nicky.sl pet 3.7.2020 19:16
Riot kaže...

Pogledajte na stranim IT sajtovima, 90% komentara je u vezi politike, tu i tamo se sjeti netko spomenuti nešto u vezi grafičke kartice .

 A zbog čega mi moramo biti kao strani IT sajtovi pa valjda imamo svoju glavu. 

Miro S. pet 3.7.2020 21:02
nicky.sl kaže...
 

Bilo kakvo spominjanje političara i analiza njih ili njihovih tema je politička tema a to zbilja ne želim čitati u informatičkom časopisu, informatički časopis bi trebao biti vezan za informatiku. 

 Fakat se malo neugodno osjećam kad moram pisati ovak očite stvari, ali žrtvovat ću se ovaj put: PA NEMOJ ČITAT, điziskrajst!!

Ne želiš čitati, ali pročitaš, pa onda još na forumu komentiraš tekst, pa komentiraš komentare, pa izvolijevaš šta bi htio/šta ne bi htio... ČITATI, OMG?!? Pa barem me nitko nemre natjerati čitati nekaj kaj ne želim LOL!

 

Sve u svemu čini se kao dosta izgubljenog vremena na nešto što "ne želiš".

 

 

nicky.sl pet 3.7.2020 22:07
Miro S. kaže...
nicky.sl kaže...
 

Bilo kakvo spominjanje političara i analiza njih ili njihovih tema je politička tema a to zbilja ne želim čitati u informatičkom časopisu, informatički časopis bi trebao biti vezan za informatiku. 

 Fakat se malo neugodno osjećam kad moram pisati ovak očite stvari, ali žrtvovat ću se ovaj put: PA NEMOJ ČITAT, điziskrajst!!

Ne želiš čitati, ali pročitaš, pa onda još na forumu komentiraš tekst, pa komentiraš komentare, pa izvolijevaš šta bi htio/šta ne bi htio... ČITATI, OMG?!? Pa barem me nitko nemre natjerati čitati nekaj kaj ne želim LOL!

 

Sve u svemu čini se kao dosta izgubljenog vremena na nešto što "ne želiš".

 

 

 Jebiga bija sam na poslu i nisam imao pametnijeg posla 

overhaul pet 3.7.2020 22:13

Iako se slažem sa komentatorima koji su spomenuli da ovo nije za iT forum, slažem se i da donekle jest, ako se pod "I" smatra internet aktivizam tih trenutačno nesnosnih komentatora na svaki članak o izborima po portalima. 
Samo da komentiram ovo "Dapače, Amerikanci već imaju i više tvrtki koje se profesionalno bave organiziranjem stvaranja takvih lažnih podrški "
Hm, onda su amateri ili što, kad su upravo oni tužili da ih ruski "botovi i trolovi" toliko obrlatili "fake newsima" da su direktno utjecali na njihove izbore? Nije li u stvari onda apsurdno da troše i dalje doslovno MILIJARDE na turneje i promidžbe, a na kraju ih isprepegla nekakav bot proizveden iz balkanskog podruma (kolko se sjećam, kolala je neka priča da su fake newse generirali nekakvi makedonci, štoli).

DexCro pet 3.7.2020 23:11
Saryne kaže...
...

 

Rješenje je prilično jednostavno.

Okupiti najelitniji krug hrvatskih znanstvenika, ekonoma i ostalih izvrsnika u vlastitim poljima, napraviti stranku i pošto su većinom takvi ljudi pametni i ne žele medijsku eksponiranost, zaposliti neku "budalu" tipa Pernar koji će odrađivati medijski dio posla, a svi ovi navedeni stručnjaci bi bili "behind the doors" i odrađivali pravi posao.

...

Upisao si postojeću stvarnost (ne samo u Hrvatskoj), iako konce ne drže nikakvi znanstvenici nego elita drugog tipa. Razni Plenkovići, Karamarci, Oreškovići, Kosorice pa čak i Sanaderi samo su privremena produžena ruka, a uglavnom potrošna roba. Ne može se ne primijetiti da je i većina ministara potpuni nedoraslo svom položaju, a uglavnom ne znaju sastaviti dvije smislene rečenice ako im to netko ne napiše. Isto vrijedi i za većinu saborskih zastupnika. Nisu oni na svojim mjestima jer žele nekome bolje. Odrađuju "posao" koji im je dan. I rade to dobro. Svaka čast iznimkama, ali mislim da ih nema puno.

LIFO sub 4.7.2020 02:12

Mislim da je prije svega bug u samoj anketi, ja bi rekao da se radi o nekoj for petlji i lošoj provjeri :P

Nisam probao pa ne mogu 100% tvrditi točnost mojih navoda. Pošalji te logove da pa vidimo gdje je slabost :)

 

Ali ove i provjerena rješenja tj. može se otežati s višestrukim glasanjem:

- Invisible reCAPTCHA (cool i može pomoći)

- cookies (lako zaobići)

- IP (može se mijenjati preko VPN, resetiranjem routera, ali košta vremena i živaca)

- blokirati Tor klijente (ima macro u FF-u koji klika tj. glasa promjeni IP adresu i onda tako ponovno u nedogled ima i random UserAgent neki plugin i prolazi Invisible reCAPTCHA)

blokirati proxy klijente (ako baš želimo biti detaljni, ne može detektirati sve samo one koji šalju u headeru ...)

- klijent fingerprint (font, webgl, webrtc, random slika u cache koja je zapravo tvoj Id, ima puno tehnika koje su možda onako na rubu legalnosti/moralnosti/pouzdanost ....)

- vrijeme između glasovanja (malo AI) - da li postoji anomalija tipa svake 2 sec ide req. na isti glas i tako satima

- otežati tako da mora dobiti CSRF na neki malo teži način npr. preko websocketa 

- da se mora zadržati 5 sec. na stranici prije glasanja ....

- da mora skrolati do nekog dijela da se pojavi sve potrebno da se može glasati

- itd....

 

 

BarbaVeli sub 4.7.2020 13:15

Ja kad bih želio znati, iz bilo kakvih pobuda koje možete zamisliti, kakve su političke preferencije pojedinaca na ovom forumu, osobito najaktivnijih forumaša, puknuo bih ovakvu anketu znajući da će izazvati reakciju mnogih i da će se jasno izjasniti. 
Dakle, ako se s jedne strane ne date politički isprovocirati, ne dajte se ni razotkrivati.

HCMAA pon 6.7.2020 13:52

Ima on sigurnu mirovinu...ne mora raditi više niti jedan dan a mirovina čeka...A mi ostali BUDALE...40 godina radnog staža i imaš 2000kn mirovine

S obzirom na pedigre...ŽZ i Pernar uvijek mogu okriviti ljude-guštere da su im ukrali glasove...njihovi birači budu to popušili

Riot pon 6.7.2020 17:14

Živi zid se raspao na svom prvom ispitu (EU izbori) i to je narod kaznio, nakon toga se Pernar odvojio od njih i krenuo u solo avanturu. Odradio jednu sezonu u saboru i kad je shvatio da neće i drugu vratio se tom istom Živom zidu po kojem je s*ao kako bi si osigurao još jednu sezonu. Grčevito se borio za svaki glas no nije bilo dovoljno, i na kraju svega možemo reći da je Živi zid bio još jedan pokušaj alternative duopolu HDZ-SDP koji je neslavno završio, slično kao i MOST, no Most se za razliku od njih bolje prilagodio tom blatu i osigurali su si 9 mandata. Imamo sada novu alternativu u koaliciji MOŽEMO s mladim čovjekom na čelu koja je krenula ambiciozno kao i Živi zid, osigurali su si 8 mandata i vidjet ćemo koliko dugo će izdržati, a da se ne predaju čarima vlasti i novca....

overhaul pon 6.7.2020 20:58
Riot kaže...

 Imamo sada novu alternativu u koaliciji MOŽEMO s mladim čovjekom na čelu koja je krenula ambiciozno kao i Živi zid, osigurali su si 8 mandata i vidjet ćemo koliko dugo će izdržati, a da se ne predaju čarima vlasti i novca....

 Ček to su ovi koji imaju žensku koja zahtijeva renacionalizaciju osobne imovine koja joj se svidi, otimanje imovine "kulacima" i štednje penzićima jer treba onima koji su svoje potrošili, ili im se baš nije dalo radit da štogod uštede i steknu?
Mislim, definitivno sam za kvalitetnu kontrolu imovine, ali i najnaivnijima je valjda jasno da su lopovi dobro prikrili ili oprali novac sa kojekakvim građevinskim, energetskim investicijama ili akvizicijama (kraš, ppd, vjetroelektrane npr) a izvisili bi i bili kažnjeni oni koji žive skromno i odgovorno. Na primjer, sjećam se one Milanke Opačić i njenog otimanja najslabijima: https://www.portalnovosti.com/hrvoje-antonio-belamaric-novinar-i-bloger-hrt-a-invalidi-carobnjaci. Nisam desničarski krkan, ali sam primjetio da su najgrublje otimačine običnim ljudima (predstečajne pronevjere neću ni spominjat) bile za vrijeme vlasti sa "socijalnim" predznakom.

 

Ajar uto 7.7.2020 09:23
Dex.pwn kaže...
Kad je bila tema za preporuku perilice rublja, mislili smo da ne može gore, a ipak može!

Drago, podnesi ostavku u Bugu!

 eo jedan glas protiv: neka Drago piše o (doslovce) bilo čemu, samo neka piše. a pernati i cvilitur su momački ispušili nasproću botadi i grozostrašnim prijetnjama frau palfi - wicked witch of the west. svako zlo za neko dobro 

HCMAA uto 7.7.2020 22:59

jedino za onu političku opciju koja bude uvela u ustav pravo na samoobranu i to da je privatna imovina svetinja koja se brani svim sredstvima budem glasao a od svih ovih ostalih mi se povraća