Općenito o mobitelima

Galaxy S4 Clone touch ne radi

FiCoO sri 5.2.2014 23:13

Pozdrav, dobio sam mobitel od jednog prijatelja, kopija galaxy s4, e sad, ja neznam od koje je firme tocno taj mobitel jer mu touch ne radi odnosno onaj digitizer. Skinuli smo prednje staklo tako da je sad cisto na tom digiziteru. Ja iskreno neznam, probao sam da odspojim prikljucak s maticne pa vratim ali nista. Ali kad stisnem digitizer tamo gdje su oni narancasti vodovi evo na slici I kad to pritisnem kao da dode do nekog kontakta i onda se nes pocne samo od sebe kliktati. Ima li spasa tom touch screenu i da li ja mogu ikako bez uporabe mobitela(naravno bez dodira) saznati odakle je taj mobitel ili kako da nabavim touch? Jer steta mobitela kad ima 2GB RAMa, Quad Core procesor i 13MP kameru

Lepi_Borko sub 8.2.2014 14:01

Da ne otvaram novu temu, imam S4 i9505 - puklo mu je vanjsko staklo (usprkos tome, radio je na dodir bez problema samo je staklo masakrirano). Kupio sam na ebayu zamjensko, u potpunosti iskopirao yt likove što se zamjene kerana tiče. Koristio sam i 2mm traku, sve počistio, zalijepio, digitizer nisam oštetio i sada mi prima naredbe samo ako jako stisnem - vidim da registrira dodir al ne mogu napraviti niti slide po ekranu da uđe u sučelje. Njima na yt-u sve pali iz prve. 

Mislim da sam kupio prelošu kopiju stakla i da bi to morao biti problem. Smijem li prstom pokušati preći po LCD-u kada skinem staklo da probam jel sve s te strane šljaka? Ima li netko provjereni ebay item ili sa bilo koje stranice ili neki link di se može kupiti OEM staklo koje provjereno radi. Zamjena mi nije problem. Naručio sam i LOCA ljepilo..

Lepi_Borko sub 8.2.2014 14:31
Kelam kaže...

Ocito nisi dobro zalijepio staklo pa ti ima prosotra izmedu stakla i digitizera pa zato moras jako stisnut

U pravu si. Ali, ponovio sam postupak.

Prvi puta sam staklo položio vertikalno odjednom na uređaj i zatvorio istovremeno sa svih strana tako da je zrak bio vidljiv unutra jer kad sam stisnuo prstom, vidio sam kako zrak bježi na stranu od pritiska - al nije imao gdje izać jer ljepilo stvarno lijepi da je to strašno.

Drugi put sam opet sve rastavio, počistio, ponovo poljepio trake i staklo položio od dolje prema gore da zrak izlazi. Više se ne vide tragovi nakon stiskanja, al i dalje ne registrira dodir ako jako ne pritisnem. 

Mogu li skinut staklo i antistatičkom rukavicom probat po digitizeru da vidim jel on šljaka?