Mobilni OS-ovi i softver za mobitele

Problem s pokretanjem mobitela nakon rootanja

vaeos pet 31.7.2015 03:40

Bok, stvarno mi treba pomoć oko ovoga jer se ne razumijem u mobitele, a ipak sam se usudio upletati u to. Rootao sam svoj Galaxy S4 mini prije kojih mjesec dana i sve je radilo kako treba, no htio sam unrootati, tražio po googleu ako je to moguće i pronašao ovaj tutorial: http://theunlockr.com/2013/11/15/unroot-samsung-galaxy-s4-mini-gt-i9195/ . Prije samog unrootanja tutorial me naveo na neki clockwork mode recovery, link: http://theunlockr.com/2013/07/30/how-to-root-and-install-clockworkmod-recovery-on-the-samsung-galaxy-s4-mini-gt-i9195/ . E sad ja naivan sve lijepo instalirao kako pise, pokusam rebootat mobitel kad ono bam. Kad ga ukljucim prvo normalno vidim ime mobitela i model: Samsung Galaxy, GI9195, no cudno mi je bilo u gornjem lijevom kutu se pojavio tekst: Set warranty bit: kernel. Cekam ja dalje sta ce se desiti, cujem zvuk pokretanja mobitela (deafult t-mobile zvuk) ali ne vidim nikakvu sliku. Uopce nema nikakve grafike, samo crni ekran. Mogu uci u download mode i recovery mode, ali racunalo mi ne prepoznaje povezanost preko USB-a. Takoder kad spojim USB prije ukljucivanja mobitela, zamrzne se na slici baterije kao prije punjenja. Nakon drzanja shut down tipke nekih 5 6 sec se ugasi pa mogu sve opet ispocetka. Kad sam u recovery modeu, pokusao sam sve one opcije: wipe cache partition, wipe data/factory reset, no nista nije radilo. E sad molim vas da mi pomognete ako znate, nadam se samo da nisam sjebao mobitel do kraja. :/

ivo454 pet 31.7.2015 07:52

Mislim da ima nade, nešto kao zadnja opcija, ali nisam toliko stručan da objasnim. Nadam se da će ti se javiti netko tko je u tome stručan. Samo ipak mislim da sam to nećeš uspjeti odraditi.

vaeos pet 31.7.2015 13:20

Problem je sto ga ne mogu flashat jer mi racunalo ne prepoznaje da je spojen s mobitelom, tak da u odinu se nista ne desava, jednostavno kao da nije spojen.

EDIT: Eto pokusao sam se malo igrat s tim kablom izgleda da sad radi, ustekao sam ga prvo u punjac pa cekao malo, izvadio bateriju, cekao, pa opet u komp i sad radi, firmware sam jos jucer skinuo jer sam htio pokusati tako, ali mi nije USB htjelo prihvatit. Vidjet cu sada sta ce bit nakon ovog. 

EDIT2: Radi, nakon flashanja malo mu je duze trebalo da se otvori sad je kao novi, na zalost vjerojatno sam izgubio sve slike i ostalo, ali barem imam mobitel. Hvala vam na pomoci. :)