Enkidu uto 29.9.2015 14:13

Mislim da pod tim misle na sva naselja u cijeloj Hrvatskoj veća od 50 000 ljudi...

Btw kakve veze ima onaj tip sa jabukom sa člankom ? Inspirirala ga jabuka da izmisli VDSL kao Newtona teoriju gravitacije ?

mrxa1 uto 29.9.2015 14:18

Prazne priče...upravo sam nazvao i pitao može li mi se dić brzina sa postojećih 10/1 i odgovor je kao i do sada, ne..znači, to što su oni objavili da nude ne znači da je usluga i dostupna. A to onda znači da moguće nijedan potencijalni/budući korisnik od ovoga neće imati neku korist.

kada će to zaživjeti baš u cijeloj Hrvatskoj i kada će se baš sve centrale na to prebaciti, ostaje vidjeti. Pretpostavljam, par godina...

Enkidu uto 29.9.2015 14:34
mrxa1 kaže...

Prazne priče...upravo sam nazvao

Ne moraš ih zvati, ima na njihovom siteu provjera dostupnosti po telefonskom broju...

mrxa1 kaže...

upravo sam nazvao i pitao može li mi se dić 

Moja sućut što imaš takve probleme... 

mrxa1 kaže...

kada će to zaživjeti baš u cijeloj Hrvatskoj i kada će se baš sve centrale na to prebaciti, ostaje vidjeti. Pretpostavljam, par godina...

Par stoljeća...

mrxa1 uto 29.9.2015 14:39
Enkidu kaže...

Moja sućut što imaš takve probleme... 

To se zove selektivni editing kolega 

Što se tiče te provjere, to je oduvijek teža banana, dugo vremena mi je na starom portalu javljalo da sam u postupku ukopčenja iako sam godinama već korisnik.

A sada ima potpuno drugu priču, sada više i nisam korisnik, samo to još ne znam 

Father_Dougal uto 29.9.2015 14:39

Nije li ovo lažno reklamiranje?

VDSL je u Iskonovoj narančastoj zoni dostupnosti inicijalno predstavljen u listopadu prošle godine, brzinama od 20/5 Mbps i 30/5 Mbps. Najavljeno je i da će veće brzine svima biti dostupne do kraja 2015. godine, no rok je skraćen. VDSL korisnicima stiže najkasnije do kraja ožujka.

Ja sam u narančastoj zoni pa kifla.

mrxa1 uto 29.9.2015 14:44
Ajar kaže...

men ok. što platio, to i dobio: 2 MB down, 0,5 MB up (ne znam kak to ide u megabitima - 20 i 5?) 

kako onda znaš da si to dobio kad ne znaš pročitati sa ugovora dvije brojke?

Enkidu uto 29.9.2015 15:22

mrxa1 kaže...

dugo vremena mi je na starom portalu javljalo da sam u postupku ukopčenja iako sam godinama već korisnik.

A sada ima potpuno drugu priču, sada više i nisam korisnik, samo to još ne znam   

Vjerujem ti da su buggavi u nekim slučajevima, međutim meni ta provjera oduvijek lipo radi i evo i sad... Kaže mi da sam korisnik i da mogu do 30 ali ne i 50 Mb/s.

mrxa1 kaže...

to je oduvijek teža banana

Opet ti sa svojim seksualnim insinuacijama... Ovo je informatički forum, ne moraš se tu hvaliti koliko je teška tvoja banana... 

torrente uto 29.9.2015 17:27

30/5 Mbita će raditi bezprijekorno točno do 1100 metara. Svaki sljedeći metar je pad.

Preduvjet je iznimno kvalitetna parica, utičnice i sve što ide do centrale.  Ja sam na čistih 900-930 metara i imam maksimalnu propusnost 37 Mbita Dw  / 7Mbita Up (koristim 30/5) .

To je za solo internet.  Već kombiniranje IPTV i telefon sa internetom...na ovih 900m...internet bi morao iznositi 20Mbita.   Svaka veza mora imati malo oduška..ako se "cijev ispuni" do potpunog potencijala, dolazi do prekida i gomile grešaka.

Postoji isto tema na forumu o kvaliteti parice...no svi do 800m od centrale tj iskon dslama nemaju razloga za brigu (osim ako je parica "nagrižena" pod zemljom ili na banderi).

Matty uto 29.9.2015 18:12
torrente kaže...
Već kombiniranje IPTV i telefon sa internetom...na ovih 900m...internet bi morao iznositi 20Mbit.

Ima jedna stvar koje me zanima vezano za quotano (a nevezano za operatera):

Da li brzina opada iskljucivo tijekom trenutnog koristenja IPTV-a ili je konstantno smanjena. Ako ugasim STB da li ce se brzina povecati ili ce ostati fiksna, tj. umanjena za onoliko STB-ova koliko sam ugovorio na tom paketu ?

Enkidu uto 29.9.2015 18:41
Matty kaže...
torrente kaže...
Već kombiniranje IPTV i telefon sa internetom...na ovih 900m...internet bi morao iznositi 20Mbit.

Ima jedna stvar koje me zanima vezano za quotano (a nevezano za operatera):

Da li brzina opada iskljucivo tijekom trenutnog koristenja IPTV-a ili je konstantno smanjena. Ako ugasim STB da li ce se brzina povecati ili ce ostati fiksna, tj. umanjena za onoliko STB-ova koliko sam ugovorio na tom paketu ?

Ja sam isto pitao Iskon, jer sam sad na 8/0.5 kad je IPTV ugašen a 5/0.5 kad je upaljen. Rekli mi da ako parica ima dovoljno bandwidtha da podržava određenu brzinu da je u njihovom paketu 30/5 i 20/5 to neovisno. Dakle ne bi ti triba STB utjecat na net, pod uvjetom da imaš dovoljno bandwidtha ukupno. Za jedan STB ne treba puno, ako ih imaš nekoliko još sa HD paketom uključenim to je već drugo pitanje...

Anyway ako ti linija ne bude mogla podnit koliko si htio moš smanjit brzinu tj. uzet drugi paket pa da ne plaćaš ono šta ne dobivaš.

Enkidu uto 29.9.2015 20:34
marsovac zemaljski kaže...

lažni marketing, isto kao i prije.

lažima ćete samo minuse dobiti

Sad si me podsjetio, jel ono naša precjednica rekla da ako nju izaberu da će Hrvatska uskoro biti jedna od NAJRAZVIJENIJIH zemalja Europske Unije ? Ovi iz Iskona su ništa, da se njihov marketinški odjel ugleda na nju obećavali bi besplatnu terabitnu optiku do idućeg tjedna...  

blagus uto 29.9.2015 20:42
Enkidu kaže...

Ovi iz Iskona su ništa, da se njihov marketinški odjel ugleda na nju obećavali bi besplatnu terabitnu optiku do idućeg tjedna...  

Mazga ti je lijepo rekao. 100% dostupnost na kolokacijama, ne 100% dostupnost svim korisnicima. Odi se žali HT-u što nam je infrastruktura u banani pa imamo ljude na 5+ km bakra, ili one na 1 km koji zbog loše parice nemaju 10Mbps.

Lazarus Ledd sri 30.9.2015 00:01

Već koristim 20/5, zasad dosta za par godina s obzirom šta sam prije ima do čega se došlo besplatnim dizanjem mizerne brzine u skladu s vremenima i težinom innerneta. Bezobrazno sam blizu centrale da mogu i do 60. 

plavi08 sri 30.9.2015 00:19
blagus kaže...

Mazga ti je lijepo rekao. 100% dostupnost na kolokacijama, ne 100% dostupnost svim korisnicima. Odi se žali HT-u što nam je infrastruktura u banani pa imamo ljude na 5+ km bakra, ili one na 1 km koji zbog loše parice nemaju 10Mbps.

10 MBs , ta ti je dobra. Ima nas kaj imamo 1,2Mbs  sa čestim padovima  tamam malo iznad brzine propisane zakonom. I moš se šljiviti 

Ajar sri 30.9.2015 05:28
mrxa1 kaže...

kako onda znaš da si to dobio kad ne znaš pročitati sa ugovora dvije brojke?

čitam ono što pokazuje brzinomjer. nudili su mi nekakav nov modem i povećanje brzine (iako mi to nije bilo bitno, nego besplatne minute u fiksnoj radi stare koja laje na telefon bez prestanka) i ok. izmjerio jučer i sve štima. istina, u zagrebu i na trešnjevci ali dobro to radi (čak i nema onog staklenog kabela). 

marsovac zemaljski čet 1.10.2015 16:52
blagus kaže...
Enkidu kaže...

Ovi iz Iskona su ništa, da se njihov marketinški odjel ugleda na nju obećavali bi besplatnu terabitnu optiku do idućeg tjedna...  

zašto bi se običan korisnik trebao time opterečivati?

jel moj posao izračunavati udaljenost i znati jel bakar ili optika?

zašto bi se ja osobno žalio HT-u umjesto drugog operatera i njihovog profita?

ako se marketinški oglašavaju i ako piše da je dostupno u cijeloj HR onda ta poruka treba biti shvatljiva svima i takva usluga treba biti

marsovac zemaljski čet 1.10.2015 16:54
Mazga kaže...

Ovo je informatički forum?

Dostupnost na 100% kolokacija ne daje dostupnost za 100% korisnika.

Ovo mogu dobiti samo korisnici koji su udaljeni do ~1,5km od kolokacije - zbog ograničenja bakra.

Infrastruktura je izvedena tako da su najudaljeniji korisnici oko 5km od kolokacije.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/VDSL2_Snelheid.gif

možeš davati minusa koliko hoćeš ili možda biti iskonov "igrač", ali običan korisnik nema potrebe se opterečivati bilo kojim terminom ili igrama HT-a, infrastrukture i lažnog oglašavanja.

ako piše cijela HR onda tako treba biti u praksi.

Mazga sub 24.10.2015 00:29
Solo761 kaže...

Što je sa ovim na kraju? U ZG sam, trenuno imam iskon 10M/512K i kod provjere mi ne nudi nijedan VDSL paket, znači malo morgen da su proširili na cijelu Hrvatsku kada ni ZG nisu pokrili.

Dakle, po ne znam koji put - ako si na centrali na kojoj postoji mogućnost VDSL-a, ne znači da ga možeš dobiti!!!

Zašto?

Zato jer postoji razumna vjerojatnost da između tebe i centrale ima više od 1,5 km. Teoretski se može i na veću udaljenost dobiti brzine VDSL-a, ali vjerojatnije je da propusnost parice bude manja (tj. da ne možeš dobiti VDSL niti na manjoj udaljenosti) zbog slabog spoja, korodirane parice i ostalih sitnica koje nas pogađaju u stvarnom svijetu, a utječu na kvalitetu parice.

Posljedica?

Mali broj korisnika koji žive unutar 1,5 km od centrale će imati mogućnost VDSL-a, a svi oni od 1,5 - 5 km neće.

EDIT:

Upotrijebite više mozak, a nemojte biti ko babe po Provjerenom i sličnim emisijama što zovu inozemstvo, pa misle da ne moraju platiti račun - "Mi plat'li 3 iljade maraka priključak, a sad moramo još i pre'platu...al' to nije sve, još i poz've moramo plat't...nikad mi neć'mo bit švabija, to je sve tamo besplatno!!!"

...e pa baba, ništa to nije tvoje, bez obzira kol'ko plat'la, i to ne od trenutka prodaje švabima, već od onog trena kad si na lijepu riječ plat'la 3 iljade maraka...

Točka

robimarko sub 24.10.2015 00:50

Najbolja im je fora ta što sam do prije 2 dana preko online provjere imao kao 50/10 net ima dostupan,da bi jučer opet provjerio i naravno da je samo 10 kao što sam i mislio.

Bilo mi je i sumnjivo da mi je VDSL preko ikoga dostupan.

Mazga sub 24.10.2015 02:34
robimarko kaže...
Najbolja im je fora ta što sam do prije 2 dana preko online provjere imao kao 50/10 net ima dostupan,da bi jučer opet provjerio i naravno da je samo 10 kao što sam i mislio.

Bilo mi je i sumnjivo da mi je VDSL preko ikoga dostupan.

to ne možeš znati dok ne podneseš zahtjev, pa se napravi konkretna provjera na tvojoj parici. online provjera nije mjerodavna