Monitori

Problem s monitorom

Iwek007 ned 8.2.2009 13:33

imam problem s monitorom.

umjesto da se pali normalno. ja SKORO svaki put dok upalim komp monitora moram ga palit-gasit dok se konačno ne pojavi slika.

kad upalim komp i monitor, monitor ostane crn. pa ga moram ugasit, pa opet upalit i onda mu treba nekoliko sekundi da trepne slika kakva bi trebala biti, a onda se opet zacrni.

i tak ponavljam taj proces dok se ne zadrži slika.

Dal neko zna u čemu je problem?

 

monitor je Samsung SyncMaster 920N

bruzi pon 2.11.2009 07:03

Imam vrlo cudan problem sa monitorom (star je nekih 5 mj. kao i cijela konfiguracija)-prilikom nedavnog pokretanja jednog online casina sve je bilo u redu dok nisam otisao na opciju fullscreen tada mi se monitor zacrnio pa potom pobijelio i poceo treptati non stop dok nisam resetirao cijeli komp.Svaki put kad sam to probao isto se desavalo-(prije nikada).Jucer igram poker i na stranici na kojoj sam to prije 100 puta napravio(fullscreen)stisnem kad ono isto trepti non stop kao da se pali i gasi s tim da uopce nisam mogao ugasit komp dok ga jednostavno nisam iskljucio iz struje.-Inace nikakvih problema sa kompom.Ako nektko mozda zna sto bi moglo biti ili je imao isti problem molim pomoc!(ne cini mi se kao neki virus ;taj casino sam deinstalirao a koristim NOD32i uz dodatak za scan-Malwarebytes i SuperantiProfessional.Hvala!!!

Wiz3m4n pon 2.11.2009 07:43

Za gornji slučaj nemam pojima šta bi bilo, no za prvi primjer dao bih savjet da probaš monitor zagrijati fenom da vidiš bude li upalio iz prve....samo svakako grij sa stražnje strane, ne po panelu  Smijeh

 

Ne znam kakve su ti temperature u sobi....ako se to počelo dešavati sada a hladno je u sobi, moguće da je to razlog.....možda sam u krivu, no znam za slučajeve kada se komp usljed hladnih komponenti nije palio (PSU, memorija), ne mora biti, no možda je tako i u tebe!

bruzi pon 2.11.2009 13:47

Ajd molim vas da mi neko pomogne oko ovog problema koji sam naveo jel to moze biti da nesto nije u redu sa monitorom?(imam garanciju jos dugo) ili je mozda do drivera nekih ili nesto treba promijeniti sa grafickom.Ne kontam se bas u kompove pa mi stvarno treba savijet(unaprijed zahvalan).Napominjem da mi se to nikad nije desavalo do prije par dana-HVALA!!!

bruzi pon 9.11.2009 12:18

Evo velik problem sa monitorom imao OS-xp a sada win7 tako da bi iskljucio viruse.Ovako kod restarta monitor se jednostavno ne moze upalit stalno blica i pokazuje crn ekran i ono njegovo LG...,nekad samo pobijeli i bude bijel ekran to se stalno desava.(star je 5/6 mjeseci i komp isto tako imam garanciju)jel netko zna sto bi moglo biti-(mozda graficka(ati radeon hd 4850))ili nesto drugo molim pomoc stvarno sam u dilemi reklamacija ili sta????-HVALA

mci pon 9.11.2009 13:11

Pozdrav,

ne bih Te želio plašiti ali identičan problem sam imao i ja.

Cca 10-tak dana sam imao problem sa paljenjem monitora.

Mijenjao sam kablove, drivere osvježavao...

dan radi, dva neradi...

Nakon toga sam imao problem sa podizanjem windowsa...

Na kraju je ispalo da mi je crkla matična ploča.

Nadam se da Tvoj slučaj nije kao moj.

Najjednostavnije:

Monitor zajedno sa kablom spoji na neki drugi PC.

Ako tamo nema problema, možeš isključiti problem sa monitorom.

 

BucoKTM pon 16.3.2020 15:09

Od nedavno imam problem s Samsung monitorom. Kad se nalazim na google tražilici pa upišem pojam pretraživanja, te se pojave ponuđeni linkovi, monitor se ako je u stanju mirovanja (i na tom pozadinski bijelom desktopu) svakih 30-60 sec zacrni pa se opet normalno pojavi slika.
Navedeni problem se ne pojavljuje ako se otvori neki bilo koji portal sa slikama i tekstom, već samo kako sam prethodno naveo.
Što se tiče gledanja videa i igranja zahtjevnih igrica tako što se nikad ne pojavljuje, a grafička je Asus R9 290 256Bit, 4GB DDR5.
Ne znam je li problem u adapteru HDMI/VGA pošto grafa ima onaj "novi" izlaz, a ostale sam kablove provjerio i trebali bi biti ispravni.

Bio bih zahvalan na savjetu oko ovog problema.

Rhodin pon 6.4.2020 11:01

Večina problema sa monitorom koji "malo radi, malo ne radi" nije ni greška na monitoru niti na drugoj opremi, već kablovinju i eventualno adapterima koji ih povezuju.

Pokušajte promijenit kabel, pokušajte koristit drugi HDMI ulaz/izlaz, kad se monitor ne upali, pokušajte fizički rukama "jače spojit" kabel u ulaz ili na adapter.

 

Ja sam se igrao sa time u nekoliko navrata na više mjesta, pogotovo ako se radi o jeftinim HDMI to VGA ili HDMI to DVI i obratno adapterima i razlog je bio upravo u njima.

 

Kolega je dodatno dobro predložio da sve skupa isprobate tako da spojite monitor na drugo računalo, odnosno računalo na drugi monitor/televizor i to je to.

Rhodin ned 19.4.2020 15:28

Dižem temu sa vlastitim pitanjem.

 

Imam 1200p60 monitor, od nedavno 1440p144 sa (i bez) freesync.

 

Problem je što mi pojedine igre (doduše najviše Sekiro) imaju problema i crashaju povremeno doke igram na 144hz monitoru.

 

Problem rješavam tako da prije ulaska u igru disableam drugi monitor, ali mi je to sad blesavo - 1080 ti , najnoviji driveri, win10pro64 original, skroz patchani.

 

Većina radi OK, moguće je do Sekira, al zna li tko riješit?

 

Piše da pomaže gašenje browsera, task managera... ne pomaže

 

EDIT:

nije problem ni sa monitorom ni sa grafom, ni driverima, već sa budalom...

Dakle nije mi vrag dao mira, išao sam se koji tjedan u nazad igrati sa swap fileom - činilo mi se puno imat 16GB "rezerviranog" prostora na disku, s obzirom da imam 16GB RAM, pa sam u postavkama windowsa maknuo to na 0. Razlog što sam maknuo na 0 je što mi RAM nikada 8od kako sam kupio drugi keks sa 8GB) nije prešao 70% zauzeća... dakle zaključak, ne treba mi swap (paging) file - zar ne?

 

E, pa krivo, windows očito ne može bez toga i greška kou je stalno izbacivao (bilo ih je nekoliko, sve vezane uz memory/virtual memory lokacije) mi nije vukla na swap file, bio sam uvjeren da se radi o nečemu što sam kupio relativno nedavno - drugom keksu RAM-a, ili corruptanoj memoriji na novoj grafi ili problemu sa 2 monitora (kuio u nazad 3 mjeseca keks RAM-a, grafu i monitor).

 

Dakle... meni je problem riješen, a netko drugi, ako će imat pametnu ideju micat ili smanjivat defaultnu vrijednost swap/paging filea na windowsima, koliko god RAM memorije da ima, neka to ne radi, očito Windowsi ne znaju bez toga, koliko god RAM memorije da imaju. Također, sa "samo" 8GB swap fileom se greške i dalje događaju, pa sam stavio istu velikinu kolko RAM memorije imam... i sad radi bez greške, štogod želim raditi... Zanimljiv koncept.

hondo sri 11.11.2020 22:18

pozdrav svima. jučer mi se pojavio problem na monitoru. sve je ponarančastilo. mislio sam da mi je windows možda nešto sam pošemerio temu ali nije. stavio sam originalnu, sve default postavke ali i dalje je naračnasto, malo više malo manje, ovisi koja boja je u igri, kad je nešto plavo onda je to stvarno plavo no sve bijele pozadine poprime narančastu boju.

u prilogu dajem sliku...... a možete li mi pomoći što bi ovo moglo biti? Monitor već ima godinica, odradio je svoje..... pa je li to to što je dao ili ima lijeka?

hvala.

Čitatelj pon 16.11.2020 13:03

Promrdaj kablove od monitora - ako pomogne, super. Ako ne, provjeri u postavaka monitora,

koja toplina boje je odabrana.

 

Ako i to ne pomogne, probaj sa drugim kablovima, i drugi ulaz na monitoru (ako ga ima), tj. drugi izlaz sa graficke kartice (ako ga ima).

 

To je to na brzinu sto mozes provjeriti

snake44 uto 8.12.2020 16:59

Pozdrav, imam monitor Dell U2720Q. Na njemu mi je stalno spojeno stolno računalo preko display porta, a povremeno koristim preko usb c kabela laptop (također dell). Preko tog usb-c kabela mi se prenosi slika i napaja laptop što je prilično korisno. Kako imam potrebu često mijenjati sliku između laptopa i stolnog računala kada radim, instalirao sam aplikaciju Dell Display Manager u kojem sam si naštimao kraticu na tipkovnici gdje doslovno jednom tipkom mijenjam input na monitoru. Međutim javlja mi se slijedeći problem: kada imam spojen laptop, i onda odem na input od stolnog računala, znači na dp. Pustim tako cca 5-10min bez ikakve aktivnosti niti na stolnom niti na laptopu, on mi automatski vrati sliku nazad na usbc tj. laptop. Kao da usbc iz nekog razloga ima prednost na dp i zato ako nema aktivnosti na dp onda promijeni na usbc. Ima li netko ideju do čega je ovo? Provjerio sam još jednom tu aplikaciju dell display manager i nigdje nema takve neke opcije.