svjetlosni_mikroskop sri 24.2.2021 17:49

Kako ne bih otvarala novu temu samo za ovo, molim vas, kad se u prozorčiću chata pojavi "na vezi" znači li to da je osoba unutar istog prozorčića chata u kojem smo mi razgovarali ili samo koristi whatsapp za chat s bilo kim? Znam da na netu piše da ovo drugo, ali možda netko ima još informacija. Može li se to ikako provjeriti bez da uključim opciju posljednjeg posjeta (last seen)?

NoDe31 sri 24.2.2021 18:15

"Na Vezi" znači samo da je osoba trenutno aktivna na WhatsAppu, al to ne znači da ta osoba gleda u vaš chat...  Za razliku od messengera, whatsapp nema nikakvih pokazatelja da je osoba prisutna u vašem chatu, može se samo vidjeti dal je poruka poslana, dostavljena i pročitana...

Santana čet 25.2.2021 15:58
deadZed kaže...
Keso kaže...

Čim imaju podatke o vašim kontaktima, koga zovete, koliko često, kada, i sve podatke potrebne za slanje ekstra reklama - iskoristiti će ih kad-tad. Ne moraju vama reći da su ih koristili, vi to ni ne možete znati, oni samo kažu "nismo" i ne možete ništa. Zato - Signal. Signal pruža sve što i whatsapp, plus privatnost: nema podatke o tome koga zovete niti imenik vaših kontakata, pa ga ne može ni iskoristiti za spamanje ekstra reklamama ni da hoće. A facebook i whatsapp itekako hoće, nemajte sumnje. To im je ogroman izvor zarade. Na reklamama je google stekao svoje bogatstvo.

Nisam protivnik Signala i altrnativa, ali me interesira kako sa sigurnošću možemo znati da i oni to ne rade?

Zato što su rekli, majke mi? Ili ima neko neovisno istraživanje?

 Ako i svi rade onda rađe da mi neka mala firma uzima podatke nego facebook, dosta su oni dobili kao i google. Cisto ono iz inata.

Insta i Face sam obrisao. Whatsapp nazalost moram jos imat radi par ljudi, al vjerujem da cu moc i bez toga uskoro.
Jedino jos youtube account imam.

Sanimarine čet 19.5.2022 12:13

Imam problem s whats appom.

Imam ga instaliranog, a na muževom mobitelu instalirao ga je moj nećak, stavio moju email adresu.

Kad zovem, zvoni, no njemu ne zvoni. Vidim piše zastarjela verzija. Instaliram novu, sad mu zvoni, ali ne pojavljuje se tipka za odgovor, ne može odgovoriti.

Kad s njegovog whatsappa zovem sebe, meni se normalno pojavi tipka za odgovor. Govorim o videopozivu. Zna li netko u čemu je kvaka i što mogu napraviti?

steve90 čet 19.5.2022 12:42

Prvo, Whatsapp se registrira na telefonski broj a ne na email adresu ali u cijeloj ovoj priči to nema veze.
Drugo, možeš možda uslikati mužev mobitel (ili napraviti screenshot) pa ostaviti ovdje da vidimo kako to izleda? Također, pomoglo bi nam kada bi rekla o kojem je mobitelu riječ (ovaj koji ima problem).
Dolaze li mu obavijesti od whatsapp-a ako je mob zaključan koju minutu i ti mu pošalješ poruku? (ovo pitam zbog mogućeg deep sleepa aplikacije)

Sanimarine čet 19.5.2022 18:02

Hvala ti što mi želiš pomoći.

Bila je opcija ili tel. broj ili e mail a kako je nećak stavio na e mail ( iako bezveze jer sve moje poruke sad idu i na njegov mobitel), tako sam i ja napravila prilikom ažuriranja. Moj je huawei p smart a njegov redmi neki jeftiniji. Probat ću poslati poruku. Neznam kako ovdje poslati sliku ( na kompjuteru sam na poslu), no, sve ikone su mu na mobitelu dok ga je zovem preko whatsappa video, zvoni, ali nema gdje pritisnuti, nema obavijesti.

lmutak čet 19.5.2022 22:12

To su u aplikaciji promijenili,vi kada njega zovete on mora otvorit whatsapp i onda gore pri vrhu zaslona je zelena linija sa opcijom javljanja.Ja sam isto zazujo ono zvoni mi mobitel a nigdje za stisnut da se javim...

Sanimarine pet 20.5.2022 12:53

Ne pojavi se ta linija. Pokušala sam s porukom. Ništa ga ne obavijesti, nikakav zvuk. Jedino, kad odem u njegov whatsapp, vidim tu poruku.

Da li da pokušam deinstalirati, pa ponovo instalirati ali preko tel. broja, ne mog e-maila? Ovo mi je napravilo problem iako ne veliki da su svi njegovi kontakti sad i u mom mobitelu, valjda jer je poveznica moj e mail.

steve90 pet 20.5.2022 13:08

Pretpostavljam da sustav na neki način blokira whatsapp da radi u pozadini. Pokušaj ovo ili pronaći nešto slično: "Settings->Apps&Notifications->tap on WhatsApp. tap Data Usage, then enable Background data, if it is not enabled".

A ovo sa mailom i whatsappom meni i dalje ne drži vodu, gotovo sam siguran da ne možeš koristiti whatsapp bez telefonskog broja. Postoje aplikacije koje će generirati nekakav broj koji se može korisiti samo za aktivaciju WhatsApp-a ali sumnjam da ste otišli tim putem.

Isti mail je vjerojatno korišten kod prvog paljenja mobitela za "aktivaciju" i zato su se sada kontakti sinkronizirali na oba uređaja.

Sanimarine pet 20.5.2022 15:48

Hoću, hvala, probati ću to.

Ali stvarno je stavio moj e mail i kad zovem sebe s njegovog, funkcionira.

A ukoliko mi ne upali, pokušam li deaktivirati pa ponovo aktivirati samo s njegovim te. brojem, hoću li što spjezditi?

Sanimarine pet 20.5.2022 17:31

Hvala i na ovome. Stvar je u tome da on već ima profil (MM).

Kad sam ja išla čačkati (ovo je nećak stavio), pa stavila noviju verziju, isto je tražilo tel. broj ili email. Stavila email, jer već išao tako. Ako sve deaktiviram, pa idem ponovo, preko broja, hoće li mi praviti problem? Već sam doživjela takve stvari na faceu. Kažu, već postoji. On ima profil, ali kad zovem, zvoni, no nema mogućnosti odgovoriti. Ajme, pišem isto, imam migrenu, ne mogu razmišljati...

Samarzija pet 20.5.2022 21:47

A vidi, možeš napraviti backup svega na Google drive, pa deinstalirati WhatsApp te ga nanovo instalirati i povući backup sa Google drive, ako imaš neke bitne poruke ili slike. Ako nemaš, onda se ni ne trebaš zamarati s tim backupom.

Evo ti procedura za backup i povlačanje backupa

https://faq.whatsapp.com/android/chats/how-to-restore-your-chat-history/

Kod ponovne registracija WhatsApp upiši broj moba, dobit ćeš sms da WhatsApp potvrdi broj. Testiraj ...