Općenito o mobitelima

Rasprave o mobitelima - opća tema

Miro uto 6.9.2022 13:10

U ovoj temi možete voditi slobodne opće rasprave o mobitelima, novim tehnologijama, tržišnim trendovima, osobnim iskustvima i sl.

 

 

Ovdje nemojte tražiti niti davati savjete koji mobitel odabrati, gdje ga kupiti, za to imate temu: Pomoć pri odabiru mobitela

 

Nemojte tražiti procjenu vrijednosti, za to imate podforum: Smartfoni - procjene

 

Nemojte tražiti kupce ili prodavače - za to imate temu Prodaja - Mobiteli i oprema i Kupnja - Mobiteli i oprema

Hringzen ned 11.6.2023 12:47

imam pitanje vezano za Huawei MediaPad M5 Lite 8. Zanima me koliko je taj tablet/mobitel ovisan o google play servisima? Trenutno koristim Samsung tab A7 lite koji je za moj ukus previše zagađen sa google softwerom koji uvjetuje rad većini aplikacija. Ne bi mi to tako jako smetalo ali mi smeta što u aplikaciji za mobilno bankarstvo (mZABA) ne mogu vidjeti niti koristiti sve opcije svog tekućeg računa ako je googleplayservice isključen. Čim pokušam ući u podatke svoje kreditne kartice pojavljuje se G-pay logo i poruka da dodam svoju karticu u taj G-pay što ne želim. I zbog te G-pay gnjavaže ne mogu ući u opcije svoje kartice ako je googleplayservice isključen. Ne želim uopće koristiti google usluge i servise jer mi se ne sviđaju a pogotovo ne želim da google ima veze sa mojim bankovnim računom. Samsung je moj prvi pametni uređaj i nisam prije kupnje znao da je u tolikoj mjeri nakrcan sa google servisima i zato ga se želim riješiti i zamijeniti sa uređajem koji nije toliko ovisan o googleu.
Inače sve druge app i opcije koje koristim rade normalno bez google servisa, telefon, sms, mail i druge osnovne app.
Nisam zahtjevan korisnik niti provodim puno vremena na uređaju. Koristim ga za komunikaciju, plaćanje, internet, glazbu i slično.
Potreban mi je uređaj sa zaslonom 8 inča pa zato gledam MediaPad M5 Lite 8.
Molio bih za info ako netko zna da li taj uređaj može raditi bez google servisa i u kojoj mjeri je uređaj ovisan o google softweru.