Općenito o mobitelima

Apple iPhone 4

Luka P. pon 18.10.2010 22:05

Zanima me vrijedi li kupiti Apple iPhone 4 16GB (simpa paket - ono na bonove u glavnom mislim xD, starci ne žele plaćati pretplatu)... Svi su nešto protiv ajfon-a i ja sam dobio dojam da uopće ne valja mobitel... Eh sad, šta vi mislite? Meni se čini OK taj ajfon

(makar se meni uvijek sve čini OK kad ja imam mogućnost dobit to xD)

Danijel uto 19.10.2010 00:29
Luka P. kaže...

Zanima me vrijedi li kupiti Apple iPhone 4 16GB (simpa paket - ono na bonove u glavnom mislim xD, starci ne žele plaćati pretplatu)... Svi su nešto protiv ajfon-a i ja sam dobio dojam da uopće ne valja mobitel... Eh sad, šta vi mislite? Meni se čini OK taj ajfon

iPhone je super, no samo zapamti da nije kao tvoj stari mobitel koji god imao i da si malo ograničeniji u upravljanju njime i onome što s njime možeš raditi... Aplikacije na njega možeš instalirati samo one koje su u iTunes storeu, tj. koje je Apple odobrio (doduše, možeš ga jailbreakati, no to nije službena stvar i krši jamstvo), bluetooth ne radi klasično, znači ne možeš nekome nešto poslati ili primiti, ali možeš ga koristiti za povezivanje s hardverom (dijeljenje interneta s laptopom, handsfree slušalica) - glazbu i aplikacije jedino možeš prebacivati preko programa iTunes, pri čemu moraš imati organiziranu glazbenu biblioteku (znači, sva imena pjesama, albumi, žanrovi lijepo upisani) ako hoćeš da to liči na nešto - jer nemaš kontrolu oko toga u koji folder ide što... E da, i nema klasični file manager... I ne možeš na njega prebaciti bilo koji file... :)

Znači, ako možeš živjeti s tim, a to su stvarno sitnice (iTunes je svejedno super program, a bluetooth mi zatreba jednom godišnje) onda je iPhone super... Pogotovo iPhone 4 koji ima i puno bolju bateriju od prethodnih modela... :)

Znači, samo ovo su mu mane, ali to je tako sitno da ih praktički niti ne osjetiš... :)

Minoza uto 19.10.2010 01:24

U kratko, ako ti ne smeta zatvorenost platforme, go for it, mobitel je definitivno super, tko god kaže suprotno - laže. Sve se svodi na to što je tebi potrebno, ako ti ne odgovara zatvorena platforma onda definitivno idi na Androida. Naravno, pokušaj i isprobati još neke konkurentne uređaje, malo raditi na njima pa onda prosudi.

Jedino što me kopka to na bonove, koliko znam to je najskuplja solucija, za puno manje love biraš android u toj klasi, otključan, na bonove.

Minoza uto 19.10.2010 01:27
vidikovac kaže...

joj kladim se da niti neznas da je iPhone mobitel na touch. kakve su ovo glupe teme? a kao drugo nemoj uzeti 4 od 7000 kn nego 3gS za 1500 kn.  ionako neznas nista o mobu

Čovjek je lijepo pitao za mišljenje, ti baš i nisi nešto konstruktivan.

Perfeshunul uto 19.10.2010 09:07

Da, mobitel je smeće, ne ? Glassgate ? lol, da si guglao malo vise našao bi da je više riječ o tvorničkoj grešci nego glavni fault u proizvodnji što se odnosi na sve telefone. A i da je tako, staviš si nekakav skin na iphone.

Mirko935 uto 19.10.2010 09:16
Perfeshunul kaže...

Da, mobitel je smeće, ne ? Glassgate ? lol, da si guglao malo vise našao bi da je više riječ o tvorničkoj grešci nego glavni fault u proizvodnji što se odnosi na sve telefone. A i da je tako, staviš si nekakav skin na iphone.

Koliko sam ja čitao, to staklo i puca zbog skinova za iPhone. Kakva tvornička greška? U staklu? Staklo je krajnje kompleksan uređaj, dašta, a ideja o staklenoj pozadini telefona je genijalna za ne povjerovat ;)

Koliko je to, 4600 kn? Za te bih novce rađe kupio otključani Desire ili Galaxy S, no ako te veseli iPhone, samo naprijed. Iako bih rađe uzeo bilo kakvu pretplatu jer je tako jeftiniji. Na i75 tarifi je već 3498 kn, a 75 kn mjesečno na mob valjda trošiš...

tnakir uto 19.10.2010 09:19
Mirko935 kaže...
Perfeshunul kaže...

Koliko sam ja čitao, to staklo i puca zbog skinova za iPhone. Kakva tvornička greška? U staklu? Staklo je krajnje kompleksan uređaj, dašta, a ideja o staklenoj pozadini telefona je genijalna za nepovjerovat ;)

Koliko je to, 4600 kn? Za te bih novce rađe kupio otključani Desire ili Galaxy S, no ako te veseli iPhone, samo naprijed. Iako bih rađe uzeo bilo kakvu pretplatu jer je tako jeftiniji. Na i75 tarifi je već 3498 kn, a 75 kn mjesečno na mob valjda trošiš...

Upravo tocno... mislim ovo boldano. Staklo je prekrhko. Puca pri manjim padovima, a nacikne zbog prasine koja se nakuplja u navlakama. Uglavnom major fail!

tnakir uto 19.10.2010 09:38
Perfeshunul kaže...

U čemu je problem uopće u tom slučaju, jednostavno ga nemoj kupiti ... Neka uzme Samsung "gay"laxy, i to je to...

Covjek je pitao dali da kupi iPhone4. Dobre strane je vec cuo jer su ga reklamirali na dugo i na siroko. O losim stvarima se malo pricalo. Ja mu iznosim drugu stranu medalje kao covjek koji je takodjer bio zainteresiran za kupnju istog, ali sam nakon svih sranja odustao. I sto bi trebalo znacit ovo "gay"? Pa iPhone je najgej telefon ever.

Mirko935 uto 19.10.2010 09:39
Perfeshunul kaže...

U čemu je problem uopće u tom slučaju, jednostavno ga nemoj kupiti ... Neka uzme Samsung "gay"laxy, i to je to...

Nemoj brinuti, odrast ces ti vec pa mozda i naucis lijepo razgovarati.
xnight_hunterx uto 19.10.2010 09:44
Luka P. kaže...

ne isplati se kupiti iphone pokraj htc-a

svi tako kazu pa cak i vlasnici iphonea

sirka666 uto 19.10.2010 10:48

Samo da se nadovežen na ovo sa iTuneson i prebacivanjen muzike na iPhone. Kada iTunes prvi put doda svu muziku sa računala ako ti se ne sviđa/ne možeš odabrat ono šta želiš pribacit jednostavno izbrišeš sve iz biblioteke i zatin dodaš samo određeni folder. Nakon toga samo prebaciš na iPhone.

Šta se tiče teme.

Ja ti savjetujen da ga uzmeš ako već možeš. Jailbrakeanjen se gubi jamstvo ali i to je lako izbjeć, samo restoreaš iz iTunesa i to je to. Iman 3g i mogu samo napisat dobre stvari o njemu. Četvorka je bolja od 3g tako da...

Perfeshunul uto 19.10.2010 11:00
Mirko935 kaže...
Perfeshunul kaže...

Nemoj brinuti, odrast ces ti vec pa mozda i naucis lijepo razgovarati.

Da li sam koga uvrijedio ? Osim telefona ? Ne, zato bi bilo lijepo da i ti odrasteš i naučiš lijepo razgovarati !

O tvojim prethodnim postovima, da i ne pričam. Talk about hypocricy...

Dom031 uto 19.10.2010 11:57
Luka P. kaže...

Za što bi ti koristio mobitel osim razgovora i sms poruka. Što se tiče interneta, aplikacija, muzike i također kamere neće te razočarati a čini mi se da je to tebi dovoljno

Luka P. uto 19.10.2010 14:35

Hvala svima, a eto nakon svega sam odlučio uzet iPhone, jednostavno ga želim isprobati (a da to nije 2 min)... Dok rade pozivi i poruke, sve je ok... prvenstveno mi treba za surfanje i slušanje muzike, itd...

zatojeto uto 19.10.2010 14:44

Pogledaj samo tu sa strane na aktivne oglase i vidi koliko se htc-a i drugih androida mijenja za iphone ( i to zamisli vrlo često čak i za 3GS) pa če ti biti sve jasno. Ljudi koji su isprobali se velikom brzinom rješavaju tog smeča i gdje god mogu prelaze na iphone.

bistri uto 19.10.2010 14:47
Luka P. kaže...

Hvala svima, a eto nakon svega sam odlučio uzet iPhone, jednostavno ga želim isprobati (a da to nije 2 min)... Dok rade pozivi i poruke, sve je ok... prvenstveno mi treba za surfanje i slušanje muzike, itd...

Sad ces vidit kolko ti realno fali sve gore nabrojano + ako znas napravit acc na forumu znat ces i dodat na iphone sve ove funkcije koje danijelu "fale" sa par klikova prstom.

tnakir uto 19.10.2010 15:08
Luka P. kaže...

Samo ga drzi u desnoj ruci, nemoj koristit navlaku i pazi da ti ne ispadne i bit ce sve ok.

Minoza uto 19.10.2010 15:24
zatojeto kaže...

Pogledaj samo tu sa strane na aktivne oglase i vidi koliko se htc-a i drugih androida mijenja za iphone ( i to zamisli vrlo često čak i za 3GS) pa če ti biti sve jasno. Ljudi koji su isprobali se velikom brzinom rješavaju tog smeča i gdje god mogu prelaze na iphone.

Ma daj molim te...

Mirko935 uto 19.10.2010 15:35
Perfeshunul kaže...
 Da li sam koga uvrijedio ? Osim telefona ? Ne, zato bi bilo lijepo da i ti odrasteš i naučiš lijepo razgovarati !

O tvojim prethodnim postovima, da i ne pričam. Talk about hypocricy...

Zar sam ja rekao da si nekoga uvrijedio? I koji to moji postovi? Koliko mi je poznato, ja se vrlo pristojno ponašam na forumu.

Minoza kaže...
zatojeto kaže...

Ma daj molim te...

Nemoj se ni obazirat na tog trola...