markoBT čet 21.1.2021 20:49
Visak kaže...
markoBT kaže...
Politička moć služi samo da bi se osigurala ekonomska moć. I zato igre nisu bile trošak, nego dobro uložen novac. 

 Ne, postoji urođena želja za moći, a novac je samo jedno od sredstava za doći do nje. Krkanima veće zadovoljstvo od same vožnje Mercedesa predstavlja što ga svi u njemu vide i kad ga policajac zaustavi, a on mu kaže 'Znaš ti ko sam ja?'.

Car je imao dovoljno novca, ali mu je trebala stabilnost u društvu da može u njemu uživati. Takve ljude u pravilu ne motivira isključivo novac, već baš čista moć, ostvariti se kao alfa mužjak.

Nije to baš sve tako, al' ajde neka ti bude. 

Drago čet 21.1.2021 21:58

Nisam baš doma u teološko-teokratskoj domeni u kojoj neki očito plivaju kao riba u vodi, premda nominalno nema veze s njihovom strukom, ali sam štel reć da se Google zamjerio Trumpu, kao i većina ostalih velikih tvrtki iz Silicijske doline koje danas oblikuju naše živote, pa je to bitno vjerojatniji razlog pomilovanja čovjeka koji je osuđen da je ukrao baš poslovne tajne Googlea (a ne Pere Perića koji uzgaja kokoši u Sheboyganu, primjerice), a bitno manje božanska nadahnutost ili pravedna milost nadahnuta prethodnim navodno dobro promišljenim i vrhunski stabilnim evropskim teokracijama (toliko stabilne da se ratovalo otprilike svake godine barem jednom s barem jednim neprijateljem, a samo su engleski kraljevi bili žrtve regicida redovito u svakom stoljeću, a u nekimme i po više puta je kraljevstvo mijenjalo kralja ubojstvom).

Također bih MODERATORSKI molio da se u raspravi ne koriste proizvoljne tobožnje dijagnoze, psihijatrijske ili bilo koje druge, koje se pripisuje onda sugovorniku.

 

NoDe31 čet 21.1.2021 23:50
Visak kaže...

Evo Turudić na tragu Tridentskog sabora misli da Horvatinčić ne treba u zatvor. Jer zatvor je samo za zdrave.

 

Turudić je odmah komentirao slučaj Tomislava Horvatinčića. – Vi kažete da čovjek s malignom bolesti treba ići u zatvor? – ponovio je nekoliko puta.
https://www.vecernji.hr/vijesti/turudic-branio-horvatincica-vi-mislite-da-covjek-s-malignom-bolesti-treba-u-zatvor-1462864

 Dok god ima papire nitko mu ne može ništa... Osuđen je, al taman dovoljno mala kazna da nije morao odma u zatvor, a od tada nastupa odgoda izvršenja u nedogled (do zastare, za njega 15 godina) na temelju njegove "dijagnoze", jer mu ZIKZ dozvoljava... Naime, ima jedna fina stavka u članku 54. stavka 3.  točka 1. (4), koja kaže; "Izvršenje kazne zatvora zbog razloga stavka 3. točka 1. (teška akutna bolest ili znatno pogoršanje postojeće kronične bolesti za čije lječenje nema uvijeta u kaznionici, ili zatvoru) ovog članka može se odgoditi dok bolest traje"...

 

Ova stavka je ko izmišljena za takve koji imaju mnogo para i dobre doktore, takvi mogu u nedogled odgađati izvršavanje kazne...

wyks pet 22.1.2021 00:04
Djuro von Prekoplotovich kaže...

"Kontroverzni poduzetnik" P.T. je trazio da se Lewandowskom otpuste grijesi.

Sedmi pasus ovdje:

https://arstechnica.com/tech-policy/2021/01/trump-pardons-anthony-levandowski-for-google-trade-secret-theft/

I bi tako.

 

 

 Uz jos jednog kontroverznog poduzetnika P. L.

 

P. T. je prije ulaganja u Facebook, a nakon stvaranja PayPala sa jos jednim kontroverznim poduzetnikom E. M.,  stvorio vojno-tehnolosku kompaniju Palantir Tech - nazvan po svevidnom kamenu iz Gospodara Prstenova.

 

P. L. je nakon sto je Facebook kupio Occulus, osnovao vojno-tehnolosku kompaniju Andruil Industries - nazvanu po svemocnom maču kralja Gondora iz Gospodara Prstenova.

 

Kako je i E. M. krenuo u razvoj tehnologija za US vladu, čekamo da i on otvori vojno-tehnološku kompaniju čije imenovanje također inspiraciju crpi iz epske fantazije.

Možda Sauron Inc.?

 

Ili je to ime rezervirao jos jedan kontroverzni poduzetnik M. Z.?

 

(On a serious note - koliko je jedeno jezivo i morbidno da najveći tehnološki ulagači današnjice mahom otvaraju vojne kompanije i nazivaju ih ovakvim šarolikim imenima?)

Tražili smo da Elon Musk bude Iron Man, Tony Stark defence contractor, master of death, zasad smo dobili bosog bucu koji nosi havajke i ko incel igra igrice u podrumu...

Visak pet 22.1.2021 00:10
Djuro von Prekoplotovich kaže...

"Kontroverzni poduzetnik" P.T. je trazio da se Lewandowskom otpuste grijesi.

I bi tako.

 Ono ključno:

These men were two of the most prominent Silicon Valley figures to back Donald Trump during the 2016 election.

 

Trump je na državne pozicije postavljao ljude čija je jedina kvalifikacija bila da su ga hvalili na televiziji.

wyks pet 22.1.2021 00:25
Veliki Brat kaže...

Trump je pomilovao više od stotinu osoba, od kojih njih manje od deset nije u nekoj direktnoj vezi s njim (privatno ili poslovno).

Strašno nešto, svi se sprdaju iz toga, ali nitko ništa ne može... 

 Pomilovao je svekra, Kuchenra starog, koji je po intervjuu rep. guvernera NJ Chrisa Christiea pocinio jedan od najgnjusnijih zlocina koje je procesuirao kao DA.

Naime Kushner stari je pokušao prostitukama namjestiti skandal šogoru kako bi odustali od priznanja poreznih kriminalnih djela.

 

Kushner hired a prostitute he knew to seduce his brother-in-law, arranged to record a sexual encounter between the two, and had the tape sent to his sister.

 

Pomilovao je i Banona za djelo koje jos nije osudjen.

 

Taj slucaj je posebno zanimljiv jer dokazuje koliko je lako biti konzervativni politicar.

 

Banon je i doveo Trumpa na vlast, ponajvise medijskom kampanjom jos od osnutka Breitbarta (Birthgate) koja je uključivala i flegšip projekt Trumpa - Meksički zid; a i naravno preko Cambridge Analztice.

Potom, po desnicarskim i "MSNBC"-šarlatanskim medijima Banon neslavno pada u nemilost dučea Trumpa, osramoćen biva izbačen iz Bjelačko-supremacističke Kuće.

I tako je MSNBC godinama trubio da su Banon i Trump zakrvili do ibera, dok eto Banon nije organizirao prikupljanje donacija za gradnju tog velebnog zida.

Eto, javljaju se neki ovih dana da su Banonu dali ušteđevinu, ne slutivši da će biti prevareni.

 

Banon je naime tim životnim ušteđevinama kupio jahtu, pa nakon krstarenja Mediteranom tom istom jahtom sudjelovao u Trumpovoj "najvećoj paradi brodova ikad koju nije imao luzer Biden".

 

Iako, tu se vidi i mala drskost Banona, nije bio principjelan poput Trumpa koji je jasno naglasio da 50% nova saklupljenog za "Stop the steal" kampanju ne ide u financiranje sudskih postupaka već direktno u Trumpovu kampanju u kojoje je trump dosad plaćao Stromy Daniels i slične biznis endevours.

 

Jebiga iako mi je zbilja žao tih ljudi koji su popušili QAnon i Banona, ja da sam republikanac, mislim da nakon ovoga "kampanjo" sa sloganom "Popušite mi kurac inače ste radical left."

Pušili bi mi kurac do slijedećih izbora, Ted Cruz zasigurno.

Samo se moram paziti da ne započnem kampanju u Parizu. Ted ne voli Pariz.

 

 

Zechina pet 22.1.2021 01:21
danen kaže...

A kada se ide u povijest ne može se zanemariti utjecaj religije.

  

danen kaže...

No najbolji lijek od fobije je suočavanjem s onim što izaziva fobiju. Stoga bi Vam bilo najbolje početi obilaziiti crkvemuzej torture, u turističkom smislu naravno. Vidjeli biste tamo lijepa umjetnička djela. 

 

^ FTFY

 

https://hr.wikipedia.org/wiki/Muzej_torture_u_Zagrebu

Najvrjedniji izlošci su vjerna replika giljotine iz 1792. s Bergerovim mehanizmom iz 1839. godine, pendulum odnosno sjekira koja se njiše i svakim zamahom spušta sve niže, nirnberška djevica, brnjica ili krotiteljica lajavica, užarena kruna, maska srama, stup srama, španjolska čizma, španjolska škakljalica, kolac, stolac s čavlima, španjolska čizma, paralo za grudi, otvarač usta, okov za stopala, čupalica, vilica za heretike, stiskalo za palce, čupalica za jezik, kliješta za čupanje, rezalica prstiju, violina, svrdlo za stopalo, španjolska lomilica, stiskalo za koljena, strvinarova kći itd

Jedno do lijepih religijskih pomagala, lijepo umjetničko dijelo:

https://tortureum.com/pendulum/?lang=hr


...samo nominalno.

nikola pet 22.1.2021 13:53

lijepo je biti offtopic, ali tesko je i slusati polu-istine zamotane u sarmu kakti etike.


citam kako je neki dokoni lik vec trpao iste - preparirane istine u nekim silno vaznim novinama:
https://zg-magazin.com.hr/stepincev-put/

 

a nabacivanja mlina na vodu zarad neke uzvisene divine ideje bezgresnog blazenika je malo nategnuta:

- neki svecenik - kanon dr. Pavao Loncar

- rekao na predavanjima - nigdje navedeno, nigdje opisano, ali dramski napeto - "ex cathedra" doslovce
- ovi su ga prijavili - tko ga je prijavio? kome? dr. Pavla Loncara je dao uhititi ustaski ministar dr. Mirko Puk
- presudio mu je prijeki sud - kakav crni prijeki sud? najobicniji sud NDH koji bio sasvim ekspeditivan za razliku od sudova danasnje DH: uhicen u srpnju 1941. smrtna presuda 23. kolovoza 1941. u Zagrebu (izvor: "Deutsche Zeitung in Kroatien")
- pomilovao ga je... poglavnik Ante? mali detalj izostavljen, izvor: "Deutsche Zeitung in Kroatien", na zahtjev ministra pravde i kulture preinacen u 20 godina teske robije.

 

gdje je kvaka?

zasto kriti ime ovog casnog covjeka, inace poslijeratnog urednika katolickog lista "Gore srca!", ta cemu tajanstvenost?

 

vrlo jednostavno. ministar "pravde i kulture" (los prevod Nijemaca) u biti prema NDH izvorniku je bio upravo - dr. Mirko Puk, prava NDH titula: ministar pravosudja i bogostovlja.


A konflikt je nastao upravo u srpnju 1941. kada je, ako je vjerovati dr. Robbinu Harrisu koji je odrzao predavanja 2005. godine u Zagrebu, sasvim dovoljno da ga se provjeri i danas;

naime Pavao Loncar je protestirao kod Mira Puka - prema Harrisu jer ga je poslao sam Stepinac, pa je isti Miro Puk dao Loncara uhititi nakon 2 tjedna.

 

Isti taj ministar je prilikom izricanja same presude - prema Deutsche Zeitung urgirao kod Pavelica da mu SMANJI kaznu? nesto opako ne stima, ovdje smo ipak informaticari i logicari.

 

A o cemu su divanili dr. Loncar i dr. Puk, da se ministar bogoslovlja bas tako jako, jako rasrdio?
po jednoj verziji, iz Vecernjeg lista, koje prepricava Harrisovoj predavanje, radi se - o deportaciji Srba.

 

malo detaljniji opis istog predavanja "Centra za obnovu kulture" malo je plauzibilniji:
"Kanonik Pavao Lončar je svjedočio da je bio poslan u srpnju 1941. od Stepinca, ustaškom ministru Mirku Puku. Imao je 300 molbenica za prijelaz za Srbe u Glini, koje je bacio na stol ministra, prosvjedujući kako su ti ljudi bili još deportirani. Lončar je tada rekao: „Odakle vi kao Ministar dolazite da vi primite u Katoličku Crkvu i silite ljude?“
Tada je Lončar pitao za fra Radoslava Glavaša – ustaškog službenika i franjevca. Lončar mu je sada prijetio da će, ako nastavi pisati spise za prijelaz, biti ekskomuniciran. Na to je bio Puk pobjesnio, i za dva tjedan dana dao uhapsiti Lončara. Ovaj je bio osuđen na smrt, ali je intervenirao Stepinac i apostolski izaslanik Marcone pa je kazna preinačena u 20 godina zatvora. Konačno je pušten iz Lepoglave nakon 18 mjeseci."

 

Zanimljivo, zar ne? Prijelaz, za one koji nisu svjesni materije jest milost za Srbe pravoslavce jest pokatolicavanje, tj. promjena od cca. 2 tjedna po kalendaru - ista vjera, isti palac, no koja je jako puno znacila Vatikanu i NDH "in general".


toliko o uvrjedi poglavniku - da je isti lud, nije normalan itd i da je milostiv? govorimo o pocetku NDH, ne o kraju kada je pomenuti milostiva stakorskim kanalima utekao sa zlatom, hvala presvietlom Krunoslavu Draganovicu

 

Za one neupucene, nakon uspostave NDH, 10. travnja 1941. nije se ne casa casilo, bilo se jako vrijedno, prve akcije su oko Gline bile 28. travnja, u srpskim selima, a u svibnju s 12. na 13. 1941. u Glini se desio i prvi zanimljiv dogadjaj. Ista sirota Glina, iste Majske poljane koje su danas opet - na zalost poznate.

 

svejedno, zasto ne pominjati ime casnog Pavla Loncara, zasto samo "neki svecenik"?

 

Ima nesto i u deklinaciji i Googlu. naime dr. Pavao Loncar ima isto ime i prezime kao i izvjesni Pavle Loncar.
Tko je sad pak Pavle Loncar? ujak Ljubana Jednaka koji je istog spasio kad se iskobeljao iz rake 1941. godine. 


a tko je Ljuban Jednak? to je, sto bi Sime Djodan rekao, covjek koji je imao i sad ima projekt unistiti sve sto je hrvatsko.

ovdje pogledajte kako taj Ljuban laze i izmislja:
https://youtu.be/KOfDJACFA2k

 

Grozna ironija nalaze, dakle da je Ljuban Jednak bio je jedini prezivjeli samo jedne u nizu uspjesnih akcija ustasa u Glini, u lipnju 1941. u glinskoj crkvi Presvetle bogorodice i ima JAKO puno veze sa dr. Loncarom koji se pobunio kod ministra BOGOSTOVLJA.

 

necu donositi nikakve zakljucke, tko zeli moze i sam, samo bih ukazao moderatorima na uzasne propagandu i poluistina u debelom offtopicu.

 

slijedom kojih sam se eto obreo u offtopicu i sam - ispricavam se.

 

sto je babi milo, to se babi snilo, ali meni je istina nekako draza.

 

PzKpfw sub 23.1.2021 08:25

 

Hm, bog, vjera, Trump, cinker, Stepinac, Pavelić, sve neka sjajan ekipa ovdje u komentarima.

 

Ako je napravio kazneno djelo, osudiš po važećem zakonu. Neka vrati pare. To najbitnije.

Jel' svjestan kaj je napravio? Mislim da bi ga zatvor tome naučio. 

 

Brijem da je tip napravio veliki zločin, kao nekad na Starom zapadu, gdje je kazna za ukradenog konja bila vješanje. A, ovaj uzeo osjetljiv podatke, što je ekvivalent krađi mnogo konja.

Znači tip je cinker i konjokradica.

 

Kada već spominjete te neke Providnosti, morate znati da se Krist nije opirao ondašnjim zakonima, te nije tražio izlaz da se izvuče od kazne ondašnjih šerifa. Već se prepustio onome u koga je vjerovao.

Kaj je tiče božje milosti i nemilosti, onda je rezervirana za posljednja vremena. To vam je božji sud. 

Dok ne dođe kraj svijeta, ljudi uređuju sisteme kako se dogovore ili kako se nametnu.

 

BTW, ni Stepinac nije htio tražiti pomilovanje, jer je brijao da nije kriv. Trebao je otići u šumu i pridružiti se partizanima. Kao što su i učinili neki klerici.

 

Nije nikako dobro kada netko riječima govori velike stvari kao što su vjera, humanost itd., a djelima to ne pokazuje.

Negativnih primjera imate koliko hoćete, ali ljud rađe vjeruju u lijepe riječi bajke, nego što vole raditi ono što govore. Zato si i biraju takve vođe kao što je Trump.