T-HT dividenda za 2010.g. - 22,76 kn
Vezano uz: T-HT dividenda za 2010.g. - 22,76 kn

Malo bre, priasnjih godina je bilo preko 2000kn!
Ovo je dividenda po dionici, a ti vjerojatno misliš na paket (IPO 69 dionica). Piše ti u podnaslovu - za paket se dobije 1.570,44 kn

Ma kuzim, pa zato i kazem.
Prijasnjih godina si za 69 komada dobio oko 2300kn!

Gore od ocekivanja.Sva sreca da sam prodao ono sto sam kupio u 12 mjesecu.

Paket u IPO-u je bio 63, a ukoliko se dionice u prvih godinu dana nisu regale s brokerom na svakih 10 se dobila jedna extra pa otudi tih 69
I ne bih se složio da dionica koja svake godine nosi cca. 10% prinosa nije isplativa, tako da je i ovih 22,76 kn i više nego dobro.

Paket u IPO-u je bio 63, a ukoliko se dionice u prvih godinu dana nisu regale s brokerom na svakih 10 se dobila jedna extra pa otudi tih 69
ma dobro - htio sam mu ukratko objasniti na koji "paket" se to odnosi :)
ajde kada već inzistiraš na detaljima izvuci podatke koliko se za paket dobivalo "prošlih godina"... ja bih po sjećanju rekao da je samo jednom bilo preko 2.000 kn, ali nisam siguran...

Ma nije ni bitno toliko, mozda sam se zaletio (prije ce bit da je bilo 1800kn).
...uglavnom bolje ista nego nista ;-)
EDIT:
Evo na index.hr pise za 2009, 30kn po dionici
A na dnevnik.hr pise za 2010, Dividenda HT-a 34,05 kuna po dionici

Bila bi dobit još manja da im HAKOM nije zabranio postavljanje optike. Dioničari trebaju zahvaliti HAKOM-u.

ma dobro - htio sam mu ukratko objasniti na koji "paket" se to odnosi :)
ajde kada već inzistiraš na detaljima izvuci podatke koliko se za paket dobivalo "prošlih godina"... ja bih po sjećanju rekao da je samo jednom bilo preko 2.000 kn, ali nisam siguran...
Dividenda je redom bila:
2008. 29,56 kn
2009. 29,99 kn
2010. 34,05 kn
Ostalo pomnožite sami

Kupovina T-com dionica je najbolji oblik štednje, cca 10% dobiti od uloženog. U banci je kamata 4-6 %.

fino taman ce opet kapnut za novi proc, grafu a mozda ostane i za rame - mislio sam da ovo nikad necu reci, zivio nam T-com

Ionako će se to sve opet vratit T-comu. Kad platim račun za telefon, internet, mobitel i maxtv, točno će ostati da kupim kruh, mlijeko i novine.

Hmmm, bas je lijepo sto barem neki mogu uz sve zivotne troskove kupit neke dionice....
Pitam se jedino jel za smanjenu dobit kriva samo recesija ili ipak tu moramo racunat i konkurenciju?

Hmmm, bas je lijepo sto barem neki mogu uz sve zivotne troskove kupit neke dionice....
Pitam se jedino jel za smanjenu dobit kriva samo recesija ili ipak tu moramo racunat i konkurenciju?
Ma j3bala te takva konkur3ncija, ovi su i dalje teski monoplisti...
Kriza je, nesposobna mafija je na vlasti a drzava doslovno puca po svim savovima, ljudi ostaju bez posla, a oni koji i rade kao i da nerade, nema se za hranu a kamoli za telefoniju. Zapravo iznendajujuce je da T-srot jos ima ovako mali pad.
Vidjet ces sta ce tek bit nagodinu, zasad jos moraju pod svaku cjenu, kako god znaju, umjetno odrzavat kolki tolki prividni mir, sve do izbora a onda... onda se sprema sranje.

Ili sam ja nešto krivo shvatio ili ovi brojevi ne štimaju (milijun nije isto što i milijarda):
"EBITDA neznatno manja od razine iz 2009. godine i iznosi 3.662 milijuna kuna (502 milijuna eura) s maržom od 43,7% (2009.: 3.695 milijuna kuna ili 503 milijuna eura, 43,4%) "

Ili sam ja nešto krivo shvatio ili ovi brojevi ne štimaju (milijun nije isto što i milijarda):
"EBITDA neznatno manja od razine iz 2009. godine i iznosi 3.662 milijuna kuna (502 milijuna eura) s maržom od 43,7% (2009.: 3.695 milijuna kuna ili 503 milijuna eura, 43,4%) "
Ti si vjerojatno krivo shvatio.
3.000 (s točkom) je tri tisuće.
3,000 (sa zarezom) je tri.
3.662 milijuna kuna (s točkom) je isto što i 3,662 milijardi kuna (sa zarezom).

Kako god, ja mislim da mi je ulaganje u T-HT dionice puno bolje došlo nego štednja u banci

Ti si vjerojatno krivo shvatio.
3.000 (s točkom) je tri tisuće.
3,000 (sa zarezom) je tri.
3.662 milijuna kuna (s točkom) je isto što i 3,662 milijardi kuna (sa zarezom).
Ni brojeve ne pišemo jednako.
Cijeli život pišem:
3000 tri tisuće
30 000 trideset tisuća
3,662 milijarde
Ove bankarsko - inžinjerske varijante s točkom ne upotrebljavam.

vi koji ste imali ~60 000kn ili koliko je točno bio paket sad imate više
mi koji nismo imali onda sad imamo manje, jel' plačamo skupe račune,
a i zbog toga što nisu potrošili zadnje dvije godine ništa od zarade u unapređenje usluga,
već su podjelili dioničarima ((nemojte zaboraviti da je veliki dio te love otišao iz države bez poreza))
poreza kojeg će više morati platiti "naši" radnici vi...
a mi sirotinja (i bogu si teška) imamo najskuplju mobilnu mrežu u Evropi sa dogovorenim monopolom...
raslojavanje društva je sve očitije... kud to vodi.... smrdljivi kapitalizam...
Malo bre, priasnjih godina je bilo preko 2000kn!