Općenito o mobitelima

Microsoft Lumia 950 / 950 XL - Rasprava

Ivan(4) sub 2.1.2016 19:45

Negde od 2010. kao da su poludeli. Pre se znalo, kad reše da nešto urade, prvi pokušaj može da bude loš, ali svaki sledeći bude primetno bolji, dok ne dostignu neki pristojan nivo. To više nije slučaj.

Bilal ned 3.1.2016 02:32
EZY-E kaže...
galinjo24 kaže...
EZY-E kaže...
dadn kaže...
EZY-E kaže...

Ne dobije se funkcionalni os - isto ne treba

nisi ga ni imao u rukama ali glavno da lupaš gluposti... ajde objasni po čemu nije funkcionalan?

Ne trebam ga imati u rukama da znam da os ne radi kako spada, zato postoje recenzije.

Sve radi...ima još sitnih bugova i neke detalje dotjerat u red,ali cete u 3mj svi vikat kako je win 10 os pre dobar...

Samo mi je ova recenzija potrebna:
Lumia 950 XL Review: Nope

Dočekali ste jednog debila da vam recenzira po volji da bi mogli pljuvati...

EZY-E kaže...
dadn kaže...

ma dobar je i sada naročito na 950 / 950XL... radi sve odlično. čak ni bugovi nisu toliko izraženi. 

samo ono što ljudi ne naprave: treba prvo sa WDRT flešati mob i onda napraviti upgrade preko ažuriranja... radi odlično... jedino još moraju srediti potrošnju ekrana jer je to najlošija stvar od svega. sam OS i aplikacije dnevno troše 20-25% baterije samo... ekran povuče do 75%. malo se može popraviti potrošnja isključivanjem automatskog osvjetljenja i postavljane na manualno. druga stvar je maknite coranu, tj. stavite našu regiju/jezik... 

ali najlakše je pljuvat da ništ ne valja i te recenzije su sve gluposti i većinom netočne jer su rađene na tvorničkom OS-u (lumia se mora fleširat s WDRT i ažurirat i onda je druga priča)... ako ste toliko naivni i ne vjerujete onima koj isvakodnevno rade sa lumiama 950 budiite naivni ali PRESTANITE LEPETATI da ništa ne valja. ali ti si mučki provokator i lažljivac ;) stalno stavljaš neke vijesti koje su dokazane da nisu točne čak i uz dokaze tvrdiš suprotno..

ajmo glasanje

Pocketnow i gsm arena su 2 narelevantnija sitea kada se radi o mobitelima i postoje već 10 godina i doslovno žive od recenzija smartphonea, pogledaj samo koju gledanost i broj videa ima pocketnow, koliki broj uređaja su imali u rukama od SVIH dostupnih mobilnih platformi + što im je profesionalnost na vrhuncu.

Naravno da ću prvo njima vjerovati a ne nekom random forumašu.

Gsm Arena jest relevantna. Ove druge zajebi. A vidim da nisi ni pročitao recenziju od Gsm Arene. Važno je da si našao jednu koja ti odgovara, da možeš neosnovano pljuvati.

Gsm Arena je odlično recenzirala. Nisu čak imali ni zamjerku na dizajn. Kažu da fino leži u ruci. Jedini ozbiljniji problem je bila potrošnja baterije. I to samo na L950. I to samo sa verzijom OS-a koja je došla na mobitelu. Od tada su došla dva update-a OS-a, i jedan update firmware-a...

Ivan(4) ned 3.1.2016 03:41

GSM Arenini reviewovi 950 i 950XL su jedini koje sam pročitao u kojima je pozitivno ocenjen kvalitet izrade, pa su za 950 upotrebili i epitet sturdy. Takođe su jedini koji nisu pomenuli nikakve probleme sa isporučenim softverom, što mi je gotovo nepojmljivo. Može se smatrati da nisu posebno značajni, kao i da će ih MS brzo otkloniti, ali da baš sve radi baš kako treba - nije slučaj, i čudno je da čitalac ni jednom rečju nije upozoren. Možda neke druge recenzije preteruju s negativnošću, ali ovaj mi definitivno deluje blago "preentuzijastičan". Mada su čak i oni u zaključku reviewa 950XL za izgled i izradu rekli: "it doesn't look the part - the matte polycarbonate just doesn't feel as premium anymore"

bik ned 3.1.2016 11:42

I da nema ovih softwerskih problema, najveci problem 950 je upravo to što je skup a ne nudi ništa posebno više od low end windows phone uređaja tipa lumia 630 i sl.

Dobiješ takoreć jedno te usto uz bolji ekran i kameru a 10x skuplje. 

bubimir13 ned 3.1.2016 14:21

A pogotovo ne ništa više u odnosu na 2 platforme na koje je većina korisnika već navikla. Ovdje ne mislim na advanced ili power usere već uobičajene tipove korisnika. Continuum još uvijek ne spada u nešto što je velika razlika jer u nekoliko recenzija se spominju problemi u radu sa istim, kojih ima doduše i sa AirDropom ili AirDroidom i sličnim uslugama i izvodima. Daklem, izgleda da će korisnici u narednim godinama bit suočeni sa izborom one platforme i uređaja koji će imat najmanje problema i ''nesavršenosti'' pri kupovini i početku korištenja uređaja.

torrente ned 3.1.2016 23:10

Čudni su putevi frustracije. Hajde razumijem nesretnika koji je nekom prilikom oštećen  tj uskraćen za očekivanja spram nekog proizvoda, ali ne shvaćam frustraciju spram nečega , koje nije ni okrznulo tvoju lisnicu ni za 1 lipu.

Četvorici-petorici sa ovog foruma kao da je netko iz Redmonda zlostavljao užu rodbinu, te njima samima vršio analni BSOD..a nema bug fixa, a tvrda stolica i boli. Kolovođa bot Ajvar, pa ostala svita za njim.

Evo ja baš zadnji post napišem u temi Moto G.  Čekam da mi stigne nova trica za ženu.  Nisam je preveć gnjavio oko L640...oćeš-nećeš-nemoraš.  Ti bi opet Moto G...MOŽE!!!

Gotova priča!

Imam gotovinu za 950...ipak mi je preskupa. Koristim sada 640XL.  Jednostavno mi sve radi i sve paše unutar MS koncepta.  Kome ne paše, neka ide dalje.  Glupe poštapalice o poluproizvodu se komične...da jesu, jer za mjesec-dva će na tim 950-kama biti najispoliraniji OS, kao i na jeftinijim sestricama.  Ista stvar kao sa 8.1 sve sjelo na svoje kroz par sitnih ažuriranja nakon izlaska 8.1.

Dok gle čuda...u jednom sam trenutku pitao ženu neki dan u peveca...ajde, hoćeš se više odlučit...evo njega uzmi (stoji kožni G4 za 3999).  Pa ovo,pa ono...pa opet gleda swvoju Moto G.   Ajde dobro, naručim ti s neta novu trojku i mirni.  Znači postoje ljudi kojima nešto sjedne i ne zanima ih ama baš ništa sem nasljednika dotičnog proizvoda. Nit je žena fangirl androida niti Motorole....jednostavno taj uređaj radi onako kako bi trebao raditi svaki android od 1500kn. No zbilja je surova.

Isto tako oko poliranja i bugova...okanite se MSa koji stvar kad tad riješi.  Pa na androidu je rasulo oko bugova. Čim sam naručio Moto G3, pošao sam vidjeti kakvo je stanje sa nadolazećim Mančmelov izdanjem.  Dotični je izazvao probleme ama svakom tko ga je do sada primio...u većoj ili manjoj mjeri..počevši sa LG G3 pa 4, pa Nexus i sl.  Da bi u konačnici svi čekali neki fucking 6.0.1.

Eto..o kakvim polu OS evima vi pričate kod MSa.  To je danas normalna stvar.  Sjećam se ove prve Moto G..to su telefoni koji prvi dobijaju iza nexusa ažuriranja.  Dođe ženi kitkat..i baterija naprasno luduje..sa 90% padne, na 40% kroz 3 min.  Ljudi šize...Motorola javlja nije do nas...čekamo da google zakrpi kitkat.

Ali znate što je najtužnije i tko bi se trebao izfrustrirat???   Ne ljudi na MS OSu...ne ljudi sa flagship androidima, nexusima ili na motoroli...već nesretnici koji su dobili bugovit OS na jeftinom androidu i ažuriranje će dobit kroz zrak...NIKAD!!

Dok će na ovoj platformi ažurira i L535 i L950XL istim tempom.

Stoga bi zbilja molio ovih par unesrećenih, što ih hebe MS iz nepoznatih razloga, da se suzdrže prije izljeva bijesa na svaku bugonline vijest...Lumija, Office, Win10, Onedrive, Xbox i sl.  Ružno bratet za čitat...a i besmisleno.  I još koliko vidim...to ništa nit koriste nit plaćaju..pa čemu živčanost?

Bilal pon 4.1.2016 02:44
bik kaže...

I da nema ovih softwerskih problema, najveci problem 950 je upravo to što je skup a ne nudi ništa posebno više od low end windows phone uređaja tipa lumia 630 i sl.

Dobiješ takoreć jedno te usto uz bolji ekran i kameru a 10x skuplje. 

Nudi isto što nude i svi ostali flagship uređaji. Bolji hardver u svakom pogledu. I neke softverske opcije kojih nema na jeftinijim uređajima. A cijena isto nije ništa veća od ostalih flagshipova. Naravno mislim na ove veće firme, a ne na kineze.

Capture uto 5.1.2016 21:21

Ja sam bio veliki pobornik WP uređaja. Nagovorio sam nekoliko ljudi da pređu na WP, osobno sam bio oduševljen sa svojim ATivom S. Čekao sma 950 dugo, nadao se da će napravit iskorak u dizajnu i kad sam ih vidio prve rendere, razočarao sam se, ali sam prešao preko toga jer mi dizajn ionako nije najbitniji, a mislio sam si kupiti i Mozo kućište ako mi se ne bude sviđalo ovo obično. I odlučio sam da ću si uzet XL. Test na GSM Areni me još više učvrstio u odluci i to je bilo to. Otišao sam u VIP i pogledao telefon i jednostavno ga nisam mogao uzeti jer je razočarenje dizajnom bilo preveliko. Išao sam opet, gledao 950 u nadi da će mi se svidjeti i definitivno sam odustao. Prijatelj ga je uzeo, isto je navijač WP-a, ali telefon ne radi kako treba, kaže da je baterija jako loša, ima jako puno softverskih problema, ekran mu je neprecizan itd. Isprobao sam njegov i jednostavno to nije to. 8.1 radi bolje i ne sviđa mi se 10-ka čak i da telefon radi kako treba, a ne radi. Nadam se da će se stvari poboljšat, ali s ovim su gadno pogriješili. Nažalost. 

dadn uto 5.1.2016 21:36
Capture kaže...

Ja sam bio veliki pobornik WP uređaja. Nagovorio sam nekoliko ljudi da pređu na WP, osobno sam bio oduševljen sa svojim ATivom S. Čekao sma 950 dugo, nadao se da će napravit iskorak u dizajnu i kad sam ih vidio prve rendere, razočarao sam se, ali sam prešao preko toga jer mi dizajn ionako nije najbitniji, a mislio sam si kupiti i Mozo kućište ako mi se ne bude sviđalo ovo obično. I odlučio sam da ću si uzet XL. Test na GSM Areni me još više učvrstio u odluci i to je bilo to. Otišao sam u VIP i pogledao telefon i jednostavno ga nisam mogao uzeti jer je razočarenje dizajnom bilo preveliko. Išao sam opet, gledao 950 u nadi da će mi se svidjeti i definitivno sam odustao. Prijatelj ga je uzeo, isto je navijač WP-a, ali telefon ne radi kako treba, kaže da je baterija jako loša, ima jako puno softverskih problema, ekran mu je neprecizan itd. Isprobao sam njegov i jednostavno to nije to. 8.1 radi bolje i ne sviđa mi se 10-ka čak i da telefon radi kako treba, a ne radi. Nadam se da će se stvari poboljšat, ali s ovim su gadno pogriješili. Nažalost. 

ekran uopće nije neprecizan, naročito u multitouchu. jedan od boljih ekrana na WP uređajima do sada. samo što ipak malo previše bateriju vuče i to definitivno trebaju srediti.

ljudi dajte prvo nadogradite software pa onda komentirajte kako radi. naravno da će svi imat negativne komentare ako ga isprobavate na softveru koji dolazi na njemu... pitam se zašto ti testeri ne ponove svoje recenzije sa novim softverom pa da vidimo onda što bi napisali. 

dadn uto 5.1.2016 21:38
galinjo24 kaže...

Stigla Lumia 950XL

obavezno ga prvo flešaj sa WDRT na 10586.12 i onda preko ažuriranja digni na 10586.29... i nemoj stari backup koristiti već digni sistem čisto. vidjet ćeš razliku drastičnu u radu. 

Capture uto 5.1.2016 21:43
dadn kaže...

ljudi dajte prvo nadogradite software pa onda komentirajte kako radi. naravno da će svi imat negativne komentare ako ga isprobavate na softveru koji dolazi na njemu... 

Softver je nadograđen. Toliko o tome.

dadn uto 5.1.2016 21:55
Capture kaže...
dadn kaže...

ljudi dajte prvo nadogradite software pa onda komentirajte kako radi. naravno da će svi imat negativne komentare ako ga isprobavate na softveru koji dolazi na njemu... 

Softver je nadograđen. Toliko o tome.

ne znam, ali kažem, možda sama nadogradnja na tvorničkom softveru ne pomaže, meni moja XL je tek proradila plunim plućima nakon fleša sa WDRT kao da nešto nije u redu sa tvorničkim firmvareom (softverom)... iako je prije nove verije firmvarea (koja je na WDRT puštena jučer), WDRT pokazivao da je ista verzija ona koja dolazi tvornički sa onime na WDRT nakon fleširanja sam primjetio da pokazuje drugačije podatke u informacijama, znači nije baš isto kao što pokazuje... možda je to mala ali bitna razlika. ja apsolutno nemam problema ni sa ekranom, ni a rušenjem aplikacija, nit se pregrijava. da li sam baš srećom pogodio dobar uređaj ili je do ovog što sam napravio sa WDRT, ne znam... zato kažem ljudi, probajte pa vidite... baterija uz isključivanje auto osvjetljena ekrana (i druge postavke uštede) traje uz dosta rada 1,5 dan. istina nisam baš zadovoljan i htio bi bolje ali ajde nije ni loše... to mi je otprilike isto kao na staroj 920... kad bi bilo do 2,5-3 dana kao na 640 bio bi presretan.

bik uto 5.1.2016 22:11
torrente kaže...

.....

Stoga bi zbilja molio ovih par unesrećenih, što ih hebe MS iz nepoznatih razloga, da se suzdrže prije izljeva bijesa na svaku bugonline vijest...Lumija, Office, Win10, Onedrive, Xbox i sl.  Ružno bratet za čitat...a i besmisleno.  I još koliko vidim...to ništa nit koriste nit plaćaju..pa čemu živčanost?

Meni se čini da samo ti tu živčaniš (jer si fanboy :P). Forum je tu da raspravljamo, pljujemo hvalimo itd za dobrobit zajednice.

(ja sam inace isto bio zagovaratelj i korisnik windows phona dok stvari nisu krenile nizbrdo tj nisu mi mogli ponuditi pošten i dostojan flagship uređaj nasprem konkurencije + softwerski/aplikacije zaostaje debelo.)

Evo sad u ovih tvojih "par unesrečenih" tu na forumu dodaj ovog kolegu iznad, tj pomogni mu rješit probleme jer je tebi lumia 640 vrh vrhova, možda neka proda 950 i kupi si 640.. :D

Što se tice stopiranja prodaje 950 na Amazonu, sad je to učinio amazon UK i amazon Francuska a bome se i Microsoft oglasio..

http://wmpoweruser.com/amazon-uk-also-pulls-lumia-950-xl/

dadn uto 5.1.2016 22:42
bik kaže...

WMPU je uvijek bio pouzdan izvor što se wp tice, pratim ih vec godinama.

Da, opet je danas "unpauzirana" prodaja u UK (kao i nekidan sa njemačkom), ocito se prodaju kao vruce kifle a recenzije s nazivom "problems" samo rastu. Baš me zanima rješavaju li se reklamacije za navedene probleme, tj mogu li se rješiti ili je stav da kupci čejaku novi update ?

http://wmpoweruser.com/amazon-lumia-950-xl-unpaused-back-on-sale/

prodaja je išla i na dana kad je WMPU objavio vijest, znam jer sam provjerio... nije bila pauzirana ni prekinuta... samo su stavili obavijest da ispituju pritužbe... to je istina a ne laži koje širi WMPU stalno... inače znam ja njih dobro, godinu dana nisam uopće htio ni pratiti njihove vjesti jer su bili smeće. zadnjih par mjeseci pratim i ajde bolji su nego prije ali i dalje treba biti oprezan u vezi njihovih vijesti...  

dadn uto 5.1.2016 23:01

uspio sam instalirati Here Drive+ na 950 XL :D nakon mase pogrešaka i odustajanja, raznih verzija, čak više ne znam koja je uspjela na kraju, da li se instalirala preko deploya sa kompjutera ili preko SD :) sad slučajno pogledao a ono Here Drive na popisu instaliranih aplikacija... LOL

u svakom slučaju koristio sam Here Drive skinut odavde 

evo i dokaz

http://1drv.ms/1Pe9SwH

dadn uto 5.1.2016 23:26

evo javlja mi kolega sa Lumie 950 da se i njemu instalirala ali mu se ne želi pokrenuti...

edit: radi nakon ažuriranja u trgovini

btw, trgovina nalazi novu verziju Here Drive+ sada :)

znači ovako:

- skinite verziju 4.2 sa linka (odavde) iz prethodnog posta.

- u "postavke - ažuriranje i sigurnost - za razvojne inženjere način rada za razvojne inženjere" i

- sa fajl managerom na telefonu (eksplorer za datoteke) pokrenuti instalacijsku xap fajlu

- pričekajte malo dok vam se na popisu instaliranih aplikacija ne pokaže Here Drive+

- otvorite trgovinu, potražite ažuriranja i nadogradite Here Drive+ na zadnju verziju (4.6)

- i to je to...

bubimir13 sri 6.1.2016 00:15

Jezušek koja zajebancija da bi u HERE Mapsima imal turn by turn navigaciju... Jel ti moram reč da sam ja od Bleda do Klagenfurta i Villacha vozio sa tom HERE Maps integriranom sa Drive forom jedino me iritirala ženska i uz puno jednostavniju instalaciju na konkurentskoj platformi 

dadn sri 6.1.2016 00:18
bubimir13 kaže...

Jezušek koja zajebancija da bi u HERE Mapsima imal turn by turn navigaciju... Jel ti moram reč da sam ja od Bleda do Klagenfurta i Villacha vozio sa tom HERE Maps integriranom sa Drive forom jedino me iritirala ženska i uz puno jednostavniju instalaciju na konkurentskoj platformi 

a baš komplicirano, skinut fajlu i pokrenut je na mobitelu ;) na XDA forumu kompliciraju sa jailbreakom (interop) da se mora raditi a ovo moje je puno jednostavnije...

i to je samo na 950... ali ima umjesto Here Drive druga za navigaciju na W10M koja koristi Here karte ali ljudi žele baš Drive+

dadn sri 6.1.2016 00:26
bubimir13 kaže...

A šta se ne može to u Windows Storeu skinut kao dio paketa HERE Mapsa?

ne. moraš prvo instalirati Here aplikaciju ovako kako sam opisao za Drive a tek onda ju imaš u trgovini... imaš na One Drive linku koji sam stavio i druge Here aplikacije pa se može probati. ako ih telefon instalira sa SD kartice onda ih u trgovini ažuriraš bez problema. ja sam samo Drive+ instalirao.. Maps, Transit i City Lens nisam probao...