Općenito o mobitelima

BT slušni aparat - čudno iskustvo (dva puta)

T700 sub 7.5.2022 09:34

Prvo budem napomenuo da nosim slušne aparatiće koji imaju ugrađeni bluetooth čip pa preko njih mogu slušati muziku, razgovarati kao kad se koristi bluetooth slušalica.

Jučer sam nesto radio na poslu i u jednom trenu počinje neka osoba govoriti, nisam razumio što toćno. bio je to kao kratak razgovor od 5-10sec i onda odjednom ta osoba govori halo, haloo ?? i tada prestane zvuk.

Ja sam u tom trenu pogledao na mob i ne vidim ništa, nikakav poziv, nitko me nije zvao, nije viber, ništa.

I prekjučer se isto opet dogodilo od 5sec.


Što se događa ??? Imam android, Xiaomi. Činilo se da sam uhvatio zvuk od nekoga drugog, kao da je molbilna mreža nestabilna.

fer-de-lance sub 7.5.2022 09:46

Možda netko koristi isto bluetooth slušalice pa se slučajno spojio na tvoj aparatić 

Lako moguće, budući da svi ti bluetooth uređaji imaju obično isti naziv i istu šifru za spajanje.

Probaj otići negdje na tramvaj ili bus i potraži bluetooth uređaje u blizini, s 99% slušalica koje otkriješ se budeš spojio istom šifrom, i onda im pustiš neki pornić da se prepadnu i počnu stišavat 

 

Dud sub 7.5.2022 09:55

Jednom u kauflandu, prodavali su zvučnike i netko je ostavio jedan van kutije upaljen. Pa sam se spojio i pustio Elvisa il tako nešto ljudi su se prvo malo uplašili pa im je bilo fora, skoro do blagajne je hvatao signal  

On topic, izgleda da se tvoj aparat spojio na nečiji mob, moja sister i ja imamo iste slušalice pa nekad moramo reći jedno drugome da ugasi bluetooth da se spojimo na pravi uređaj, jer se ja spojim na njen laptop umjesto na svoj mob npr.

ihush sub 7.5.2022 10:11

.. zato je BT nesiguran-šupalj (i kao standarad i praksa..) i preporuka je isključiti ga izvan kućne upotrebe.. odnosno, služi za jednostavno povezivanje 'glupih' uređaja.

-mobiteli, laptopi.. (pametni uređaji s opcijama-interfejsom za on-off) s druge strane zvučnici-slušalice, miševi.. i recimo autoradio, tad će se sve spajati .. jedino kratak domet daje neku 'zaštitu' tj recimo da se bt koristi na kratkim udaljenostima 5-10m

 

ihush sub 7.5.2022 10:26

-duhovi, magija, marsovci.. ili neki od tisuću jednako mogućih odgovora :) ...

-kako misliš, nema veze s BT ako si nešto čuo na bt slušalicama? s čime bi tad imalo veze ako ne s btom.. :)) tj da je umjesto bežične veze žica, tad bi upravo ta žica bila izvor-odgovor a pošto je bežični bt tad je to odgovor, ne marsovci i sl. čudesa. Izvor je nešto u dometu signala, možda desetak metara, možda i više (slučajno kao izuzetak ali moguće..) jer s bežičnim signalom ne postoji konkretna granica-udaljenost, može i do marsa (zato su i marsovci upleteni.. a možda i cia-kgb i sl.) :)

Tino_TA sub 7.5.2022 13:01

Postoje dva termina: uparivanje i spajanje.

Ne može se nitko spojiti na tvoj bluetooth ako nije uparen sa njegovim uređajem.

Očito se netko se upario na tvoj bluetooth.

Rješenje:

Promijeni naziv svoje bluetooth veze (dovoljno je jedno slovo) i upari ga sa svojim uređajem (mobitel).

To radiš u sigurnim uvjetima, recimo u svom objektu. I to je to.