LG

LG G3 - Rasprava

OBLAKprasine uto 23.2.2016 17:27
Chriss kaže...
OBLAKprasine kaže...
Jesu fotke i ostalo bilo na memorijskoj ili na memoriji od moba?

Ma na memoriji mob-a pošto je jedan od problema s G3 bio taj što mi je stalno izbacivao memorijsku karticu i niije bilo koristi od nje...

Jel imam šanse to vratiti ili pustit suzu i nastaviti sa životom? :)
Nije mi ničeg žao osim tih fotografija, možda koji dokument...

x18x05x kaže...
Ja imam na Onedrive oko 210gb. Sve što imam sinkroniziram na njega. Brojevi, slike, video i backup app. Razmisli i ti o tome, pa ti se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti. Imaš OneDrive free mislim da se dobije 7gb ili Google Drive 15 gb free. Više nego dovoljno za backup.

A znam, svakako si u pravu al dok se ne opećeš... :(

Zapravo, u startu sam išao koristiti google drive i dropbox al su bili toliko spori da sam odustao...

e ovako nisam 100% siguran tako da cekaj malo mozda neko pametniji naleti. moje razmisljanje je ovakvo, posto je i sama memorija uredaja flash ko i recimo obicna memorijska, mozda mozes pomocu nekog programa za vracanje izbrisanih stvari vratiti svoje.jer iako je obrisano, a mozda se na toj lokaciji u memoriji nije zapisalo nista, postoji sansa da vratis nesto. al kako kazem nisam nikad pokusava nesto tako pa ti ne mogu garantirati da ces uspiti.

da ja cu jos jednom ponoviti ko sto je napisano, ako te hebe memorijska,onda sve na disk spremi eto jbg bar za ubuduce.

ja se jos mucim sa svojim oko zakljucavanja zaslona jer ne mogu vrati na swipe opciju. proba sve s neta osim obrisati vjerodajnice (iskljucija sam ih bija sve al ne pomaze, al nisam brisa), tako da ako ko zna....:D

Chriss uto 23.2.2016 19:52
OBLAKprasine kaže...
Chriss kaže...
OBLAKprasine kaže...
Jesu fotke i ostalo bilo na memorijskoj ili na memoriji od moba?

Ma na memoriji mob-a pošto je jedan od problema s G3 bio taj što mi je stalno izbacivao memorijsku karticu i niije bilo koristi od nje...

Jel imam šanse to vratiti ili pustit suzu i nastaviti sa životom? :)
Nije mi ničeg žao osim tih fotografija, možda koji dokument...

x18x05x kaže...
Ja imam na Onedrive oko 210gb. Sve što imam sinkroniziram na njega. Brojevi, slike, video i backup app. Razmisli i ti o tome, pa ti se ovakve stvari neće dešavati u budućnosti. Imaš OneDrive free mislim da se dobije 7gb ili Google Drive 15 gb free. Više nego dovoljno za backup.

A znam, svakako si u pravu al dok se ne opećeš... :(

Zapravo, u startu sam išao koristiti google drive i dropbox al su bili toliko spori da sam odustao...

e ovako nisam 100% siguran tako da cekaj malo mozda neko pametniji naleti. moje razmisljanje je ovakvo, posto je i sama memorija uredaja flash ko i recimo obicna memorijska, mozda mozes pomocu nekog programa za vracanje izbrisanih stvari vratiti svoje.jer iako je obrisano, a mozda se na toj lokaciji u memoriji nije zapisalo nista, postoji sansa da vratis nesto. al kako kazem nisam nikad pokusava nesto tako pa ti ne mogu garantirati da ces uspiti.

da ja cu jos jednom ponoviti ko sto je napisano, ako te hebe memorijska,onda sve na disk spremi eto jbg bar za ubuduce.

ja se jos mucim sa svojim oko zakljucavanja zaslona jer ne mogu vrati na swipe opciju. proba sve s neta osim obrisati vjerodajnice (iskljucija sam ih bija sve al ne pomaze, al nisam brisa), tako da ako ko zna....:D

U svakom slucaju hvala na trudu i sto mislis... :)

Sretno sa swipe opcijom ;)

bender_007 kaže...

Zaboravi. "fstrim" -> google

A vidim i iz danasnje prakse da mogu lagano zaboraviti :/

Hvala!

Chriss sri 24.2.2016 13:05

Bok!

Kako sam jucer root-ao G3 a trebao sam ga unroot-at radi servisa, preko LGUP-a sam zapoceo flash da ga vratim u prvobitno stanje(Refurbish) i tokom instalacije me bacilo u recovery mode(2 prilozene slike), kako da izadem i ponovno pokrenem flash bez da mi se ovo ponovi?

midzan21 sri 24.2.2016 14:10

Pozdrav svima.

Da li mi možete reći koji je posljednji MM FW za G3 2/16GB model? Ovo pitam jer se planiram prebaciti sa LG Spirita na G3 tijekom idućih 2-3 tjedna (G4 mi je prekup, a nisam siguran da li ću imati para za 3/32GB model).

Isto tako, koji je trenutno najbolji stock based ROm te AOSP based ROM (u planu je root te probavanje ROM-ova čim dođe uređaj, nije gušt imati čisti stock ROM bez tweakova ;) )

bender_007 sri 24.2.2016 14:26
Chriss kaže...
bender_007 kaže...

Ides na power off. Ides ponovno na flash(mozes i upgrade), flashas.. automatski ce se rebootati

Da, ali ne mogu ga flashati jer ga LGUP ne prepoznaje posto je ugasen :/

Ugasis mob, drzis volume UP i spojis na PC, pricekas da ti pokaze "firmware upgrade" i onda mozes flashati

Hacker002 sri 24.2.2016 14:30
bender_007 kaže...

Ugasis mob, drzis volume UP i spojis na PC, pricekas da ti pokaze "firmware upgrade" i onda mozes flashati

Jedno glupo pitanje. Kad mi je taj firmware update, mogu li onda flashati ili moram čekati da se on napuni na 100%? Jer meni stalno stoji na 0? (I pritom mi na kompu izbacuje ono LGE Andriod MTP device da nisu driveri instalirani, i u device manageru ima nešto na njima kao da nisu dobro instal.)

bender_007 sri 24.2.2016 14:33

Instaliraj lg drivere prvo (mozes i lg mobile support tool ili lg bridge)

Tih 0% ce se pokrenuti kad pocne flash procedura, ako mu nesto ne stima prekinut ce se proces, ako se proces prekine a u download modu jos uvijek pise 0% onda je ipak ok, nema stete, ako je preslo preko 9% onda moze biti stete ali lako se popravi.

Hacker002 sri 24.2.2016 14:46
bender_007 kaže...

Instaliraj lg drivere prvo (mozes i lg mobile support tool ili lg bridge)

Tih 0% ce se pokrenuti kad pocne flash procedura, ako mu nesto ne stima prekinut ce se proces, ako se proces prekine a u download modu jos uvijek pise 0% onda je ipak ok, nema stete, ako je preslo preko 9% onda moze biti stete ali lako se popravi.

E hvala ti, to nisam znao. Meni je uvijek ušao u download mode i stajao na 0% i mislio sam da je u tome problem zbog tog MTP drivera, pa sam s njim pokušavao sve moguće, ali nisam uspio. Drivere sam uredno instalirao, najnoviju verziju, ali isto je bilo. Budem kasnije probao sve ponovno, možda se čudo dogodi.

A mogu li raditi flash ako mi taj MTP device driver ne radi kako spada?

midzan21 sri 24.2.2016 14:48
bender_007 kaže...

Trenutno za nasa podrucja nije izasao a posto znas da to nema veze onda je to 30b

Romova imas podosta, cista suprotnost od tvog spirita :) (modova, sve i svasta)

Probaj fulmics svakako

Znači bitno je samo da je model (D855 u mojem slučaju će biti), nije bitna memorija kad se flasha FW novi (poznato je da ima Poljski unbranded FW online, upravo ga skidam)... Probat ću Fulmics zadnji kao stock based, te CM13 (ili neki njegov derivat) kao AOSP based ROM čim dobijem mobitel... 

I da još jedno pitanje: za TWRP - može li ići direkt na MM stock ROM ili treba downgrade na LP, flash LP bumpanog aboota pa onda TWRP? Pitam da se ne zeznem kad krene akcija testiranja ROM-ova (barem ovih MM baziranih, LP je outdated)

Chriss sri 24.2.2016 14:49
bender_007 kaže...
Chriss kaže...
bender_007 kaže...

Ides na power off. Ides ponovno na flash(mozes i upgrade), flashas.. automatski ce se rebootati

Probao sam i tako i nekoliko puta nije prepoznavalo, pa je poslije ne znam kako prepoznalo i pokrenuo sam flash i opet ista stvar, na ekranu mi prikazuje onaj recovery?

bender_007 sri 24.2.2016 14:58
midzan21 kaže...
bender_007 kaže...

Trenutno za nasa podrucja nije izasao a posto znas da to nema veze onda je to 30b

Romova imas podosta, cista suprotnost od tvog spirita :) (modova, sve i svasta)

Probaj fulmics svakako

Znači bitno je samo da je model (D855 u mojem slučaju će biti), nije bitna memorija kad se flasha FW novi (poznato je da ima Poljski unbranded FW online, upravo ga skidam)... Probat ću Fulmics zadnji kao stock based, te CM13 (ili neki njegov derivat) kao AOSP based ROM čim dobijem mobitel... 

I da još jedno pitanje: za TWRP - može li ići direkt na MM stock ROM ili treba downgrade na LP, flash LP bumpanog aboota pa onda TWRP? Pitam da se ne zeznem kad krene akcija testiranja ROM-ova (barem ovih MM baziranih, LP je outdated)

Imas autorec d855 za MM

Mozes i lollipop pa autorec za lollipop

pa onda cm13 rom, mislim da je bolje rjesenje

A i ako se zeznes doslovno u par akcija popravis g2/g3 :)

bender_007 sri 24.2.2016 14:59
Chriss kaže...
bender_007 kaže...
Chriss kaže...
bender_007 kaže...

Probao sam i tako i nekoliko puta nije prepoznavalo, pa je poslije ne znam kako prepoznalo i pokrenuo sam flash i opet ista stvar, na ekranu mi prikazuje onaj recovery?

Cek, ulazi ti u twrp?

Mozes li screenshot da vidim sucelje, desktop tj.

Chriss sri 24.2.2016 15:14

Da.

Znaci normalno krene i na nekih 80% mobitel se restarta i na njemu izade TWRP(slika 1) a na kompu(LGUP) pise "Waiting for reset 120 sec"(slika 2 - gore) i nakon toga pise "Click here to continue - COMPLETE"(slika 2 - dolje) a na mobu jos uvijek stoji (slika1)...

Hacker002 sri 24.2.2016 15:55

Pokušao sam felshati po onim uputstvima i naravno da je sve otišlo u k.. Na kompu je bilo 15%, a na mobitelu 4% i tu je stalo, dalje neće. Davao mi je upute kako da nastavim i sve sam probao ali ništa. Sad lijepo više mobitel ne radi, upalit ga nemogu, stalno stoji na LG ekranu, a ni nemam download mode više, izbacuje mi kad idem u njega puno brojeva 470, Boot verification fail, cause: MISMATCH_SIG_LEN. Kako rješiti ovaj jebeni problem? Ne interesira me MM više, samo da vratim mobitel da jebeno radi..!!

Pokušavam onaj upgrade recovery , on dođe na 9% i to je to, kod njega mi baca brojeve 320, i samo svijetli lampica plavo crveno..mrtav totalno majku mu. Kako ga vratit u funkciju, molim pomoć

Pokušao sam i sa SmartBootDiagom ali neće mi funkcionirati uopće. PS Sad mi mob prepoznaje u Device Manageru kao LGE AndrionNet USB Serial Port(COM5). Nema nigdje Qualcomma, neznam kako bi uopće rješio, googlam već satima i ništa ne pomaže.....

Hacker002 sri 24.2.2016 19:33

Kad je baterija u mobitelu, spojim ga na komp i očita mi ga kao LGE AndriodNet USB Serial Port (COM5), a kad pokušam ući u download mode izbaci mi one greške što sam napisao, svjetli crveno plava lampica i nikako mi ga nema u device manageru.

Probao sam i LGUP i Boarddiag, ništa neradi. Zar nitko nemože pomoći?

Almin94 sri 24.2.2016 19:43
Hacker002 kaže...

Pokušao sam felshati po onim uputstvima i naravno da je sve otišlo u k.. Na kompu je bilo 15%, a na mobitelu 4% i tu je stalo, dalje neće. Davao mi je upute kako da nastavim i sve sam probao ali ništa. Sad lijepo više mobitel ne radi, upalit ga nemogu, stalno stoji na LG ekranu, a ni nemam download mode više, izbacuje mi kad idem u njega puno brojeva 470, Boot verification fail, cause: MISMATCH_SIG_LEN. Kako rješiti ovaj jebeni problem? Ne interesira me MM više, samo da vratim mobitel da jebeno radi..!!

Pokušavam onaj upgrade recovery , on dođe na 9% i to je to, kod njega mi baca brojeve 320, i samo svijetli lampica plavo crveno..mrtav totalno majku mu. Kako ga vratit u funkciju, molim pomoć

Pokušao sam i sa SmartBootDiagom ali neće mi funkcionirati uopće. PS Sad mi mob prepoznaje u Device Manageru kao LGE AndrionNet USB Serial Port(COM5). Nema nigdje Qualcomma, neznam kako bi uopće rješio, googlam već satima i ništa ne pomaže.....

Hacker002 kaže...

Kad je baterija u mobitelu, spojim ga na komp i očita mi ga kao LGE AndriodNet USB Serial Port (COM5), a kad pokušam ući u download mode izbaci mi one greške što sam napisao, svjetli crveno plava lampica i nikako mi ga nema u device manageru.

bender_007 vjerojatno ima neki prijedlog

bender_007 sri 24.2.2016 21:40
Hacker002 kaže...

Jel imas fastboot mode?

Ako ne onda jedino sto mozes napraviti je otvoriti ga(lagano je, ja sam morao vise puta), kratkospojiti pinove(bez baterije)

treba ti boarddiag 2.99

tot fajl

To je ovo, imam i alternativne test pointove koji nisu navedeni pa pm´aj za vise informacija