ihush sri 23.9.2020 21:50

.. dok sama konstrukcija rečenice više zvuči kao nova epozida asterix&obelixa ili pitoresknog shaira-LoTRa, srećom nisu 'rimljani' (koji po dalmaciji još ubijaju tv signal) ili horde orka.. nego neki tv, koji ne udovoljava propise. To je ono važno, tj seljo će se provući bez kazne i više neće paliti ometač.. koji je ekšli tajni antienigma-radar iz ww2 i zaslužan za rušenje luftwaflića. Ko tesla coil, all za radio-tv-internet signal.

 

-od svih uređaja, npr vešmašine, bojler ili mikrovalna, baš tv.. i to neki koji radi a nije u muzeju.. ono ima zračenje ko crna rupa u gama spektru, tamo u selu nema komaraca nego kolibrići koji piju krv.. i što sve ne.

 

.. ''ali, to nije sve!! ..'' -to je it-vijest za past u nesvjest.

MrBlc čet 24.9.2020 08:22
BlackMoon kaže...

Ima ovo smisla, jer selo vjerojatno nema DSLAM uređaj niti kabelsku infrastrukturu, već imaju dostupnu baznu stanicu i homeboxeve. Prastari TV i radio aparati bez ikakvih blokada čuda mogu napraviti!

Istina, ali i kvalitetan novinar čuda može napraviti, pa može malo istražiti o čemu se točno radi i napisati u članku.

Filox čet 24.9.2020 14:47
Ajar kaže...

ma neka nestane selo, ali ne i običaji. 

 Ajme, ovu gondolu sam i ja pronašao u bivšem stanu. Stan je bio prepun Slavorum predmeta, od pustih partizanskih medalja i povelja, do ovakvih kičastih plastičnih gondola i sličnih pizdarija. 

 

Nego ne kužim ovo s internetom, jel njim nestalo wifi signala po selu, ili je žica izgubila signal? Ako je žica u pitanju, onda znači da ne dobijaju internet vezu ni s koaksijalnim kabelom ni s optikom. 

 

A e, evo piše da su mijenjali stare kabele... Znači TV je ugasio signal u kabelu? Bome, jak neki TV, a kabel bez zaštite.