Dsman pon 16.5.2016 23:31

Pozdrav! Kupio Quad i nije registrirani zanima me kakve su kazne ako te ulove ili ako te netko prijavi....Ja se inače vozim samo po sporednoj cesti i makadamu....I kako se izvuči sa najmanjom novčanom kaznom... Hvala

zeroname uto 17.5.2016 00:22
Patrick_cro kaže...
Ma sitnica 2000kn ako te ulove, a smanje ti 20% ako odmah platis, sta bi se bez veze nervirao sa registracijom kad mozes ovako strepiti svakog dana kad ce te oderat i kad te glupost opali po dzepu.

Koja je svrha registracije quad-a kad se vozi po poljima i šumama. Isto je sa traktorom nigdje logike. Traktor ruje po polju i moraš ga registrirati.

kostolomac uto 17.5.2016 07:04
Dsman kaže...

Pozdrav! Kupio Quad i nije registrirani zanima me kakve su kazne ako te ulove ili ako te netko prijavi....Ja se inače vozim samo po sporednoj cesti i makadamu....I kako se izvuči sa najmanjom novčanom kaznom... Hvala

Inače, registracija za quad ti je dosta mizerna. Sad je još pitanje dali je  quad homologiran tj, dal možeš ga uopće registrirat. Jer ima ih dosta na tržištu koji nisu za regu.

A inače teško da će te uhvatit, pogotovo ako se voziš makadamom i šumom.

Kazna ti je od 2000kn.

kicmabrajker uto 17.5.2016 07:12

Kazna za ne registrirano vozilo ti je 2000 kn i sto nemas policu osiguranja ti je 5000 kn, i da ovo 20% ne postoji, postoji placanje jedino 50 posto na licu mjesta ili u roku od tri dana ako je kazna u fiksnom iznosu do 2000 kn....i imas za placanje jos dvije trecine kazne osam dana nakon pravomocnosti...

plavi08 uto 17.5.2016 09:58
zeroname kaže...

Koja je svrha registracije quad-a kad se vozi po poljima i šumama. Isto je sa traktorom nigdje logike. Traktor ruje po polju i moraš ga registrirati.

Da upravo tako. Poznato je da ljudi traktorima na polje dolaze zrakom i privatnim podzemnim tunelima. A Quad nikad nije vidio asfalta  

jozef uto 17.5.2016 10:42
Dsman kaže...

Ako možeš registriraj ga jer nije skupo (ovisno o veličini i lokaciji, ali znam čovjeka koji je za kvad od 500ccm platio 800kn). Ako si u manjem mjestu onda te policajci znaju pa ti možda progledaju kroz prste, ali ja ne bih strepio za tako malo novca. Onako si miran, nemaš stresa i možeš bezbrižno i na cestu. Makadam i sporedne ceste su i dalje javne ceste na kojima vrijedi ZSPC.