cookie28 pet 16.7.2010 19:26
Molim za pomoć....... Zapela sam kod koraka 14-19. Nikako ne mogu dobiti file STATIC_EEP niti na desktopu niti u mapi all you need niti bilo gdje na kompjuteru... Inače koristim windows 7...
Možda to ima veze s onim prvim korakom kad treba instalirati drivere iz flash usb jer kad sam otvorila tu mapu

ništa nije bilo za instaliranje nego 2 mala zasebna fila koja sam ja kopirala na c - jedino to vidim kao moguću grešku jer sve ostalo sam napravila baš kako piše i sve je dobro išlo...

MOLIM ZA POMOĆ........... :(

cookie28 pet 16.7.2010 19:28
Molim za pomoć....... Zapela sam kod koraka 14-19. Nikako ne mogu dobiti file STATIC_EEP niti na desktopu niti u mapi all you need niti bilo gdje na kompjuteru... Inače koristim windows 7...
Možda to ima veze s onim prvim korakom kad treba instalirati drivere iz flash usb jer kad sam otvorila tu mapu

ništa nije bilo za instaliranje nego 2 mala zasebna fila koja sam ja kopirala na c - jedino to vidim kao moguću grešku jer sve ostalo sam napravila baš kako piše i sve je dobro išlo...

MOLIM ZA POMOĆ........... :(

klo1991 pet 16.7.2010 20:58
cookie28 kaže...
Ja bih molila za pomoć... Zapela sam kod koraka 14-19... Napravim točno sve kako piše i nikako mi ne izbacuje ona 2 filea STATIC_EEP ni na desktop niti u all you need mapu ...

Ako si sve radila kak je ovidje, trebalo bi biti ok. Koj operativni sustav koristis? Ta 2 filea ti trebaju izac u onoj mapi koju si napravila. Probaj skinuti negdje na netu druge usb flash dirvere pa probaj ponovno

cookie28 pet 16.7.2010 21:29

I moj je kp 502, problem je što ja ne znam kako se koriste te flash datoteke (možda su i ove dobre u toj mapi all you need)... U uputama piše instaliraj ih ali kako??? kopirati pa ubaciti negdje jer nisu kao klasične datoteke što se instaliraju (os windows 7 ultimate).

klo1991 pet 16.7.2010 21:37

Razlog je u tome što špažljivo ne čitate i zbog toga imate probleme! Lijepo sam skroz gore pod napomenu napisao: Ovaj tutorial je isproban i provjereno radi. Ovaj postupak se može primjeniti na LG KP500, KP501 i KP502! KP 500 je to sve, razlika je u jednom gumbu u sredini, hardwer je isti na svim navedenim modelima

klo1991 pet 16.7.2010 21:39
cookie28 kaže...

I moj je kp 502, problem je što ja ne znam kako se koriste te flash datoteke (možda su i ove dobre u toj mapi all you need)... U uputama piše instaliraj ih ali kako??? kopirati pa ubaciti negdje jer nisu kao klasične datoteke što se instaliraju (os windows 7 ultimate).

u toj mapi all you need je sve što ti je potrebno! Skini mapu na desktop, pažljivo čitaj i idi korak po korak, stvarno nemožeš pogrješiti!

Mitch ned 18.7.2010 12:30
klo1991 kaže...

Evo dragi bug-ovci, odlučio sam podjeliti ovaj tutorial kako besplatno dekoditati lg cookie.

Da napomenem odmah da sam ovaj tutorial sam napravio i kako ovim putem ZABRANJUJEM KOPIRANJE ILI UMNOŽAVANJE OVOGA TUTORIJALA PO DRUGIM FORUMIMA BEZ DOZVOLE ADMINISTRATORA TUTORIJALA, ODNOSMO MENE! Ovaj tutorial je isproban i provjereno radi. Ovaj postupak se može primjeniti na LG KP500, KP501 i KP502!

SVE ŠTO RADITE, RADITE NA VLASTITI RIZIK! Tutorial je vrlo jednostavan jer sam ga pojednostavnio i napravio hrpu stepova kako bi omogučio svim korisnicima dekodiranje!

Isprobano na windows 7 i windows xp (kažu da na visti ne radi)
Za unlock lg cookie-ja potrebno vam je: http://www.megaupload.com/?d=VJGNOEEJ
Tu vam se nalazi sve što trebate! PRIJE OTKLJUČAVANJA OBAVEZNO IZBRISATI SVE DRIVERE I LG PC SUITE
UPUTE:
1. Skinite priloženo na desktop
2. Ugasite mobitel i izvadite bateriju, memorijsku i sim karticu
3. Spojite mobitel putem USB kabela koji ste dobili uz njega i instalirajte drivere koje ste dobili u priloženom (PR/ C:\Users\zero_cool\Desktop\ALL YOU NEED UNLOCK\FlashUSB), kada su driveri instalirani, iskopcajte mobitel s kabla
4. napravite mapu u C:\ i nazovite ju "KP"
5. Iz mape V10D_08 (PR/ C:\Users\zero_cool\Desktop\ALL YOU NEED UNLOCK\V10D_08) kopirajte sve fajlove u mapu "KP"
6. Otvorite program EXTRACT
7. u program upišite: c:\KP\Inf_webDnld.dll i stisnite enter
8. nakon toga upišite c:\KP\V10D.wdb i stisnite enter
9. Upišite V10D_08 i stisnite enter i opet enter
10. Pricekajte dok ne prođe LOADING... Kada prođe, program ce se sam zatvoriti
11. Sada u mapi KP imate nekoliko novih fajlova, kada vidite file pod nazivom "KP500AT-00-V10d-EUR-XXX-FEB-14-2009+8_slb_paging.flb" te mu izmjenite naziv u "KP500.flb"
12. Kopirajte file koji ste upravi izmjenili u c:\
13. Otvorite program KP500-Utils-EN
14. upišite slovo "N" pa enter
15. upišite "\\.\USB1" pa enter
16. upišite "C:\KP500.flb" pa enter
17. upišite ""STATIC_EEP" pa enter
18. Nakon što ste upisali navedeno, spojite mobitel (ugašen) putem usb kabla te pričekajte da program odradi očitanje
19. Kada se program zatvori, u mapi "Allyouneed" ce vam se naci 2 fajla, izbrišite fajl "STATIC_EEP.bin" i ostaje vam fajl "STATIC_EEP"
20. Kopirajte fajl "STATIC_EEP" u c:\
21. Uđite u program KP500-Utils-EN
22. Uprogram upišite slovo "O" pa neter
23. upišite C:\STATIC_EEP pa enter
24. Nakon toga če vam se pojaviti na ekranu "UNLOCK NUMBER: (8-znamenkasti kod)", zatvorite program na X
25. Kod prepišite negdje na papir
26. složite mobitel i upalite ga
27. Kad je mobitel upaljen, upišite u njega broj: 2945#*71001# (PR/ kao za provjeru stanja na racunu)
28. Klik na OTKLJUČAJ SIM
29. klik na MREŽNO ZAKLJUČAVAJE
30. ukucajte kod koj ste zapisali na papirić i stisnite ok
31. Ugasite i upalite mob i imate otključani LG COOKIE! =)

već sam ja sve to napravio u ovoj temi i sve radi, čitaj malo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

klo1991 ned 18.7.2010 17:52

A od kud sam ja mogo znat... U ovom djelu digitalije>mobitel ima milijun tema, i sta sam ja sad trebo sve to pregledat... Zbog takvih kao ti sam i otišao s jednog foruma već... Ja sam dosao tu s namjerom da pomognem ljudima, al vidim da ima puno nezahvalnih pa cu od sad koristiti ovaj forum isključivo da čitam teme koje idu meni u korist!

DujeCroatia uto 24.8.2010 12:20

zna li netko zašto mi se nakon 18. dijela pojavljuje error: "Error during the sec-pack sending: For NAND systems an EBL must be injected. None was found. Nakon toga ne stvore se STATIC_EEP.bin i STATIC_EEP Mršti se

i ja također ne mogu instalirat drivere, samo dva filea stoje u FlashUsb mapi: Flashusb.inf i FlashUsb.sys

molim vas za pomoć, jako želim otključat ovaj mob Plač

zvonebaba pon 1.11.2010 22:32

i ja susjedi pokusavam dekodirati ali neide upisem ovaj STATI_EEP ali dode ovo NAND kao i na video i pogledam na desktop i sve i nema mi ta dva filea i nemogu dalje

mi moze ko poslati taj file ili dati neki savjet

pashan pet 26.11.2010 11:40

tutorijal je ok, ja sam uspio da otključam KP502, dva dana je bilo istih problema a onda sam skontao da ja upisujem USB1 i javlja mi grešku nand...... a kada sam upisao   \\.\USB1 pojavila su se dva Static fajla, usput se telefon upalio iako sam radio bez baterije. Ponovo sam ga iskočao i upisao static_eep koji sam prethodno zalijepio kraj kp500.flb i slijedi enter , prikopčavanje fona i dobijam kod kojim sam otključao kp502..... Znači tutorijal ispravan 100%, samo čitati šta piše i tačno tako unositi

pashan pet 26.11.2010 11:45

Ikod mene je bila ista greška, a javlja se zato što upišeš USB1 a treba \\.\USB1, tek kada sam to upisao i nastavio po titorijalu stvorila su se dva static fajla u mapi lg utilsa,,, fon uspješno otključan kao i kp 500 danas,, Pashan Zenica

svuljak1 uto 14.12.2010 19:05

Jel mi može netko pomoći oko tog famoznog otključavanja mobitela! Ne razumijem ovo sa prvim korakom FlashUSB! Postoji sistemski file koji se ne da instalirati, a piše da se treba instalirati, pa to ne razumijem! Molim vas za pomoć! I sad ne znam da li je to zbog toga (FlashUSB) ili nečeg drugog ali mi također neće napraviti ona dva file koja bi trebao, nego javi NAND grešku i ništa! Zahvaljujem Vam se unaprijed!!