Abomb čet 11.2.2016 11:17

ovo moze biti problem samo Ubisoftu i EA-u.

 

Imaju oni jahat prije nego postanu konkurentni,a kada postanu konkurencija ovim gore, onda su mozda tek na pola puta do Steama.

 

Ali neka konkurencije.

miki1981 čet 11.2.2016 17:25
mislav_01 kaže...

Usporedbe ti ne stoje pošto u društvene mreze nismo ulozili niti lipe, dok na steamu imam tisuce eura i sada bi trebao amazon koji ni nema svoje igre, kao npr. origin, srušiti steam, baš amazon ili mu znacajno zakinuti uspijeh i to sve unutar 12mj. Dajte molim vas, clickbait naslov totalni. 

 

Drago je bacio grah i nešto napisao ovdje. Potrudit cu se podsjetit za 12mj da vidimo ko je bio u pravu. Imamo Origin, Uplay, Steam, GoG i sad ce baš evo amazon koji ni ne pravi igre pa nema leverage svog portfelja unutar 12mj opako zaprijetiti da se moze reci evo došao kraj steama...WTF Prije bi se dao kladit da BUGa nece biti za 12mj nego da ce se išta dogoditi Steamu. 

 

 

Ono što bi nas trebalo sve brinuti je fragmentacija kako platformi za distribuciju igara, svaka baba bi svoje, tako i recimo fragmentacija TV streaming. Svaka kuca ce imat svoj servis, svaka šuša svoju digitalnu distribuciju. Morat cu imat 150 acc. E pa ne sviđa mi se to.

 Usporedbe stoje u potpunosti...to što si ti uložio nešto u to to Steam ne brine oko toga. Nego ti. Ali nebi se htio raspravljati previše oko toga. Ne slažemo se i to je to.

Međutim ne znam da li si čitao s razumijevanjem (ili barem pročitao naslov teksta u potpunosti)...Drago nije rekao da će steam propast, Drago je samo izveo neke zaključke iz onoga što se događa.

A vezano uz to da Amazon ni ne proizvodi svoje igre ili bilo što drugo što si naveo...zašto to gledaš iz tog kuta, zašto to ne promatraš iz kuta da nam je autor teksta dao odličan uvid u to što nova platforma omogućuje Amazonu...pa je na bazi toga i došao do ideje na što to još može i kako utjecati.

I to je po meni odlično, i ja volim tekstove gdje se osim prenošenja same vijesti donesu još i neka razmišljanja i/ili razmatranja što/kamo/kako bi to nešto moglo djelovati na postojeći ekosustav na koji se odnosi.

win32 ned 14.2.2016 09:56

Steam nece propasti (bar ne jos xx godina). Amen.

Bilo bi ok da imamo samo jedan, ujedinjenji servis za sve, a ovako imam na OS-u Steam, Origin, Uplay, Battle.net, Social Club...previse je toga i jos sada Amazon (ne bi mogao bez Kindle-a, ali ne treba mi jos jedan servis za igre....jedino ako bi taj servis omogucio na neki nacin da preko njega mozemo aktivirati sve igre koje kupimo, no to je nemoguca misija).

hrvooje čet 9.2.2017 10:06
Drago kaže...
glava11 kaže...

Ne mora nužno biti klikbejt ali prognozirate neku daleku budućnost na klimavim temeljima, baba vanga stajl.. 

Ovo je sve u roku od 12 mjeseci, a ne u roku od 12 godina. 

 

 Baš sam luckast ja iz prošlosti. Dakle, stavio sam podsjetnik u kalendar da me podsjeti na ovu temu za godinu dana.

 

I tako, baš je tužno bez Steama, sad kad je propao :)) 

 

Stavljam podsjetnik za 2018. tj. 'repeat yearly' ;)