Općenito o mobitelima

Iphone 3gs no service, searching problem

ARAP ned 11.3.2012 18:48

Znaci iphone 3gs s ios 5.0.1 i basebandom 6.15.00 imam problem s mrezom, javlja mi no service i svako 15 sec radi searching.

Ultrasn0w je instaliran, i uredno prepoznaje karticu ali ne nalazi mrezu.

Prije 5.0.1 iphone je bio na 4.3.3 s istim problemom. Pokusao sam ga osposobiti na jako puno nacina koje sam nasao na youtube-u i po forumima, ali nista.

Kada preko redsn0w-a pokusam flesh-at baseband uvijek mi javlja failed ipad baseband, sto da radim?

Pomoc

vedranST ned 11.3.2012 18:52

ako  ti je kao meni ,a to se i meni desilo ,da sam izgubio signal trazeci mrezu,i otisao je baseband chip.popravak neisplati 500-700 kn,ili kupnja nove maticne ploce......sve mi se cini da apple daljinski nam unistava mobitele........nikad vise ajfon.......

iklinika.hr sri 14.3.2012 19:10

Ako je maticna u problemu, to ne znaci da se maticna mora mijenjati. Moguca je reparacija maticne ploce. Kod ovih problema moguce je da je u problemu ili switch signala ili pojacalo signala. Obje komponente se mogu promijeniti.

ARAP sri 14.3.2012 21:30
iklinika.hr kaže...

Ako je maticna u problemu, to ne znaci da se maticna mora mijenjati. Moguca je reparacija maticne ploce. Kod ovih problema moguce je da je u problemu ili switch signala ili pojacalo signala. Obje komponente se mogu promijeniti.

Koliko bi koštala promjena tih djelova matične ploče, i dali se uopće isplati?

Gledao sam neka videa o mjenjanju baseband procesora, ali mi se sve to čini preosjetljivo!

David87 sri 14.3.2012 21:36
ARAP kaže...
iklinika.hr kaže...

Gledao sam neka videa o mjenjanju baseband procesora, ali mi se sve to čini preosjetljivo!

1. Ako si jednom flash-ao baseband na ipad-ov, povratka više nema i nemaš više kaj flash-ati

2. Matična se NE popravlja, jer se to ne isplati raditi

iklinika.hr sri 14.3.2012 22:57
David87 kaže...
ARAP kaže...
iklinika.hr kaže...

1. Ako si jednom flash-ao baseband na ipad-ov, povratka više nema i nemaš više kaj flash-ati

2. Matična se NE popravlja, jer se to ne isplati raditi

Istina je da se iPad baseband nemoze spustit, ali sto se tice reparacije maticne zbog signala isplati se. Kod nas cijena reparacije ovog problema na iPhone 3GS uredaju kosta do 400 kn max.
Fantasticus sub 14.4.2012 12:15

Evo ja imam slicnih problema. Znaci kada mi je 3G ukljucen iPhone radi super, ali kada iskljucim 3G ili kada sam u zoni 2G signala iphone mi prvo napise Searching, a zatim No Service. Probao sam puno razlicitih kartica, raznih mreza i na svima se ista stvar javlja. Restorao sam cijeli iPhone i restoro sam network settings ali za sada nista.

Na iPhoneu je 5.1, nije jailbreakan i na njemu je orginalni baseband. Evo neznam sta da radim. Inace iPhone bez toga radi super i prezadovoljan sam, ali mi to jako smeta kad izgubim signal ako je npr 3G slab na nekom podrucju, a na egdeu mi nece radit. Evo ako netko zna sto bi moglo biti i kako popraviti neka mi napise tu. I koliko bi otpr. bio popravak. Hvala svima!!

vjeko sub 14.4.2012 15:01
Fantasticus kaže...

Evo ja imam slicnih problema. Znaci kada mi je 3G ukljucen iPhone radi super, ali kada iskljucim 3G ili kada sam u zoni 2G signala iphone mi prvo napise Searching, a zatim No Service. Probao sam puno razlicitih kartica, raznih mreza i na svima se ista stvar javlja. Restorao sam cijeli iPhone i restoro sam network settings ali za sada nista.

Na iPhoneu je 5.1, nije jailbreakan i na njemu je orginalni baseband. Evo neznam sta da radim. Inace iPhone bez toga radi super i prezadovoljan sam, ali mi to jako smeta kad izgubim signal ako je npr 3G slab na nekom podrucju, a na egdeu mi nece radit. Evo ako netko zna sto bi moglo biti i kako popraviti neka mi napise tu. I koliko bi otpr. bio popravak. Hvala svima!!

Pokušaj resetirati mrežne postavke i restore OS-a, tim redosljedom, ako već nisi. 

Fantasticus sub 14.4.2012 15:28

Evo sve sam isprobao i nece. Bas sam trazim po netu ali nema bas puno toga tj nema nis vezano za ovo.

Drugima se dogada da imaju 2g, a 3g nemogu. A meni obrnuto. xD. Zna li jos netko sto bi mogao pokusat napravit da mi proradi.

Hvala vjeko na replyu.

Fantasticus ned 15.4.2012 16:17

Evo da javim sta mi je sad bilo. Na putu do West gatea mi se na jednom dijelu spojio na edge. I radio jedno vrijeme dok se ponovno nije spojio na 3G. I sad ponovno kad sam doma di mi je 3G pun i na djelovima ceste gdje je 3G pun bio kad sam 3G stavio na OFF nije se htio spojit na egde vise. Svasta stvarno. Jel sad onda to radi ili ne ja neznam. U ponedjeljak ide na popravak definitivno.

Quake6 sub 28.4.2012 01:43

Da ne otvaram novu temu... 

Zna li netko gdje je najbolje odnijeti iphone na servis? Ma otisao mi je izgleda digitizer, jer mob radi, touch radi, sve se moze raditi na njemu, samo sto nema svih boja...

Pranja sub 28.4.2012 14:50
Quake6 kaže...

Da ne otvaram novu temu... 

Zna li netko gdje je najbolje odnijeti iphone na servis? Ma otisao mi je izgleda digitizer, jer mob radi, touch radi, sve se moze raditi na njemu, samo sto nema svih boja...

Nije ti otišao digitizer.

Digitizer je komponenta koja tvoj dodir pretvara u digitalni signal (ono što ljudi vole zvati touch).

Tebi treba zamjena ekrana.

Nemoj samo nositi u one iServise jer je to preskupo.

gogo22 pet 31.8.2012 13:29

imam iphone 3gs kada ukljucim 3g signal on udje u mrezu ali gdje je losa pokrivenost 3g signala mreza je veoma slaba ili nekada skroz nestane a kada iskljucim u podesavanjima 3g mreze nema nikako samo stoji searching ... i nakraju ispise no network i tako u krug. zna li neko u cemu je problem??