Monitori

Pomoć novi monitor AOC Q27G2U

tommyboy77 sri 7.4.2021 14:52

Pozdrav,

Kupio sam novi monitor u Mikronisu AOC Q27G2U dok je sad na popustu i spojio ga prek DisplayPorta i imam osjećaj da ima jako puno ghostinga. Imao sam prije tog monitora neki obični LG TN 24" monitor i sad sam htio uzeti 144Hz i vidio da je taj i 2560x1440 pa ga uzeo da napokon imam High Refresh Rate.  Čitao sam da su VA paneli najsporiji ali da ni oni nemaju užasan ghosting pa ne zanima da li ima netko neka iskustva s tim monitorom, da li imaju neke postavke koje bi mi pomogle. Već je stavljen Overdrive na Max, još ću probat prek HDMI-a ali me zanima da li je još itko imao takav osjećaj s novim monitorom. Bilo kakva pomoć i savjet je dobrodošao. :)

crosshair sri 7.4.2021 19:09

Prvo vidi dali ti je podešeno 144hz u nvidia control panelu ako imaš od nvidie grafičku karticu,drugo mislim da taj overdrive na max ti i daje toliko ghostinga probaj ga smanijiti na medium ili možda na low,i ja iman isto Aoc monitor ne kao tvoj ali meni na overdrive na medium mi je najbolje pa probaj i ti to napraviti

tommyboy77 čet 8.4.2021 10:14

Podešeno je na 144Hz i probao sam i na 120Hz ali ne vidim razliku. Jučer sam malo više gledao Overdrive i znači imam Weak, Medium, Strong i Boost. Ja sam koristio Strong, a jučer sam imao upaljeno https://www.testufo.com/ghosting i mjenjao između Overdrive postavki i povećanjem Overdrive-a se smanjuje trail od svemirca u prvoj liniji i kad se stavi na Boost Overdrive onda se cijeli monitor zatamni i pola postavki postane nedostupno za mjenjanje i mislim da ustvari na toj postavci bude ono njihovo reklamirano 1MS Response. Još ću se malo igrat sa svim postavkama pa me zanima da li misliš da bi se s vremenom privikao na to sve ili mi je bolje vidjeti da li mogu dobit povrat i naći neki drugi monitor. Imate možda kakvu ideju kako bi mogao probati snimiti ghosting da vi možda probate vidjeti to ili teško da bi to ikako mogao pokazat snimkom.

tommyboy77 čet 8.4.2021 17:45
Spacecraft kaže...
Vidm po internetu da je monitor poznat po ghostingu. Jednostavno tako je napravlje.. ima los respons time.

 Da izgleda da je takav panel. A ništa budem vidio kako ide reklamacija u Mikronisu i skupiti malo više novca i uzeti neki drugi.

Hvala svima na odgovorima.

tommyboy77 sub 10.4.2021 11:18

Sad sam upalio Steam i išao malo gledat kaj ima u Storeu i na sivoj pozadini mi je sve bilo puno crvenih točkica i morao sam povećati Contrast kako bi se maknule. Isto tako dok bi scrollao na nekim mjestima bi se pojavile. Probao sam snimiti s mobitelom kako to izgleda pa se nadam da se barem nešto vidi. Malo sam i edito video pa je možda do neke mjere pretjerano crveno ali u ovom drugom video koji je Slow motion mi je tak normalno bilo. https://imgur.com/a/jxNYkC2
Da li mislite da je to 'normalno' i da samo trebam malo postavke podesiti ili bi trebao vidjeti da nešto nije u redu s monitorom?

tommyboy77 sub 10.4.2021 14:22
Attitude kaže...
Meni su te crvene točkice dolazile zbog slabog kontakta na hdmi ulazu. Promjenom ulaza su nestale(drugi ulaz hdmi).
Probajte ga na 60Hz kako se ponaša. Može biti i propusnost kabela u pitanju.

 Trenutno koristim DisplayPort al budem vidio dal je loš kontakt. Pa ću onda probat HDMI da vidim da li će tu nestati. Hvala na info

Alpa Chino sub 10.4.2021 17:53

Monitor treba vratiti na standardne (default) postavke, sve na default u windowsima (i u driveru od grafe) i onda ga koristiti neko vrijeme. Znaci na 60Hz, bez overdrive i slicno... Ako nesto nije dobro i dalje probati prvo drugi kabel. I onda po malo prilagodavati postavke jedu po jednu.