Volos pon 12.7.2021 14:37

Dogodila mi se neobična stvar.
Jučer primim mail od neke trgovine da je uspješno napravljena nekakva narudžba, iako nikad ništa s te trgovine nisam naručivao (nikad ni čuo za trgovinu). Ime i prezime isto kao moje, ali adresa stanovanja druga. Bankovni račun intaktan.


Pogledam malo bolje, vidim da je mail poslan na adresu "peroperic@gmail.com" a moja adresa je "pero.peric@gmail.com". Sad mi ništa nije jasno. Jel me netko zafrkava, jel se radi o virusu...

Pošaljem i sam email na adresu "peroperic@gmail.com" a ona stigne meno na "pero.peric@gmail.com".
Kako je to moguće? Napominjem, nisam vlasnik adrese "peroperic@gmail.com", i nikad mi ništa slično nije dolazilo. Jel riječ o nekom virusu, ili grešci s strane Gmaila. Ako je ovo drugo, onda mi se čini kao oziljan propust.

Unaprijed hvala.

ihush pon 12.7.2021 16:46
Volos kaže...
Čekaj malo, da li to znači da sam ja ustvari vlasnik i adrese s točkom i bez točke?

 -da, jer točke su 'višak' tj kao u rečenici, nisu sadržaj nego recimo separator koji može biti bilo koji drugi znak .. tj problem je samo kad to imaš sljepljeno pa ne znaš gdje 'rezati' podatak.

-kao alias..

maxy0 pon 8.11.2021 16:39

Postoji li nacin da se netko u potpunosti blokira na gmailu? Kada kliknem na posiljatelja i one tri tockice i block sender, svi mi mailove od tog posiljatelja idu u spam.. ja bih da mi na koji nacin ne dolaze

the_man34 uto 30.11.2021 11:24

Ne mogu se logirati u svoj google account. Izbacilo me usred slanja maila. Došla mi je poruka: "Otkrili smo neuobičajenu aktivnost na računu kojem pokušavate pristupiti. Slijedite daljnje upute da biste nastavili." Daljnje upute su podrazumijevale da upišem broj telefona na koji će mi poslati kod za logiranje. Kad upišem broj telfona piše mi "Ovaj telefonski broj je već previše puta bio upotrijebljen za provjeru." Međutim, to nije tako jer ga koristim samo za svoj i za službeni mail. I ista poruka mi dolazi koji god broj upišem. I kad kliknem da mi pošalje kod na mail, kod koji upišem opet me prebaci na tu stranicu s telefonskim brojem. I NIKAKO ne mogu riješiti taj problem. Molim vas da pomognete! Hrpa stvari mi je na tom mailu.