Internet

Internet stranice prilagođene mobilnim telefonima

elektro sub 23.1.2010 17:00

Iako većina novih mobilnih uređaja danas prikazuje vrlo kvalitetno i klasične web stranice, mnogi razmišljaju o tome kako da te iste stranice prilagode mobilnim telefonima. Molio bih vas za pomoć po tom pitanju, i zamolio bih vas za neke tutorijale, dakle ono što ja želim i šta mi se sviđa, da napravim neke jednostavne stranice za mobilne uređaje, neki primjeri: m.bug.hr. Zanima me dali su to standardne html stranice (samo pojednostavljene)? Zanima me dali postoji nekakav određen pristup pri izradi takvih stranica? I na šta sve trebam pazit pri izradi?

Ako netko zna, bio bih jako zahvalan na odgovoru.

jurluk pet 5.2.2010 20:03
cuspajz kaže...

neam pojma. Ja imam iphone pa na njemu mogu radit skoro sve ko na kompu

mogu i ja na mobu, ali ne i na kompu. probao sam sve i svašta i opet neće. otvorit ću novu temu da ne zagadim ovu http://www.bug.hr/d.tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-innocent.gif

elektro sub 6.2.2010 01:25

Ja isto imam iPhone i video na youtube-u mi radi bez problema. Samo neznam u kojem su programu rađeni svi ovi siteovi prilagođeni mobilnom telefonu??? Čini mi se kao da su to običe web stranice samo minimalističkog izgleda, zbog toga da bi ih mobilni telefoni prije očitali... Ima netko iskustva sa tim, stvarno bi mi trebala pomoć oko toga?