Kućišta i napajanja

Adapter za GPU - dupli 6 pinski na jedan 8 pinski

filips989 čet 19.11.2015 09:24

Pozdrav!
Planiram uzeti Gtx 970, prvi kandidat mi je trenutno asus strix dc2oc. Kartica treba 8 pinski konektor, a napajanje mi ima dva 6 pinska. Ne mogu nigdje kod nas naci taj "Y" adapter. Pa ako netko ima viska za prodati ili znate gdje bi se moglo sigurno nabaviti (ili dati napraviti kod nekog dobrog majstora elektricara) molim ponude/preporuke. Za novo napajanje nemam para ako uzimam tu graficku, a ne zelim uzimati graficku klasu nize i novo napajanje.

picajzla0707 čet 19.11.2015 09:52
filips989 kaže...
Pozdrav!
Planiram uzeti Gtx 970, prvi kandidat mi je trenutno asus strix dc2oc. Kartica treba 8 pinski konektor, a napajanje mi ima dva 6 pinska. Ne mogu nigdje kod nas naci taj "Y" adapter. Pa ako netko ima viska za prodati ili znate gdje bi se moglo sigurno nabaviti (ili dati napraviti kod nekog dobrog majstora elektricara) molim ponude/preporuke. Za novo napajanje nemam para ako uzimam tu graficku, a ne zelim uzimati graficku klasu nize i novo napajanje.

daješ tri soma kuna za grafu, a zahebavaš se s tkozna kakvim napajanjem

radije prvo uzmi barem ovakvo napajanje za 400 kuna, što su kolege preporučile ranije, ima dovoljno snage i konektore za tu grafu

pa onda vidi koliko ti ostaje za grafu ili se strpi i skupi još tih 400 kuna pa malo kasnije uzmi 970

http://www.bug.hr/cijene/search/?sort=2&count=30&q=super+flower+fx+450&cod=&cdo=&a=1

ako si baš navalio riskirati, jer loše i nepuzdano napajanje ti može tu skupu grafu pretvoriti u pritiskač za papir od tri soma kuna, barem navedi kakvo je to napajanje koje imaš, pa možemo dalje savjetovati

filips989 čet 19.11.2015 14:47
picajzla0707 kaže...
filips989 kaže...
Pozdrav!

daješ tri soma kuna za grafu, a zahebavaš se s tkozna kakvim napajanjem

radije prvo uzmi barem ovakvo napajanje za 400 kuna, što su kolege preporučile ranije, ima dovoljno snage i konektore za tu grafu

pa onda vidi koliko ti ostaje za grafu ili se strpi i skupi još tih 400 kuna pa malo kasnije uzmi 970

http://www.bug.hr/cijene/search/?sort=2&count=30&q=super+flower+fx+450&cod=&cdo=&a=1

ako si baš navalio riskirati, jer loše i nepuzdano napajanje ti može tu skupu grafu pretvoriti u pritiskač za papir od tri soma kuna, barem navedi kakvo je to napajanje koje imaš, pa možemo dalje savjetovati

Nisam navalio na ništa, napajanje je Chieftec GPS-550AB-A 550W. Za sad radi bez problema. I ne znam gdje je problem u spajanju preko adaptera? 6 pinski konektori vuku po 75W svaki, dok 1 8 pinski vuče 150W. Znači ista snaga dolazi do grafičke, samo što se u adapteru spajaju 2 6-pinska konektora. I plus 75W iz PCIe slota.

Opcija s novim napajanjem mi ne odgovara jer ću onda morati uzimati na rate, što mi onda i diže cijenu kartice za 300-tinjak kn u uzishopu. Nije nemoguće, ali bi izbjegao to ako je moguće.
Ali ako je novo napajanje jedina sigurna opcija, onda bi mi trebala i preporuka za novo napajanje, 400tinjak kn bi mogo izdurati, s tim da bi preferirao da je isto iz uzishopa.

Konfiguracija je ova:

Matična ASRock B85 Pro4

Intel Core i5 4460

8 GB Ram

1 HDD Seagate 1TB

1 optika

kućište Zalman Z9 Plus (4x120mm ventilator i s displejom za temp. u kućištu)

i na to će onda najvjerojatnije doći onda ASUS GeForce GTX 970 STRIX DC2OC 4GD5.

Pa eto, ako napajanje iz nekog razloga neće valjati, trebam preporuku ko što sam rekao. Hvala!

picajzla0707 pet 20.11.2015 00:58

a jbga, chieftec nije loš, a nije ni bogzna što, samo što ne mogu naći ništa za taj model

u svakom slučaju je bolji nego neki ms šroteks, tako da bi trebalo biti ok

snage bi trebao imati više nego dosta za tvoju konfu, pa čvakni adapter i probaj

filips989 pet 20.11.2015 10:47

Ma odlucio sam ipak uzeti i napajanje. Ovog chiefteca sam ionako uzeo rabljenog, a i ne mogu nigdje naci adapter.
Uglavnom, gledao sam malo opcije po uzishopu, razmisljam najvise o FSP Hyper 600 ili FSP Raider 550, ili Enermax MaxPro 550.
Odgovara mi od shopova i va.com jer mi je prakticki minutu i pol od doma, oni imaju Seasonic SS-620 GM2, ali taj mi se cini ko overkill malo?

Mozda neki Corsair model iz Uzi-a koji jos nije rasprodan? Do 600tinjak kn. Ovaj Seasonic mi se svejedno cini najbolji, ali se bojim da mi je nepotrebno tolko napajanje?