lagano dizati cijenu.

S8 se na njušci, znači ne u dućanu, prodaje uglavnom tek od 4500. HTC U11 tek sad dolazi i koštat će na crno slično ili još više od S8. Sony XZ Premium će biti premium para, bliže 5k.
Jedino se LG G6 drži sa oko 3600 na njušci i Huawei P10 drže tu negdje. Dakle cijena nije toliko strašna koliko neki govore.
Nema na rate tipa Diners, Amex i sl.
HPB ti ima "Visu na rate" 3-12 rata pa ti banka djeli na rate a njima da odmah kompletan iznos.
Znaci izaberes si hoces 3-6-12 rata i svaku transakciji mozes zasebno odabrat na koliko rata.Preko mbankinga mjenjas rate.