Htc explorer root i ostalo

Pozz, konacno da se i tu pokrenula tema, i moj isto radi bez problema. A što se tiče rootanja, krenuo sam ga rootat, ali sam odustao nakon sto sam pročitao na par mjesta da nakon roota ne radi Wifi. Sad neznam dal je to sa svima slučaj ili samo nekima. Zbog toga se bojim radit root da ne pokvarim wifi.
Glavni razlog zbog kojeg bi rootao je nedostatak interne memorije. Trenutno imam oko 30 aplikacija i preko 30 MB slobodne memorije na mobu. Putem app2sd prebacim aplikacije na karticu, ali svejedno sve podatke i cache sprema u mobitel. Nakon roota instalira se link2sd i naprave particije na SD kartici i nakon toga ne bi trebalo biti problema, sve bi islo na memorijsku. Ali kao što sam već napisao pričekat ću malo s rootom da čujem iskustva drugih i dal ima tih problema sa wifiom.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1754 evo tu ima sve o rootanju naseg moba i novi roomovi ma ima sve zivo,nek netko javi ak je rootao i skojim roomom i kak je proslo,izgleda da ce ovaj cyanogen mod 9.1 build 5 ics bit mrak dok poprave jos par sitnica......

ja sam danas napravio root i slozio link2sd tako da sam sad riješio problem šta se tiće toga. http://htcexplorertips.blogspot.com/

imam vec par dana razne cm9 roomove ovaj zadnji recimo sve radi ali mi pola igra sta su radile na stock sada ne radi...neznam ocito se caka pficial...ili jb...al za svaki dan rom je do jaja....konacno ics..jos malo jb----

ma netreba nis osim s2e i stavis sve na ext 4 ...meni sve radi imam preko 50 igara i jos toliko programa i nema problema s memorijom...btw ex4 mi je samo 512 mb----

Jeli se rootanjem promjene aplikacije na mobu jer meni treba samo kako bi napravio da se aplikacije instaliraju na SD.
Netreba mi novi izgled ili sl samo da mogu povečati internu memoriju.
Več danima čitam i gledam ali još se nisam usudio sam jer postoji mogučnost trajnoga uništenja moba :/

ima netko official rom T-mobileov(mislim da je sluzbeno ruu_htc balkan) koji se moze flashat preko cwm?...pokusavao sam instalaciju preko .exe file-a na kompu ne prolazi mi nikako..

http://www.htcruu.com/?dir=Pico ovdje imas sve officialne romove. nemozes ih instalirati preko cwm.. Moras vratit mobitel na orginalno stanje da bi mogao instalirati. exe rom (znaci zakljucan bootloader sa stock recovery)

http://www.htcruu.com/?dir=Pico ovdje imas sve officialne romove. nemozes ih instalirati preko cwm.. Moras vratit mobitel na orginalno stanje da bi mogao instalirati. exe rom (znaci zakljucan bootloader sa stock recovery)
flashao sam preko cwm htc europe, rootan mi je sad..znaci samo zakljucam bootloader, napravim unroot i onda bi sljakalo?

upravo tako.. zakljucas bootloader spojis mob sa usb-om i na pc-u pokrenes .exe rom koji si skinio.

Rootao sam Explorer, instalira link2sd i javlja mi "su binary outdated" i kad pokušam ažurirat dobivam
Downloading manifest... okay!
Parsing manifest... okay!
Latest version = 3.1.1
Checking installed version = 2.3.2-efgh
Fixing database... okay!
Unpacking sutools... okay!
Checking current install path... /system/bin/su
Downloading new binary... okay!
Gaining root access... okay!
Remounting /system as rw... okay!
Copying su to /system... fail!
guglanjem sam doša do nekih "rješenja" SU Update fixer (ne radi mi) a BusyBox mi javlja "Installing busybox v1.20.2 failed. we have detected that your system cannot function with this version of busybox. Please try installing a different ROM or fixing your system. Error:
reloc_library[1312: 2141 cannot locate 'android_reboot'... CANNOT LINK EXECUTABLE".
Ima li tko kakvu ideju kako da to riješim?
Hvala
p.s. pokusao sam deinstalirat superuser pa ponovno instalirat preko googleplaya (nisam siguran jel treba preko recoverya jer sam noob)

vidi ovako..pretpostavljam da imas instalirani recovery. za pocetak skini sa marketa aplikaciju RootChecker pokreni i vidi dali imas uopce root pristup. U slucaju da nemas skini sa neta SU binary.zip i flashaj preko recoverya. ako vec imas root pristup onda ukloni micro sd karticu pa pokusaj ponovno update SU i install busybox preko marketa.

da malo ozivimo temu..moze neka preporuka dobrog custom roma za svakodnevno koristenje

Trebao bi mi stock rom od explorera, imam mogućnost prodaje svoga, ali kupac ga želi u originalnom stanju, a ja budala nisam napravio backup.
Pa bih zamolio ako tko ima stock rom sa hrvatskim jezikom da mi se javi ovdje na forum ili na PM.
Unaprijed se zahvaljujem, lp

Trebao bi mi stock rom od explorera, imam mogućnost prodaje svoga, ali kupac ga želi u originalnom stanju, a ja budala nisam napravio backup.
Pa bih zamolio ako tko ima stock rom sa hrvatskim jezikom da mi se javi ovdje na forum ili na PM.
Unaprijed se zahvaljujem, lp
oprosti, ali za koju lovu ga prodajete, ako se smije znati?

Ide u zamjenu za ZTE Blade 3 (+ 200 kn sa moje strane), van foruma.

Da ti malo olaksam stock rom ti je u RUU formatu proguglas i kad nadjes listu ruu fajlova za explorer skines si WWE english verziju..u toj verziji ti se nalazi i hrvatski jezik.

Hvala, jel to podrazumjeva unroot (zaključavanje bootloadera).

prvo moras zakljucati bootloader preko adb komande "fastboot oem lock" nakon toga pokrenes ruu.file na kompu i slijedis upute. Bit ce ti sve stock naravno

Još jednom puno hvala
vidim dosta ljudi je dobilo htc explorer preko t coma...meni moj radi bez ikakvih problema,ali me zanima jel itko pokusao rootat mob i kako onda radi,u zadnjih par dana doslo je dosta custom romova..na xda,iskustava....idemo malo pokrenut temu....