IT trgovine

Tia mobiteli - web shop

LakiCoece sri 19.9.2018 16:44

Pozdrav

 

Imam pitanje vezano uz ovu tvrku.

Naime kupio sam kod njih HTC U11+ koji je dosado brzo i savrseno zapakiran ali se uređaj pregrijavao tokom punjenja zbog cega sam ga posalo Tia mobitelima na servis

Od toga kada sam posalo je proslo vise od 2 tjedna, svaki put kada bi ja njih nazvao rekli bi samo javiti cemo vam, a inace da ja njih nisam zvao nebi ni taj sugavi odgovor od njih dobio....

 

Pa me sad zanima dali netko ima kakva slicna iskustva i sto mi je ciniti?

Zelja98 sub 29.9.2018 21:37

Svatko tko šalje uređaj na servis preko prodajnog mjesta (ne direktno preko ovlaštenog servisa) mora shvatiti da to prodajno mjesto ne servisira te iste uređaje i da nema pristup informacijama što i kako se servisira uređaj koji je poslan na servis. Prodajno mjesto, koje god da bilo i o kojem god proizvodu se radilo, nema uvid u rad ovlaštenih servisa. Čak ni sami servisi ne daju informacije o tome već samo kažu "Čekaju se rezervni dijelovi". Teško je takve stvari objasniti korisnicima, no one su takve za svaku stvar koja ide na servis, bilo o kojem proizvođaću se radilo. Ako nema dijelova servis se čeka, ako djelova ima, uređaj je gotov za 4-5 dana.

sandokan111 ned 30.9.2018 01:04
Zelja98 kaže...

Svatko tko šalje uređaj na servis preko prodajnog mjesta (ne direktno preko ovlaštenog servisa) mora shvatiti da to prodajno mjesto ne servisira te iste uređaje i da nema pristup informacijama što i kako se servisira uređaj koji je poslan na servis. Prodajno mjesto, koje god da bilo i o kojem god proizvodu se radilo, nema uvid u rad ovlaštenih servisa. Čak ni sami servisi ne daju informacije o tome već samo kažu "Čekaju se rezervni dijelovi". Teško je takve stvari objasniti korisnicima, no one su takve za svaku stvar koja ide na servis, bilo o kojem proizvođaću se radilo.

 Nije bas tako. Takodjer, trgovina preko distributera ima ugovorni odnos s ovlastenim servisom, kupac nema. Nadalje, odgovor "cekaju se dijelovi" nije odgovor jer se zna koliko za neko cekanje treba. Imas tracking posiljke, sve se zna, nismo u 19om stoljecu pa se dijelovi dostavljaju kocijom koju ce mozda razbojnici putem presrest pa eto, mozda stigne mozda ne, da ne pricam o tome da se to distributivnom mrezom proizvodjaca salje, a ne hp expresom i overseasom itd itd, al je van teme ionako.

andL uto 8.9.2020 09:21

Vidim da je već skoro godina i pol prošla bez diskusije.

 

Planiram uzeti neki Samsung pametni telefon, pa me zanimaju iskustva sa korisničkom podrškom u slučaju rješavanja reklamacija.

 

NEDAJBOŽE da mi zatreba.

 

Prije vidim da je bilo i dobrih i loših, ali od nekih postova je prošlo i nekoliko godina, pa čisto da vidim ima li kakvih promjena.

R36 uto 8.9.2020 09:58
andL kaže...

Vidim da je već skoro godina i pol prošla bez diskusije.

 

Planiram uzeti neki Samsung pametni telefon, pa me zanimaju iskustva sa korisničkom podrškom u slučaju rješavanja reklamacija.

 

NEDAJBOŽE da mi zatreba.

 

Prije vidim da je bilo i dobrih i loših, ali od nekih postova je prošlo i nekoliko godina, pa čisto da vidim ima li kakvih promjena.

Šta je kod njih taj neki Samsung povoljniji nego bilo gdje drugdje?

 

Uzimaš na cash ili rate?

andL uto 8.9.2020 15:07

Pa među povoljnijima je na tržištu (pratim Galaxy A51 sa 128GB memorije), a imam neki dojam da te online trgovine imaju kvalitetu usluge kod rješavanja poteškoća obrnuto proporcionalnu sa cijenama po kojima nude proizvode.

Volio bih da me dojam vara :D

 

Ne znam zašto je način plaćanja bitan s obzirom na temu?

andL sri 9.9.2020 08:44

Da, nije mi bio cilj potezati temu nadležnosti za rješavanje reklamacije, jer ću ju svakako rješavati sa trgovinom, a i pitanje bi bilo za drugu temu na forumu.

Također mi nije bila namjera kupovati na Njuškalu iz nekih drugih razloga, odnosno da mi je bila namjera, opet bih postavio post u neku drugu temu.

 

Naprosto me zanimalo postoji li netko da ima kakvih iskustava sa rješavanjem reklamacija sa ovom trgovinom.

zvonac sub 12.9.2020 18:55

A jeste se razgalamili u vezi servisa...
Inace Tia je web shop ko i svaki drugi, nisam s njima imao problema, a vlasnik je susretljiv..

Sjecam se prije par godina dok sam kupovao LG G2, kupio od gosp.Zeljka prek njuske, mislim da je onda web shop bio na pocetku poslovanja.
Inace, preporuka za kupnju u navedenom webshopu.

Strelok uto 13.10.2020 09:33

Iako imaju dobre cijene za određene modele, praksa povrata nije kao kod ostalih.

 

Odustajanje od ugovora u zakonskom roku od 14 dana, kupovina preko weba.

 

Umanjuje se povrat sredstava ukoliko je uređaj korišten. 

 

Tko mi ne vjeruje, prilažem screenshot maila.

To su uvjeti na njihovoj stranici.

sandokan111 uto 13.10.2020 10:14
Strelok kaže...

Iako imaju dobre cijene za određene modele, praksa povrata nije kao kod ostalih.

 

Odustajanje od ugovora u zakonskom roku od 14 dana, kupovina preko weba.

 

Umanjuje se povrat sredstava ukoliko je uređaj korišten. 

 

Tko mi ne vjeruje, prilažem screenshot maila.

To su uvjeti na njihovoj stranici.

 Puno shopova pokusava na taj nacin odagnat ljude od povrata smanjivanjem cijene, nije to nista novo. Samo ti uredno vrati, ako ti pokusa umanjit saljes na mingo. Jasno su naznaceni uvjeti kad se moze umanjit i sto se ne moze vratit unutar 14 dana. Ako nije nista od tog trazis ful povrat.

Clam- sri 20.1.2021 06:05

Evo komentator prije mene sa preporukom, dok ja moje iskustvo sasvim suprotno te kaj se mene tiče, moje kune više vidjeti neće.

 

24.12.2020. sam naručio Samsung S20 FE 5G (G781)

28.12.2020. dobio sam povratnu poruku kako je plaćanje potvrđeno te je mobitel spreman za isporuku

29.12.2020. dolazi mobitel te isti dan zapravo primjetim kako su mi poslali S20 FE 4G (G780) koji je ~1500kn jeftiniji jer ima lošiji procesor (Exynos a ne Snapdragon); odmah stupam u kontakt sa njima putem emaila jer im je radno vrijeme za taj dan završilo

30.12.2020. dobivam odgovor kako im se dogodila greška te da im pošaljem mobitel natrag nakon čega će oni meni poslati 5G verziju; pitam ih da li mi mogu mobitel poslati prije nego ovaj krivi stigne natrag do njih na što mi odgovaraju kako taj mobitel nemaju te ga trebaju naručiti i da bi mogao stići već sutra

04.01.2021. šaljem email da pitam da li su primili mobitel natrag te kada bi mogla stići 5G verzija na što dobivam telefonski poziv iz odjele za reklamacije gdje mi čovjek objašnjava kako mobitela nemaju ni oni ni njihov dobavljač, ali da će dati sve od sebe da kontaktira još par dobavljača sa kojima surađuju da vide da li bi ga ipak nekako mogli nabaviti te se dogovorimo za rok do kraja tjedna

07.01.2021. ništa od mobitela, ni jedan dobavljač ga nema te ću dobiti povrat novca; pitam da li mi mogu poslati mobitel u drugoj boji koji imaju na stranici kao "dostupan", na što dobivam odgovor kako ni tog mobitela nema (btw još dan danas taj mobitel stoji na stranici kao "dostupan kod dobavljača")

 

Par stvari: 

  • - htjel sam kupiti mobitel u prošloj godini jer mi je ostala velika dobit u firmi, a s obzirom da ovu godinu očekujem daleko manju, više mi je odgovaralo da kupim u 2020. ali eto, zajebali me jer prodaju stvari koje nemaju ni oni ni njihovi dobavljači
  • - iskreno nisam siguran da li je ovo bilo po principu APP (ako prođe prođe) jer sam im mjesec dana prije toga skrenuo pozornost da prodaju taj isti 4G uređaj kao 5G po nižoj cijeni pa je izgledalo jako primamljivo a većina ljudi nebi imala pojma koji mobitel su dobili; ovo im nije novost jer jadan čovjek koji radi u reklamacijama nije bio baš oduševljen jer se ovakva sranja navodno događaju svakih par dana (njegove riječi)
  • - da se nadovežem na čovjeka koji me je kontaktirao, stvarno super lik, ful otvoren i uopće nisam bio ljut zbog ovoga i rekao sam da ću pričekati kolko treba baš zato jer je bio iskren i susretljiv
  • - nisu mi pokrili cijenu slanja krivog mobitela natrag (49kn), iskreno nisam ni tražio ali po meni je to najmanje kaj su mogli sami ponuditi

 

Znači sve u svemu po meni je ovo baš prava muljaža. Ne bi ni skužio da sam dobio krivi mobitel, ali mi je bilo čudno kak se jako grije (klasika za Exynos) i kak nema 5G opcije u mrežama i tek sam onda krenuo istraživati verzije mobitela. Prvo mi nisu ni rekli da nemaju taj model, a kasnije me nisu ni kontaktirali kako ga ne mogu nabaviti već sam ja morao kontaktirati njih. Kad uzmem u obzir kako su imali slično sranje na stranici mjesec dana ranije, pa dok sam ja kupovao i kako još uvijek imaju, ili je to njihov MO ili su stvarno nesposobni. U svakom slučaju nakon ovoga ih zaobilazim u širokom luku, a svima koji su ovo pročitali samo savjetujem da dobro provjere što su dobili!

Zelja98 ned 7.3.2021 01:30

Poštovani korisnici.

 

Iako nije praksa da sami vlasnici komentiraju na forumu, možda ću biti izuzetak no sa ciljem da kupcima odgovorimo na neke odgovore. Naime, većina komentara o nama je pozitivna, no ne može se ni bez onih manje ugodnih. Činjenica je da se stvarno trudimo biti korektni, još od davnih dana sam radio kao Zelja98, danas kao Tia mobiteli, ne postoji trgovac koji je savršen i ne postoji mogućnost da se na nekoliko tisuća narudžbi ne dogodio propust kao u slućaju iznad ovog posta. Nitko nije Gospodinu niti osporio našu grešku, ista je očigledna, no namjere nema. Mi kao firma 90% robe uvozimo, no desi se, kao u ovom slućaju da je model nedostupan gotovo u cijeloj Eu, jednostavno nema isporuke u Eu za neki model i tako uređaj postane neisporučiv. S obzirom da smo web shop, logično je da nemamo sve artikle na lagru kao niti većina drugih, no uz svaki artikl je naveden rok isporuke.  Ukoliko netko želi artikl odmah, logično je da neće naručiti onaj za koji je naveden rok od 5 ili više dana. Na žalost nemamo financijsku moć da imam lager od 50 000 raznih artikala. Nekome se naše poslovanje sviđa, nekome ne no nitko nije prevaren, nitko nije ostao bez proizvoda niti novaca.  Mi svakako težimo napretku, no nije jednostavno udovoljiti svima, uvijek će biti onih super zadovoljnih i onih malo manje, no možemo garantirati da ćemo dati sve od sebe da nezadovoljnih bude što manje.

marushin ned 7.3.2021 02:48

Zelja98.. bilo mi poznato ime i nažalost se sjetio zašto.. kao balavac sam uzeo od tebe preko Njuškala Iphone SE al mi je bio isporučen 5S.. platio sam ga masno preko 4 tisuće kuna (što je za ono vrijeme bila masa para).. Iskreno nisam ni gledao ni paket ni ništa dok mi nakon cca pola godine kolega nije rekao nešto u stilu "pa to može snimati u 4K".. da skratim priču.. bilo je kasno za povrat ili bilo šta..

Ja vjerujem da nije lako imati stvari "na lageru" u ovm biznisu pogotovo u doba korone ali onda nešto OČITO ne štima u vašem načinu poslovanja.. ovo vam je apel da budete odgovorniji. Nisam ostavljao nikakve negativne recenzije (makar u to vrijeme rijetko tko ih je čitao) al sam si zapamtio taj dan kad sam ko klinac iskrcao svu lovu koju sam tad imao jer sam htio ima TAJ mobitel i na kraju sam ispao budala.. vjerojatno je sličan osjećaj izazvan kod osobe par postova iznad..

 

Zelja98 ned 7.3.2021 12:37

Iskreno ne znam kako je to moguće jer na kutiji barem piše o kojem se uređaju radi.  Iskreno ne znam kako netko ne bi to primjetio, no ne branim se, sve je moguće, no zar ne mislite da bi o takvim stvarima brujali svi forumi, Google i Face recenzije i slićno?  Mi radimo sa top firmama u Njemačkoj, mislite da kod njih nema pogrešaka, ili možda hr top webovi, nema bezgriješnih, nema savršenih, no razlika je dali je to namjerno i dali imaju namjeru prihvatiti i popraviti pogrešku, a na ovim forumima barem ima dovoljno postova o našoj korektnosti i u takvim slućajevima.  Ja bi samo htio da netko proba reklamirati proizvod tipa Computeruneversu ili nekom od najvećih wen trgovaca.... Po 20 dana niti ne odgovore, a kamoli nešto drugo, a da ne kažem da kod povrata umanjuju svaki dan za korištenje proizvoda... Ima i dobrih i loših trgovaca, no bitno je u suštini biti korektan, savršen nije nitko i nemoguće je svima udovoljiti.

uniball ned 7.3.2021 12:51
marushin kaže...

Zelja98.. bilo mi poznato ime i nažalost se sjetio zašto.. kao balavac sam uzeo od tebe preko Njuškala Iphone SE al mi je bio isporučen 5S.. platio sam ga masno preko 4 tisuće kuna (što je za ono vrijeme bila masa para).. Iskreno nisam ni gledao ni paket ni ništa dok mi nakon cca pola godine kolega nije rekao nešto u stilu "pa to može snimati u 4K".. da skratim priču.. bilo je kasno za povrat ili bilo šta..

 Pola godine ti nisi primjetio da imaš krivi mobitel?

Daj ne trolaj po forumu, bezveze blatiš trgovca sa takvim glupostima, a i sebe sramotiš.

 

Samo preporuku za ovu trgovinu, imam jedno 10-ak kupovina i sve je zasada bez greške.

Cijene niske, brza isporuka, sve 5.

TibzzX ned 7.3.2021 12:58

Po milijunti put, odlike dobrog dućana nisu niske cijene i brza isporuka već kako se nose s povratima, reklamacijama i servisiranjem uređaja. Praktički svatko će ti brzo isporučiti proizvod ali kad ga treba zamijeniti ili dati povrat sredstava nastanu problemi.

darkborg ned 7.3.2021 13:29

Ja isto imam dobra iskustva. Kupovao mobitel za stariju osobu, na webu je pisalo da ima hr jezik ali se ispostavilo da ga ipak nema (radilo se o featurephone)
Uglavnom i kupnja i povrat prošli bez komplikacija.

A ovo gore se slažem s uniballom, plaćaš 4-5 milja i onda pola godine ne primjećuješ da imaš krivi mobitel, kako da ne...

marushin ned 7.3.2021 14:08

Nisam iskreno.. brat ga je raspakirao jer mene nije bilo 2 tjedna doma i nisam kutiju ni vidio.. Ne blatim trgovca nego kažem da je došlo do greške (u ovom slučaju velike) ali sam sam si kriv

Kupio sam kasnije i Samsung S5 od njega i sve je bilo u redu..

Apropo ovog da neka netko pokuša povrat "computeruniversu" ili sličnima pa da vidi kako će to proći.. To je ko kad klinac dobije jedinicu u školi i doma mu roditelji kipaju pa on kaže "ali i Marko je isto dobio 1"..

To što postoji neko gori od tebe ne znači da je to dobro..jel..

Zelja98 pon 8.3.2021 23:25

Šte se tiće navoda za Computeruniverse, moja je samo konstatacija da i one koje kupci percipiraju kao savršene, imaju isto svojih grešaka i mana. Treba biti u svemu realan i prizeman. Uvijek će grešaka biti, no bitno im je ne okrenuti leđa. 

MilkyWay pet 24.9.2021 15:22

Moje iskustva s njima je pozitivno: Nedavno kupio mob. Stigao je brzo, sve original zapakirano. Mob (neću reću koji) provjerio na web stranici proizvodđača (IMEI broj) je pod garancijom. Čitam o tom modelu da ima jako puno kvarova ekrana (neće valjda i ovaj). I jest, ekran ima zeleni štih i boje se razlijevaju po rubovima nakon duljeg korištenja (sada možda pretpostavljate koji je to proizvođač: američko-kineski). Imam opcije: u ovlašteni servis ili povrat (nakon tjedan dana korištenja). Odlučim se za povrat. Prihvatili bez problema (uz ispunjeni obrazac) i novac su vratili natrag u roku od 2 dana. Žao mi je jer e cijena bila jako fer za taj model, mob prekrasan, već naručuio maskicu za njega, ali neću isti drugi od tog proizvođača, preveliki mi je rizik da se ponovi ista greška. Sfušana serija. Ali, opet bih nešto kupio u Tia webshopu. 

TomyCroSound pet 10.2.2023 15:29

Starija tema, no obzirom da sam ju nedavno čitao prije prve kupnje, osjecam se prozvan komentirati..
Kupio sam gaming volan T150 po nizoj cijeni nego kod konkurencije u hr. Paket je došao idući dan, uredno, nekorišteno.
Šokirao sam se vidjevši da klinci radije igraju Fortnite nego voze, pa sam odmah idući dan odlučio vratiti volan.. Obzirom da je bio vikend, do trgovine je putovao 4 dana.
Da skratim, ja sam zaprimio paket u prošli četvrtak, danas sam dobio povrat sredstava.
Smatram trgovinu 100% provjerenom.