Mr. Fugitive uto 3.5.2022 21:15
Netherwind kaže...

Kako podesiti Gmail da mi kao Outlook (program u sklopu Officea, ne web servis) ima foldere. Znači kada neki mail smatram rješenim povučem ga lijevo u svoj folder i on mi se makne iz inboxa. Vidim da Gmail ima "labelse" ali kada nesto stavim u labels folder on mi je i dalje u inboxu. Tako mi nastaje šumetina mailova i sve mi je nepregledno. Može li se kako podestiti da bude kao u Outlooku?

 Pa kreiraš foldere koje želiš i prebaciš mailove koje ne želiš u inboxu tamo.

robogo uto 3.5.2022 22:04

Ako netko u budućnosti slučajno naleti na temu:
- kod kreiranja automatskog filtera treba postaviti akciju Skip the inbox (Archive it)
- kod ručnog dodjeljivanja labela treba maknuti label Inbox ili arhivirati mail.

tjodalv sri 4.5.2022 15:00
Netherwind kaže...
Samarzija kaže...
Pa složi si fino filter da ti ide automatski u taj label pa ti ji neće biti u inboxu. Ja sam si tako složio za 10ak labela i radi.

Radi ali fora je slijedeća. Ako ručno vučem radi, ako prvo tražilicom nađem određen broj mailova i od tu ih povučem ručno u label ne radi mi, ostanu u inboxu svejedno. Uglavnom uspio sam, hvala svima.

U gmailu postoji opcija "Move to" koja služi upravo ovome što ti želiš. Ja to koristim da sve račune koji dolaze u obliku emaila, nakon što ih platim, prebacim u mapu (label) Plaćeni računi. Ako odabereš jedan ili više mailova pojaviti će ti se ta opcija. Ta opcija također postoji i na pregledu kad otvoriš pojedinačni mail. Automatski ga makne iz inbox mape (labela) i stavi ga u odabrani label.

dadotb pet 27.5.2022 10:30

da ne otvaram temu....da li neko od vas dokupuje storage na gmail, stalno mi javlja da mi je 99% popunjen, pa obrisem vece mailove pa padne na 85 pa za par mjeseci opet 99, postaje smorno...sta je prakticno ciniti ? hvala

Pero Dinamit pet 27.5.2022 15:07

U pohranu ti ulazi photos, drive i gmail. Sve ti to zauzima prostor, nije samo gmail.

Vidi sto od tamo mozes obrisati ili jednostavno uzmi godisnje 100gb, nije neka velika cijena. Ja to planiram uzeti uskoro kada popunim svoj prostor, trenutno sam na oko 85%.