Općenito o ICT biznisu

Prava potrošača - reklamacije, povrat, zamjena...

ihush sri 18.1.2023 17:29
HARDWELLGO kaže...
..

 Kupio sam je prije 8 mjeseci, rijeci je o Spigen masci za mobitel. Na stranici prodavaca pise da je garancija za sve proizvode 6 mjeseci. Ne znam zasto mi  onda nisu napisali prosao vam je rok za garancije i tjt. Mada Spigen na svojoj stranici kaze da je garancija dvije godine ali tko zna..

 -opet petljanje i brkanje jamstava..

-jamstvo proizvođača-uvoznika i zakonsko +2god u eu su dvije odvojene-različite (ili slične) stvari.

-ako je jamstvo 6mj tad je isteklo, tad ti preostaje samo zakonsko..

.. maskice za mobitel? smiješno.. istina, zakon pokriva sve robe, ali nisu sve robe iste-jednake..

reklamiraš i ovisno o odgovoru, prihvaćena reklamacija ili odbijena + obrazloženje tad znaš što možeš dalje, prijava i ovisno o riješenju trošak na kraju snosi onaj tko izgubi.. jedina prednost za sad do 12mj ako trgovac želi spor trošak vještačenja je na njemu, nakon 12mj na tebi.. a tko će na kraju platiti ovisi. Ima li smisla za maskicu? Dostava je skuplja za par slanja..

sandokan111 sri 18.1.2023 19:36
HARDWELLGO kaže...

Kupio sam online a racun sam dobio takav da izgleda ko racun iz Konzuma, ne pise nista u vezi jamstva na njemu. Kontaktirao sam direktno proizvodaca i on kaze da ne moze rijesiti reklamaciju jer nije direktno kupljeno kod njih (sto je i logicno). Isto tako su rekli da ako je prodavac njihov "Authorized Business Partner" da ja nebi trebao imati problema s jamstvom jer je to sve pokriveno. Cak su i rekli da ako imam problema s prodavacem (a da je pritom on njihov Authorized Business Partner) da posaljem kopiju naseg razgovora i da ce onda oni to rijesiti. 

Prodavac, tj. ducan gdje sam kupio proizvod mi kaze da njima dobavljac ne uvazava reklamacije, zatim sam ih pitao tko je taj dobavljac i ne zele reci. Cak mi je proizvodac naglasio da se cuvam neautoriziranih prodavaca i onih koji prodavaju kopije njihovih proizvoda. Meni ovo izgleda kao da prodavac i dobavljac ne igraju po pravilima. Isto tako, prije par godina sam uzeo isti ovaj proizvod u Sloveniji i kada je trebalo reklamirati, bez problema su mi poslali novi proizvod.

HARDWELLGO kaže...

Hmm ovdje proizvodac daje 2 godine jamstva, a dobavljac/krajnji prodavac je to smanjio na 6 mjeseci

 Zasto imam osjecaj da niti si ti u HR niti je taj prodavac? Jer ako je to istina, nema veze s ovom temom.

Nije logicno da ne mozes reklamirati stvar kod proizvodjaca "jer nije kupljeno kod njih". To je samo njihova politika. Jako cesto proizvodjaci daju jamstvo neovisno o distributeru.

 

Ako je prodavac van HR, iskustveno, mozes mu ga po*uvat :(. Sto god sam slao na europa.eu im je trebalo 5-6 mjeseci da odgovore na jednostavni email upit, puno bolje su sanse naci "inspektorat" drzave gdje je prodavac registriran.

Ako je webshop iz HR, napisi o cemu se tocno radi, da li je prodavac "authorized dealer". Ako nije, i "ne zele reci" kao sto si napisao tko im je dobavljac, fino posaljes prijavu na mingo pa ce njima reci i objasniti zasto imas samo 6mj. Mozda je to neki refurb ili skart kupljen u bulku i prodaje se preko tog distributera ovako kao novo. Moze biti milion opcija, a ti kao potrosac nemas ovlasti to pitati. Ali zato inspektorat ima. Jednostavna prijava s upitom zasto ti se ne priznaje jamstvo bi trebala doznati o cemu se radi.

mzopg sri 18.1.2023 20:25

Puno trgovaca na takve sitne stvari uopće ne daje jamstvo, primjer:

https://www.links.hr/hr/preklopna-futrola-maxmobile-book-slim-za-samsung-galaxy-a52-a52s-5g-4g-crna-041530086

 

Ovi su u uvjetima korištenja naveli sljedeće:

Period jamstva naznačen je kod svakog proizvoda ili usluge. Ukoliko period jamstva nije naveden proizvod ili usluga ne podliježe jamstvu.

https://stirline.hr/proizvod/thunder-fleksibilna-tpu-maskica-za-samsung-galaxy-s22-plava/

 

EU smjernice kažu:

Trgovac ili proizvođač može vam dati (ili prodati) dodatno komercijalno jamstvo, čiji su uvjeti objašnjeni u ugovoru.

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/faq/index_hr.htm

 

Zakon o zaštiti potrošača kaže sljedeće:

čl. 47.

(3) Ako trgovac ili proizvođač daje komercijalno jamstvo, dužan je ispuniti obveze uređene propisom kojim se uređuju obveznopravni odnosi o komercijalnom jamstvu, kao i obveze preuzete takvim jamstvom.

 

Iz jednog i drugog se može zaključiti da trgovac nije dužan dati komercijalno jamstvo već da je to njegova poslovna odluka, kao i trajanje istog.

icek_picek ned 22.1.2023 08:25

Pozdrav, 

 

12.11.2022. sam reklamirao xbox controler zbog drifta (unitar jamstvenog roka). Do danas sam samo dobio info u vise navrata da cekaju odgovor dobavljaca. 

Mogu li nekako pozuriti cijeli proces s obzirom na to da je proslo preko 2 mjeseca?

ihush ned 22.1.2023 11:48
icek_picek kaže...

Pozdrav, 

 

12.11.2022. sam reklamirao xbox controler zbog drifta (unitar jamstvenog roka). Do danas sam samo dobio info u vise navrata da cekaju odgovor dobavljaca. 

Mogu li nekako pozuriti cijeli proces s obzirom na to da je proslo preko 2 mjeseca?

 -dva sata, dva dana, .. dva tjedna? tad si već to trebao-mogao.. tj prigovor-prijava nadležnima.

-rok? jedini zakonski rok je razuman rok, a to je onaj rok u kojem je nešto moguće napraviti, ne beskonačno, tj u ovom slučaju je jasno da ništa nije napravljeno, tj osim popravka koji je upitan, možeš tražiti zamjenu ili povrat, tad ćeš to i dobiti, no klasično uvjek nešto moraš tražiti pa i svoja prava i rokove, to je tvoj interes i to nitko ne radi za tebe tj može trgovac biti savjestan .. tvoj interes, ti 'moraš' tražiti, ti moraš pristisnuti trgovca tj ovisno što želiš kao riješenje, ispravno ili novac.. a to moraš tražiti, ne čekati, neće se ništa samo od sebe, neovisno kakva prava imaš.

icek_picek ned 22.1.2023 14:44

Pa kad je lijepo propisan "razuman" rok, sad to svatko moze interpretirat kako hoce. Ali mislim da je 2 mjeseca stvarno previse za kontroler. Jos mi covjek iz ducana kaze kao inace salju novi kod tog drifta, ali mora dobavljac odobrit. Sad kakve veze njihov dobavljac ima sa mnom, ne znam. 

Mogu li ja od trgovca zahtijevati da mi isporuci novi kontroler?

JackIsBack ned 22.1.2023 15:03

Možes tražiti i dva nova ali pitanje je što ceš dobiti.

Na tvom mjestu poslao bih odmah mail da ti naprave povrat sredstava ili daju novi kontroler. Napomeni/ zamoli da odgovor ocekuješ odmah (u roku dan-dva) obzirom da si reklamirao prije dva mjeseca.
Onda pricekaj da vidiš što ce odgovoriti, ako opet bude natezanje budemo/sad ce/samo što nije reci im da ih prijavljuješ inspekciji.

Btw, ovako nešto si trebao poslati nakon 1-2 tjedna a ne cekati 2 mjeseca.

sandokan111 ned 22.1.2023 15:15
icek_picek kaže...

Pa kad je lijepo propisan "razuman" rok, sad to svatko moze interpretirat kako hoce. Ali mislim da je 2 mjeseca stvarno previse za kontroler. Jos mi covjek iz ducana kaze kao inace salju novi kod tog drifta, ali mora dobavljac odobrit. Sad kakve veze njihov dobavljac ima sa mnom, ne znam. 

Mogu li ja od trgovca zahtijevati da mi isporuci novi kontroler?

 Pa jer se das navuci da "razumni" rok nije rok i da u biti moze biti do u nedogled. Ne moze, zna se sto je razumni rok, a to svakako nije 2 mjeseca. Trebao si nakon 15 dana pitati sto je s tim, ako ne znaju, saljes prijavu pa nek se razjasnjavaju s inspekcijom zasto toliko treba. Uglavnom naravno da mozes to trazit.

sandokan111 pon 23.1.2023 11:21

Zato jer su oni to valjda poslali i ne zanima ih vise. A oni tamo kojima su poslali jos ih manje interesira. I onda kad se netko u tom lancu sjeti da tamo postoji neki kontroler koji treba zamjenit ce se javit :( Nikome u lancu to ne donosi novce pa samim time ni nema nikakve svrhe da na to trose vrijeme. Osim jeli, ako ih ti natjeras, a to obicno zahtjeva nekakvu prijavu :)

SuperDox pon 23.1.2023 11:47
icek_picek kaže...

Pozdrav, 

 

12.11.2022. sam reklamirao xbox controler zbog drifta (unitar jamstvenog roka). Do danas sam samo dobio info u vise navrata da cekaju odgovor dobavljaca. 

Mogu li nekako pozuriti cijeli proces s obzirom na to da je proslo preko 2 mjeseca?

 napisi prigovor i zaprijeti sa tijelom nadležnom za rješavanje potrošačkih sporova i prijavom tržišnoj inspekciji državnog inspektorata.

 

imao sam situaciju da sam kupio laptop koji je bio DOA, isao zamjenit sljedeci dan da bi ga oni poslali na servis i kao u roku 10-14 dana bi trebalo biti rjeseno.. nakon 3 tjedna natezanja bez ikakvih informacija di je i sta je, napisao prigovor i trazio da me kontaktira nadlezni iz poslovnice. sljedeci dan su me zvali da mi je odobren novi uredaj.

 

siluj ih sa mailovima i pozivima, ali prije toga ima napisi prigovor na mail i trazi potvrdan odgovor da je zaprimljen. ako trebas primjer javi se pp

bunker pon 30.1.2023 15:59

Predao tv direktno na servis, da bude brže, pitao inspektorat i oni vele da je pravno svejedno gdje predam. Pitao sd za produljenje jamstva, rekli da nemože, podnio prijavu inspektoratu, isti tip iz sd sada veli da može produljenje jamstva za period koliko je trajao servis ...

sandokan111 pon 30.1.2023 16:12

Smjesno da i dalje salju takve app poruke ljudima.

 

Evo ja uredno dobio nepopunjen jamstveni od druge trgovine, posaljem im podatke da ga popune i oni non salantno izjave da je nepopunjeni jamstveni sasvim u redu jer uz njega ide racun :))))))))))))))))))) Sto reci, kome posluku porati. Smjesno.

bunker pon 30.1.2023 17:06

Evo meni baš nikakvi papir nije tražen na servisu. Po ser broju uređaja sve imaju kaj im treba.

Uglavnom, na ugrađeni dio imam 2 god garancije od trenutka preuzimanja uređaja sa servisa, a ona glavna garancija koju sam dobio 2 godine se produljuje za broj dana koliko je uređaj bio na servisu. Tako veli inspektorat a sada tako vele i servis i trgovac.

A nebi ja išao đonom, al kad me tak otkanta onda nisam imao druge... Malo mi to čudno za sd, pa kaj to njima treba tako se ciganiti...

PzKpfw pon 30.1.2023 17:10

 

Hm, ovo kaj se tiče tog garantnog lista....mene nisu to nikada tražili. Osim, kada na stranica od proizvođača ispunjavam podatke.

Račun je bitan. Čak su mi za jedan tablet našli u svojem sistemu kada je kupljen, te su mi priznali to pod garanciju.

Izgubio sam račun, a tablet je bio razbijen.

 

BTW, moram napisati, meni je drago da se opet vratio na naš forum, naš i vaš forumaš Bunker.

Nije ga bilo preko metar dana.

sandokan111 uto 31.1.2023 13:13
Damir22 kaže...
Ovjereni jamstveni list nije potreban za ostvarivanje prava iz garancije.

 Normalno da je potreban, pogotovo kad garancije idu van duljine od 2g.  I pogotovo kad uvjetuju registraciju proizvoda xx dana od kupnje za dulje jamstvo itd itd itd.

PzKpfw kaže...

 

Hm, ovo kaj se tiče tog garantnog lista....mene nisu to nikada tražili. Osim, kada na stranica od proizvođača ispunjavam podatke.

Račun je bitan. Čak su mi za jedan tablet našli u svojem sistemu kada je kupljen, te su mi priznali to pod garanciju.

 Racun je najmanje bitan. Nisu te trazili jamstveni jer cesto ne traze niti znaju cemu sluzi. To ne znaci da ne sluzi nicemu. Imao sam situacija kad su me trazili jamstveni i cak odbijali preuzeti uredjaj bez istog pa sam morao stvari preko inspekcije rjesavati. Takodjer jamstveni > racun stoga postavke se trebaju staviti na svoje mjesto.

Damir22 uto 31.1.2023 15:02

Za ostvarivanje prava iz jamstva dovoljan je dokaz kupnje.

 

Nikakvo kompliciranje s nekim dodatnim oblicima garancije, registracije i slicno.

 

Dokaz kupnje moze biti jamstveni list, racun najcesce, no, i bez ijednog i drugog, opet mozes ostvariti svoja prava....

 

 

sandokan111 uto 31.1.2023 17:28

Kako ces ostvarit to jamstvo u recimo 3coj godini? Evo konkretan slucaj s mall.hr. Imao sam jamstvo 5g. Uredjaj otisao nakon 3. Saljem ga na popravak, javljaju da jamstva nema uvidom u racun, jamstvo je 2g. Reci mi kako ostvarujes jamstvo ako dokaza nemas a oni tvrde da je 2g jamstvo gledajuci taj tvoj racun koji imas?

Nadalje, kako ostvarujes jamstvo kad te traze da se registriras za produljeno jamstvo kod neke osiguravajuce kuce (u biti osiguranje). Racunom iz trgovine ili ugovorom o jamstvu (s kojom god vec osiguravajucom kucom) u kojem uz racun iz trgovine stoji i serijski broj, te je sami dokument ugovor s uvjetima?

Nadalje, kako ostvarujes jamstvo proizvodjaca (recimo globalno jamstvo) ako traze registraciju proizvoda?

 

Idejno, ne treba ti nikad nista za nista. Problem nastaje kad nesto moras dokazati jer je netko negdje izgubio dokumentaciju i sada peru ruke. Platis racun za rezije, nakon godinu dana vodovod javlja da nisi platio. Jel ti treba dokaz o placanju ili ne? U zakonu je zastara za ovrhe 10g, iako u zakonu stoji da podatke o placanju racuna moras cuvati godinu dana. Zasto to stoji ako ti nista ne treba? Ako dovoljno prokopate negdje ce se ta uplata naci ne? Ili mozda nece?

 

 

Tako da, treba ti jamstveni list uredno popunjen, pogotovo van 2g. Unutar 2g rjetko kad bude problema jer imas zakon koji te stiti.

 

 

Damir22 uto 31.1.2023 19:31

Hajmo odmah maknuti produljeno jamstvo, nekakvo osiguranje i slicne oblike "garancije" iz jednadzbe.

Iz jednostavnog razloga sto nista od navedenog nisu defaultna jamstva, dakle, zahtjeva se intervencija kupca radi ostvarivanja tih prava, sto on moze, ali apsolutno ne mora napraviti.

Uzmi klasicno jamstvo na kupljeni.... Hajmo uzeti neki mis za primjer.

Gledas ga u izlogu, gledas ga na webu, vidis, mis, garancija 60 mjeseci. Naprimjer.

Kupujes mis. Na racunu pise - jamstvo 24 mjeseca. U ovom slucaju, automatski trazis objasnjenje od trgovca, i trazis pisano garanciju i na preostalih 36mjeseca. No ovo opet ide pod prvi primjer, jer je ocigledno da garancija ustvari nije 60 mjeseci, vec 24+36. Gdje se prvih 24 mjeseca ostvaruje samom kupnjom, ostatak na drugi nacin.

Iako je moguce, smatram da je vrlo pogresno da trgovac izda racun na kojem pise jedan vremenski rok, a ovjeri garanciju na neki drugi. Veci, manji, svejedno.

Dakle, neznam u tvom slucaju o kakvoj se garanciji radilo, ako je klasicna od 5g, onda ti jamstveni list nije trebao. Ako je dodatna garancija ostvarena putem neke posebne ponude, promocije, navlakuse i slicno...... E onda da, naravno da su te za taj rok trazili ovjereno jamstvo, da vide dali je uredjaj uopce prodan pod tim "pogodnostima". A tu jasno moze biti navedeno da je ovjerena garancija nuzna.

Nebi trebala biti, trgovac bi sve podatke trebao moci vidjeti po serijskom broju, broju racuna i sl. Pa cak i za produljeno ili neko drugo jamstvo van onog standardnog.

No hajmo se vratiti na klasicno jamstvo, ovjereni jamstveni list nije potreban radi ostvarivanja prava iz garancije. Jednostavno nije, dovoljan je racun ili neki drugi dokaz kupnje.

love2ml86 uto 31.1.2023 23:24
Damir22 kaže...
Hajmo odmah maknuti produljeno jamstvo, nekakvo osiguranje i slicne oblike "garancije" iz jednadzbe.

Iz jednostavnog razloga sto nista od navedenog nisu defaultna jamstva, dakle, zahtjeva se intervencija kupca radi ostvarivanja tih prava, sto on moze, ali apsolutno ne mora napraviti.

Uzmi klasicno jamstvo na kupljeni.... Hajmo uzeti neki mis za primjer.

Gledas ga u izlogu, gledas ga na webu, vidis, mis, garancija 60 mjeseci. Naprimjer.

Kupujes mis. Na racunu pise - jamstvo 24 mjeseca. U ovom slucaju, automatski trazis objasnjenje od trgovca, i trazis pisano garanciju i na preostalih 36mjeseca. No ovo opet ide pod prvi primjer, jer je ocigledno da garancija ustvari nije 60 mjeseci, vec 24+36. Gdje se prvih 24 mjeseca ostvaruje samom kupnjom, ostatak na drugi nacin.

Iako je moguce, smatram da je vrlo pogresno da trgovac izda racun na kojem pise jedan vremenski rok, a ovjeri garanciju na neki drugi. Veci, manji, svejedno.

Dakle, neznam u tvom slucaju o kakvoj se garanciji radilo, ako je klasicna od 5g, onda ti jamstveni list nije trebao. Ako je dodatna garancija ostvarena putem neke posebne ponude, promocije, navlakuse i slicno...... E onda da, naravno da su te za taj rok trazili ovjereno jamstvo, da vide dali je uredjaj uopce prodan pod tim "pogodnostima". A tu jasno moze biti navedeno da je ovjerena garancija nuzna.

Nebi trebala biti, trgovac bi sve podatke trebao moci vidjeti po serijskom broju, broju racuna i sl. Pa cak i za produljeno ili neko drugo jamstvo van onog standardnog.

No hajmo se vratiti na klasicno jamstvo, ovjereni jamstveni list nije potreban radi ostvarivanja prava iz garancije. Jednostavno nije, dovoljan je racun ili neki drugi dokaz kupnje.

Bez ovjerenog jamstva ti ne znaš kolika je garancija na konkretno hw. Npr. prije 3 godine su na xy davali 5 godina tvorničkog jamstva. Sada je 2 godine jer su promjenili uvjete garancije. Kako ćeš ti dokazati da je tada imao 5 godina? Reći ćeš pisalo je?

sandokan111 sri 1.2.2023 00:59
Damir22 kaže...
No hajmo se vratiti na klasicno jamstvo, ovjereni jamstveni list nije potreban radi ostvarivanja prava iz garancije. Jednostavno nije, dovoljan je racun ili neki drugi dokaz kupnje.

Prvo, citaba a nisi odgovorio na pitanja postavljena u prijasnjem postu.

 

Drugo, mislim da ti u biti ne razumijes sto je jamstvo. Kakvo "klasicno" jamstvo? Jamstvo je jamstvo. Samo sto je vecina ljudi valjda navikla na 2g, a u 2g imas zakonsku zastitu preko mat. nedostatka koji je prije bio i bolji od bilokojeg jamstva, te samim time u tom roku nemas (obicno) nikakvih problema.

Sva ostala jamstva, su ugovori izmedju tebe i onog koji jamstvo daje. Ugovori imaju uvjete. Jamstva imaju uvjete. Neki vise neki manje. Negdje je uvjet cak "bezuvjetno" (sto je takodjer uvjet). Ako je uvjet da se registriras na webu, onda je to uvjet, i to ne cini jamstvo manjim jamstvom ili manje "klasicnim". To je jedan od uvjeta koji te traze.

I nisi mi odgovorio kako bi ga ostvario. Oni kazu nema ga i sto cemo sad?

Damir22 kaže...
 Ako je dodatna garancija ostvarena putem neke posebne ponude, promocije, navlakuse i slicno......

Kakve navlakuse?

Svaka "dodatna garancija" je "posebna ponuda". Dal svi uredjaji dolaze s 5g garancije? NE. Znaci, cim neki dolaze = posebna ponuda. Zasto bi 5g garancije bila "navlakusa"? To je samo jedan prodajni aspekt koji je odredjeni proizvodjac/prodavac odlucio napraviti. Uhvatio si sam sebe u pricu o tvornickom jamstvu i jamstvu koje daje nekakav komercijalni entitet (distributer/prodavac/osiguravajuce drustvo) i to razdvajas iz nekog nepoznatog razloga. To su sve apsolutno iste stvari, samo sto jedni imaju jedne uvjete, drugi druge, i cesto je "tvornicko" jamstvo s najboljim uvjetima, ali to ne znaci da su druga jamstva ista manje jamstva od ovog.

 

Jedino gdje se donekle slazemo je kad je dodatno jamstvo u biti "osiguranje" koje se prodaje kao jamstvo od neke osiguravajuce kuce, pa samim time ima jos milion malih "sitnih slova" kojim se osiguravajuce kuce sluze. Ali, i dalje, to je jamstvo. I za sva ti treba ovjeren jamstveni list. Ne racun, nego jamstveni list. Dal to znaci da jamstva nema ako ne posjedujes isti? Ne. Ali ga moras moci dokazati. Dao sam ti konkretni slucaj, ima mislim 2g da mi se to dogodilo.

Damir22 sri 1.2.2023 07:38

Jamstvo za svaki proizvod je istaknuto ili na deklaraciji, koju svaki artikl mora imati. I/ili na racunu kojeg kupac mora dobiti za svaku kupnju.

I onda mi blago nije jasno kako netko nezna koliko garancije ima na sto. Jer neznam kolika mudrost je, ako vec ne cuvas ambalazu nekog proizvoda, s istog odljepiti deklaraciju, spremiti zajedno s racunom.. i eto, odjednom znas tocno kolika je garancija, znas kad si kupio, sve vrlo lako dokazes u slucaju potrebe....

A stvarno se ne sjecam kada sam zadnji put dobio ovjereni garantni list, posebice u slucaju online kupovine.....

manubis sri 1.2.2023 09:44

Zašto svi mješate jamstvo i odgovornost trgovca. 

 

Dok se kupi proizvod, po zakonu, odgovornost od 24 mjeseca od dana kupnje na bilo kakve kvarove na proizvodu je na trgovcu. U slučaju kvara to pravo se ostvaruje kod trgovca gdje je kupljen i kod tog trgovca se uređaj ostavlja na reklamaciju koji ga dalje šalje u ovlašteni servis na popravak o svom trošku. Također se popravljeni uređaj vraća natrag trgovcu gdje ga kupac može preuzeti. I uvijek se u prvih 2 godine ide na taj oblik ostvarivanja prava i treba obavezno račun.

 

Jamstvo je od proizvođača i može biti godinu, dvije, pet, ja velim onoliko koliko sam proizvođač vjeruje u svoj proizvod. To jamstvo se ne koristi u prvih 2 godine od dana kupnje. Dakle koristi se nakon isteka 2 godine od dana kupnje i to samo ako proizvod ima 3 ili više godina tog dodatnog jamstva. A za to dodatno jamstvo za više godina se obično treba i nešto napraviti od strane kupca, recimo, logirati se na stranice ovlaštenog trgovca ili proizvođača i aktivirati to dodatno jamstvo od 3, 4, 5.... godina i nakon te procedure treba kupac dobiti potvrdu da je aktivirano dodatno jamstvo. Za aktiviranja tog dodatnog jamstva uvijek postoji neki rok za aktivaciju. Recimo mjesec, dva, tri od dana kupnje. Ako se u tom roku ne aktivira onda obično ništa od dodatnog jamstva.

encoding sri 1.2.2023 10:19
Damir22 kaže...
Jamstvo za svaki proizvod je istaknuto ili na deklaraciji, koju svaki artikl mora imati. I/ili na racunu kojeg kupac mora dobiti za svaku kupnju.

I onda mi blago nije jasno kako netko nezna koliko garancije ima na sto. Jer neznam kolika mudrost je, ako vec ne cuvas ambalazu nekog proizvoda, s istog odljepiti deklaraciju, spremiti zajedno s racunom.. i eto, odjednom znas tocno kolika je garancija, znas kad si kupio, sve vrlo lako dokazes u slucaju potrebe....

A stvarno se ne sjecam kada sam zadnji put dobio ovjereni garantni list, posebice u slucaju online kupovine.....

Nekoliko trgovina (npr famozni Protis) ima praksu stavljati na račun jamstvo od 24mj bez obzira na stvarno jamstvo proizvoda. 

 

Na upit, objašnjenje je "tako je u sustavu, ništa ne možemo, čuvajte račun". 

 

Tko čuva ambalaže proizvoda? Da imam kutiju svakog monitora, grafičke i slušalica, trebao bih valjda skladište u stanu, uz ove cijene kvadrata ne bi mi ostalo ništa za te iste monitore, grafičke, slušalice....

 

S druge strane, kad dođeš za 3 godine i tvrdiš da je jamstvo bilo dulje (RAM, napajanje, GPU), pitanje je koliko će ti izaći u susret na "svoju štetu" (iako nije njihova šteta jer ne realiziraju oni jamstvo nego proizvođač), umjesto da se prave grbavi i krive te što nemaš jamstveni list koji dokazuje duljinu jamstva, a koji ti nisu dali ("čuvajte račun", famozna izjava svake hrvatske IT trgovine)

JackIsBack sri 1.2.2023 10:20
manubis kaže...

Zašto svi mješate jamstvo i odgovornost trgovca. 

 

Dok se kupi proizvod, po zakonu, odgovornost od 24 mjeseca od dana kupnje na bilo kakve kvarove na proizvodu je na trgovcu. U slučaju kvara to pravo se ostvaruje kod trgovca gdje je kupljen i kod tog trgovca se uređaj ostavlja na reklamaciju koji ga dalje šalje u ovlašteni servis na popravak o svom trošku. Također se popravljeni uređaj vraća natrag trgovcu gdje ga kupac može preuzeti. I uvijek se u prvih 2 godine ide na taj oblik ostvarivanja prava i treba obavezno račun.

 

Jamstvo je od proizvođača i može biti godinu, dvije, pet, ja velim onoliko koliko sam proizvođač vjeruje u svoj proizvod. To jamstvo se ne koristi u prvih 2 godine od dana kupnje. Dakle koristi se nakon isteka 2 godine od dana kupnje i to samo ako proizvod ima 3 ili više godina tog dodatnog jamstva. A za to dodatno jamstvo za više godina se obično treba i nešto napraviti od strane kupca, recimo, logirati se na stranice ovlaštenog trgovca ili proizvođača i aktivirati to dodatno jamstvo od 3, 4, 5.... godina i nakon te procedure treba kupac dobiti potvrdu da je aktivirano dodatno jamstvo. Za aktiviranja tog dodatnog jamstva uvijek postoji neki rok za aktivaciju. Recimo mjesec, dva, tri od dana kupnje. Ako se u tom roku ne aktivira onda obično ništa od dodatnog jamstva.

Ovo boldano nije točno kao univerzalno pravilo. Za trgovca je uvijek bolje kada se kupac poziva na jamstvo a za kupca ovisi od slučaja do slučaja ali rekao bih da je u večini slučajeva i za kupca bolje da se pozove na jamstvo ako ga ima. Eventualno u situacijama gdje kvar nastao u prvih 6 mjeseci bolje/brže je pozvati se na materijalni nedostatak.