Samsung Galaxy Young ROOT

Pozdrav, imam galaxy young s6310n zakljucan mi je onim patternom i sad nemogu nista a u rootanju nemam dozvolu..kad probam dodje mi android sa x u trbuhu i nemogu nista stisnut.
Kako da rjesim to? Hvala

Prije par mjeseci sam napravio root na Galaxy S3 i taj dan je mobitel normalno radio. Sljedeće jutro je bio ugašen, nakon što sam ga upalio pojavila mi se bijela slika sa mušicama (kao na televiziji bez signala), kako to mogu popravit?

Prije par mjeseci sam napravio root na Galaxy S3 i taj dan je mobitel normalno radio. Sljedeće jutro je bio ugašen, nakon što sam ga upalio pojavila mi se bijela slika sa mušicama (kao na televiziji bez signala), kako to mogu popravit?

Poštovani,
Gdje na SD kartici treba pohraniti taj SuperSu.zip? Da li u neki određeni folder?
Zapravo sam zapeo na 10 koraku jer mi se javlja izbornik kao na http://www.smartmobilephonesolutions.com/content/android-system-recovery , s time da mi u trećem redu piše "apply update from sd card" i nakon što odaberem to, ne nudi mi se ništa i samo se mogu vratiti u prethodni izbornik.
Što da radim?
Hvala na izdvojenom vremenu.
Vlado
Odlučio sam napraviti ovu temu jer je meni bio potreban root za navedeni mobitel,
a nisam našao hrvatski tutorijal pa što da ne napravim jedan.
Za početak nekoliko važnih obavijesti!
OBAVEZNO PROČITATI!
ROOTANJEM SE GUBI GARANCIJA I POSTOJI MOGUĆNOST BRICKANJA MOBITELA, ZATO AKO STE
VEĆ ODLUČILI ROOTATI VAŠ MOB BUDITE PAŽLJIVI I DOBRO PROČITAJTE SVE!
ISTO TAKO, ZA BILO KAKVA OŠTEĆENJA JA SE ODRIČEM ODGOVORNOSTI I OVO RADITE NA SVOJU RUKU!
Pa da krenemo.
Svi fileovi koje trebaš su u jednoj .rar datoteci i možeš ih skinuti OVDJE.
Kada to skineš na svoje računalo izdvoji sve to u jednu mapu.
Preduvjeti za root su:
1. Instaliraj USB drivere na svoje računalo. Instalacija je u file-u koji je prethodno skinut.
2. Uključi USB Debugging Mode na mobitelu. Do njega dođes ako odes- Settings >> Developer Options.
3. Napravi backup svih važnih podataka.
4. Osiguraj da je baterija puna. Bar više od 80%
5. CWM recovery radi samo na Galaxy Young modelima GT-S6310, GT-S6312 (Dual SIM) and GT-S6310N (NFC).
Provjeri model svoga mobitela.
Nakon toga možemo krenuti sa rootanjem mobitela.
1.INSTALACIJA CWM RECOVERY-a NA GALAXY YOUNG.
Korak 1: Izdvoji Odin 3.07 .zip file sa nekim programom za izdvajanje.
Korak 2: Kopiraj SuperSu .zip file na SD karticu mobitela.
Korak 3: Ugasi svoj Galaxy Young. Zatim ga pokreni u Download Modu (kombinacija tipki Volume Down+Home+Power, drzi do prikaza logo-a).
Korak 4: Pokreni Odin 3.07.
Korak 5:Poveži Galaxy Young USB kabelom dok je u download modu. Sacekaj dok Odin detektira tvoj mobitel.
Korak 6: U Odinu, klikni na PDA gumb i pronadji downloadan recovery.tar.md5 file. Ostavi kvačicu na Auto Reboot i F. Reset Time, a ako je Re-Partition označen, makni kvačicu.
Korak 7: Dobro provjeri sve i klikni na gumb Start. Sada će početi instalacija koja traje oko 30 sekundi.
Korak 8: Kada instalacija završi u Odinu ćeš vidjeti u zelenom okviru PASS sto znaci da je instalacija uspješna, mobitel će se upaliti i možeš odspojiti USB kabel.
2.ROOTANJE GALAXY YOUNGA POMOĆU CWM RECOVERY-a.
Korak 9: Isključi mobitel i pokreni ga u CWM Recovery-u (kombinacija tipki Volume Up, Home i Power).
Korak 10: U CWM recovery-u, odaberi "install zip from sdcard" i zatim "choose zip from sdcard". Sada pronađi prethodno stavljen file SuperSu.zip i potvrdi instalaciju odabirom na YES.
Korak 11: Kada je instalacija gotova vrati se u početni meni i odaberi "reboot system now".
SADA JE TVOJ GALAXY YOUNG ROOTAN! NADAM SE DA JE SVE PROŠLO USPJEŠNO, AKO NIJE POSTAJ OVDJE KOJI JE PROBLEM I MOŽDA
GA USPIJEMO RIJESITI.
JoŠ jedna stvar:
Samsungovi mobiteli imaju tzv brojač koji broji koliko puta je instaliran custom firmware. U skinutoj .rar datoteci imas
aplikaciju Triangle Away koja sve vraca na nulu tako da se nezna da si rootao svoj mobitel.
Također u istoj .rar datoteci ima i original recovery tako da sve mozes vratiti na original, postupak je isti, samo umjesto
da u PDA kolonu stavis recovery.tar.md5 file stavi drugi originalan.
Ako nekome treba original firmware (koji je oko 600 mb) neka mi se javi na PP a mogu ga staviti i ovdje ako je potrebno.
Eto, nadam se da sam pomogao! :)
PONAVLJAM: ODRIČEM SE SVIH ODGOVORNOSTI U SLUČAJU BILO KAKVIH PROBLEMA S MOBITELOM.
Ovaj tutorijal nije moj autorski rad nego je to napravio Djalo96 sa xda-developers foruma, ja sam samo preveo i ucinio malo lakšim.
Kada napravite root i ako sve bude u redu, ostavite mi bar thumbs up ili hvala :)