Opće teme i ostali operateri

Apartmani - TV, telefon, wireless

Mrljavi sub 3.8.2019 10:19

Pozz ekipa

 

Zanima me slijedeće:

 

Kuća ima tri neovisna apartmana. Prizemlje, kat i potkrovlje. Telefonskog priključka više nema na toj adresi, ali bio je prije par godina. Mislim da po zakonu vezano za iznajmljivanje, treba biti. Dakle, kako bi i kod koga od naših teleoperatera dobio slijedeče:

 

1. Telefonski priključak sa tri neovisna telefonska broja

2. Wifi, flat, stabilan i da brzinom zadovoljava surfanje

3. Svaki kat ima svoj tv box odnosno, neovisno pračenje programa u apartmanima (znam za jedan dodatni prijemnik, ali za dva nema ili nisam pronašao info)

4. Svakako bi uzeo opciju koja NE uključuje satelitski tanjur (osim ako stvarno nema alternative)

 

Uzeo bi neki od standardnih paketa, i možda dodatno neke "jezične", a sve skupa na pretplatu. U apartmanima mi nisu potrebne snimalice, propušteno, na zahtjev, ToGo, za van... Znači, klasičan pristup Wirelessu i neovisno gledanje tv programa u spomenuta tri apartmana u istoj kući.

Lokacija je: Tuheljske toplice.

 

Thnx!

 

Antoniio22 sub 3.8.2019 11:07

Mislim da bi ti najjeftinija i najbolja opcija bila provući priključak u dva apartmana i uzeti dvije usluge. Jednu sa dva prijemnika i dva broja i jednu sa jednim prijemnikom i brojem.
Za ovo što sad tražiš bi ti vjerojatno išlo neko SIP rješenje za telefone i neko slično rješenje za TV. To, koliko znam, nema za rezidencijalne/obične korisnike već to ide preko poslovnih kanala i preko usluga za poslovne korisnike, a to zna i ne biti tako jeftino.

Mrljavi sub 3.8.2019 11:44

 

Jesi mislio, recimo, neki trio paket za dva apartmana, gdje je uključen telefon, internet i tv te dodatno uzeti jedan prijemnik što znači da su dva apartmana pokrivena. I onda još jedan nekakav paket telefon+tv sa za treći apartman? Sva tri mogu imati Wifi od ovog prvog sa trio paketom. To su dvije pretplate. Jesi tako mislio, ili?

Mrljavi sub 3.8.2019 12:59

Evo, novi moment koji sam saznao kroz papirologiju. Uvjet nije da svi apartmani imaju svoj broj nego da postoji "telefon povezan sa javnom telefonskom mrežom...". Za 4* zvjezdice je potrebno "samo" to. Znači da mi ostaje za sklepati:

 

> 1 telefonski priključak (jedan tlf. broj)

> wifi (koji će se standardno koristiti u cijeloj kući)

> tv paket sa dodatnim prijamnikom (pokrivena 2 apartmana)

 

Ostaje "samo" da me savjetujete za treći apartman (pretpostavljam da uz trio, još jedan dodatni paket a koji ima samo tv, iako su to tada dvije pretplate):

> trebam pokriti treći apartman sa neovisnim tv pristupom