Internet

Aliexpress - pitanja i odgovori

najdix pon 6.12.2021 16:00

Uzeo i ja 11.11. 5 paketa od različitih prodavača, danas stiglo objedinjeno Overseas-om, preko Budimpešte. 0 kn uhljebarine.
Uzeo 24.11. 2 paketa po cijeni 1 centa svaki, dakle ukupno 14 lipa. Poslano Aliexpress saver shippingom, objedinjeno u jednu pošiljku opet preko Budimpešte.
Opet će dostaviti Over Seas bez uhljebarine.
Hvala Hrvatskoj pošti, što naš regularno plaćeni PDV, završava u Pešti i Amsterdamu, a možda čak ostaje Kinezima kao zahvala za prije izgrađeni oPelješki most. Ovo je teški sram od naše države.
Čuli Kinezi da je HP partner Amazona, pa izbjegavaju konkurenciju.

ivo454 uto 7.12.2021 08:39

Poz, da li je netko imao slučaj, da mu je Aliexpress prodavatelj ponudio povrat novaca na "PayPal" račun, iako transakcija nije išla tim putem. Meni nudi povrat novca, zbog navodno izgubljene pošiljke i traži "PayPal" račun. Kontaktira me preko "Aliexpress messages". Koliko znam, "PayPal" zabranjuje razmjenu računa izvan transakcija koje nisu obavljene preko njih.

Glukalo uto 7.12.2021 21:56

Pozdrav,
Ako može pomoć.

Naručio bih sunčane naočale i jedne obične.
Dioptrijske oboje, sa AliExpress-a.

Nisam stručan u čitanju mog nalaza.
A i vidio sam da je nekako, uobičajeno da su oba leća iste dioptrije, na njihovoj stranici.
Kod mene je manja razlika.
Jedno -2, drugo, -1,75.
Zaokružio bih na veću.
Ostalo u nalazu, ne razumijem.
Znam da nema cilindara.

Jer ...trebaju mi naočale.
Sve ovo zbog cijene.
Ako netko, ima iskustva može mi pomoći.

Hvala

najdix sri 8.12.2021 06:11

Ne može ti nitko garantirati da nećeš platiti uhljebarinu od 18.5 kn + PDV još jednom, jer se svašta može očekivati od neuređene i korumpirane državice.
Iskustva su, barem moja, da do sada nisam imao dadžbine na pakete poslane preko Aliexpress Standard Shipping i Aliexpress Saver Shipping. Prva dostava dolazi preko Amsterdama, dok se druga prepakirava u Budimpešti. Na paketima nema kineskih slova i tko zna kojim kanalima je došlo u te zemlje, da bi u hrvatistan došlo kao roba iz EU. PDV koji smo platili tko zna gdje završava, samo je bitno da je roba za nas skuplja za naš PDV, koji je drugi najveći u EU.

AmonZero sri 8.12.2021 09:39
Dardevil kaže...

Također, spojeno od različitih sellera.

 

Tony1999 kaže...

Da, od različitih sellera spoje u jedno.

 

Super. Dal ima neka posebna oznaka kako prepoznat za koje stvari (selleri) nude mogucnosti tog spajanja x paketa u jedan (znam da je netko spominjao to tu na forumu) ili to svi nude od sada ?

 

mbaksa sri 8.12.2021 20:26
AmonZero kaže...
Super. Dal ima neka posebna oznaka kako prepoznat za koje stvari (selleri) nude mogucnosti tog spajanja x paketa u jedan (znam da je netko spominjao to tu na forumu) ili to svi nude od sada ?

Mislim da to nema nužno veze s prodavačima, nego da logistiku AliExpress na neki način organizira pa paketi koje AliExpress odluči objediniti završe u konkretnoj zemlji, u AliExpressovom (tj. Cainiaovom) skladištu, gdje se onda skupljaju i pakiraju u skupne paketa.

 

Kad naručuješ, pokušaj odjednom naručiti sve što misliš naručiti, za barem jedan paket odaberi AliExpress Standard Shipping ili AliExpress Super Saver, a za ostale kako želiš - ako je Cainiao jeftiniji, vjerojatno ti i to može proći (prošlo je u mom slučaju).

mbaksa sri 8.12.2021 23:56
monsieur kaže...

Pozdrav ekipa. Narucio bi si ovu ili ovu tipkovnicu. Vidim da pise vat, znaci pdv je vec uracunat u tu cijenu. Mene zanima koji me jos moguci troskovu mogu docekat u nasoj lijepoj?

Gotovo sigurno nećeš imati nikakvih dodatnih troškova.

 

Najgore što ti se može dogoditi je da ti opale dodatni PDV i kontrolni pregled, no PDV možeš dobiti natrag (odeš na https://obrasci.posta.hr/kontakt, iz padajuće liste odabereš "Zahtjev za povrat neosnovano naplaćenog carinskog duga / Kontrolni pregled" i slijediš upute), tako da ćeš u najgorem slučaju ostati bez 18,5 kuna i nešto vremena. Ali, velim, gotovo sigurno do toga neće doći u ovom slučaju, nego će vrlo vjerojatno paket stići preko neke europske zemlje.

opetzajebancija čet 16.12.2021 05:06

Ovo sa objedinjenom dostavom, to su krenuli tako dostavljati ubrzo poslje naplate PDV...I od različitih prodavatelja i dimenzija paketa...

 

I otkad naplačuju PDV sve se pojednostavnilo sa dostavom, i nema paketa koji su zadržani na carini, a nije dostavljen PCP...

 

lp..

jozef čet 16.12.2021 13:23

1.12. sa naručio robu iz EU skladišta (pisalo je Španjolska). Paket je trebao biti dostavljen 6.12.
9.12. je paket krenuo iz NLHAGA prema RH, što znači da uopće nije poslan iz Španjolske.

danas je 16.12. a paket je tek jučer popodne "otpremljen prema unutrašnjem prometu" s pošte 10003 i pitanje je hoće li sutra biti isporučen. Ja u subotu idem na put i neće me biti 2 tjedna te mi pošiljka neće moći biti isporučena. Platio bih pošti nadoslanje na drugu adresu gdje paket netko može preuzeti, ali ne znam kako(?)
Obzirom da mi paket nije stigao niti približno u roku koji je prodavač naveo (>15 umjesto 5 dana) i da zato paket neću moći preuzeti imam li ikakvu mogućnost refunda? Radi se o cca $100 vrijednosti.

 

P.S. stigao paket par sati nakon što sam napisao ovaj post.

Gnjavator pet 17.12.2021 12:47
xcat kaže...
Glukalo kaže...
...
Kod mene je manja razlika.
Jedno -2, drugo, -1,75.
Zaokružio bih na veću.

 

Nikad se ne zaokružuje na veću dioptriju, osim ako si hoćeš pogoršat stanje s očima.

 Baš tako, bolje da je malkoc manja da se oči moraju bar malo prilagoditi nego da je veća kad si samo još kvariš... Prije 6 mjeseci sam prvi put dobio naočale sa "točnom dioptrijom" jer kaže "a sad si već dovoljno mator da ti se nemaju oči više šta prilagođavati... i jbg, oči se ulijenile za fiksiranje daljih predmeta nemoš više ništa dalje vidit bez naočala... (inače sam kratkovidan za razliku od 99% mojih vršnjaka koji su dalekovidni) tako da nikako nije pametno uzimati veću dioptriju, samo još više zeznit vid.

AmonZero sri 5.1.2022 09:42

Narucio sam par stvari. Znaci prakticki svi ovi tracking brojevi koji zavrsavaju sa HU bi trebali ic preko Madjarske i izbjec bilo kakve dodatne troskove poste?

Bas me zanima dal ce sve 4 stvari spojit u jedan paket posto imam 4 razlicita tracking broja i vremena shipanja

mbaksa sri 5.1.2022 09:59
AmonZero kaže...
Bas me zanima dal ce sve 4 stvari spojit u jedan paket posto imam 4 razlicita tracking broja i vremena shipanja

Odeš na praćenje paketa u AliExpressu i onda ti, ako su objedinjeni u isti paket, prvi put iskoči poruka da je nadograđeno na objedinjeni paket, a kaasnije na desnom dijelu stranice pisat će Logistics service upgraded > Combined Delivery.

 

Ne mora biti da će ti to odmah pisati, znači možeš periodički provjeravati.

Haf932 sri 5.1.2022 12:50

Kinez mi pošalje paketić i nakon tjedan dana dobim ovo na slici . Što to znači ? Otkazani tracking paketa ili je povukao paket ( u što sumnjam jer nisam dobio nikakav refund ) . Mnogo puta sam naručivao s Alija i ovo prvi put vidim .

kiki_b sri 5.1.2022 16:14

Naručeno 8 paketa, svi odjednom.
Jedan je bio AliExpress Saver Shipping, svi ostali Cainiao Super Economy Global.
Jedan paket koji je bio Cainiao, promijenjen je u Aliexpress Standard Shipping. Pitao sam sellera zašto je promijenio, kaže da nije do njega već Alija. Također i Ali support mi je to potvrdio da je do njihove logistike.
Taj paket je išao preko Nizozemske, dostava HP, i nije bilo dodatnih davanja.

Ovih ostalih 7 paketa spojili su se u jedan, stiglo kroz 20ak dana, preko Mađarske, Overseas Express, naravno, bez dodatnih davanja.

zzz sri 5.1.2022 16:42
Haf932 kaže...

Kinez mi pošalje paketić i nakon tjedan dana dobim ovo na slici . Što to znači ? Otkazani tracking paketa ili je povukao paket ( u što sumnjam jer nisam dobio nikakav refund ) . Mnogo puta sam naručivao s Alija i ovo prvi put vidim .

 Imao sam isti problem,poźalio se kinezu.On mi je ponovo poslao,na kraju su oba paketa stigla.