Igre - općenito

VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori

Necto pon 19.10.2020 13:28
dax-lax kaže...
Još jedan veliki bonus questa 2 je wifi ax i ziher će dodati službeni support za wifi stream s kompa jer to već radi uz kemijanje na prvom questu, ali za brže igre je latencija malo previsoka pa je bolje korisiti fizički oculusLink

 

 

Nema kemijanja nikakvog, kupis Virtual Desktop na Oculus storeu, pokrenes SteamVR dok si u VDu i igras normalno sve igre s PCa

Letencija je zanemariva jer je ispod 30-40ms pa osim ako nisi neki top10 beat saber igrac sumnjam da ce itko primjetiti takvu latenciju.

Trenutno na Quest 2 preko linka se ne isplati igrati jer je kompresija prevelika i rezolucija je downscaleana na onu od Q1, biti ce patch koji to popravlja ali zasad je VD bolji nacin.

dax-lax pon 19.10.2020 14:12
Necto kaže...
dax-lax kaže...
Još jedan veliki bonus questa 2 je wifi ax i ziher će dodati službeni support za wifi stream s kompa jer to već radi uz kemijanje na prvom questu, ali za brže igre je latencija malo previsoka pa je bolje korisiti fizički oculusLink

 

 

Nema kemijanja nikakvog, kupis Virtual Desktop na Oculus storeu, pokrenes SteamVR dok si u VDu i igras normalno sve igre s PCa

Letencija je zanemariva jer je ispod 30-40ms pa osim ako nisi neki top10 beat saber igrac sumnjam da ce itko primjetiti takvu latenciju.

Trenutno na Quest 2 preko linka se ne isplati igrati jer je kompresija prevelika i rezolucija je downscaleana na onu od Q1, biti ce patch koji to popravlja ali zasad je VD bolji nacin.

 Testirali smo na prvom questu, i mogu reći da je meni bsaber neigriv na expert plus uz takvu latenciju. Za ostale igre sam bio iznenađen kako glatko sve ide. 

 

Na Quest dvojčici će to biti sigurno još poboljšano. Latencije niže itd. Ne znam kakva je kompresija ako Link ide preko onog skupog "optičkog" kabela.

Jedino me još zanima kako radi quest praćenje ruku u echo areni dok držim ruke iza tijela. Testirat ću to kroz dan-dva kad mi dođe na korištenje. Kako god, Q2 bi rado isprobao radi prikaza, a pogotovo jer sam još na rift-u cv1.

 

Isprobao sam sve osim vive pro-a i reverb-a, ali po kvaliteti slike i bojama mi je Q1 još uvijek najbolji zbog oled-a. Index ima i čišću sliku, ali crna i boje nisu ni blizu. Po reviewovima je prvi reverb prikaz lošiji od index-a, ali bi zato g2 trebal biti drama. Q2 mi isto izgleda da je u vrhu.

 

Sad sam svaki dan u echo areni i od kad je stigao Q2, hrpa novih ljudi u toj specifičnoj igri. Od 6 navečer, pa do ponoći ne čekaš na početak partije dulje od 20 sekundi, kaj je prije pola godine bilo nezamislivo. Štoviše, par puta mi se desilo da stisnem "Find game" i za sekundu ide "Joining game". Po večeri odigram taman 30-ak rundi ako se ne debiliziram u lobby-ju s ljudima na mini combat-u, što je isto prezabavno. Mana echo-a je kaj sam prije tjedan dana kupil combat, a ni jednom se nisam uspio joinat u meč. Za popizdit. U društvu imamo 6 vr headseta, ali nisam ih uspio nagovorit da timski nabijamo. 

dax-lax uto 20.10.2020 14:32
nine kaže...

jeli netko probao until you fall.. izgleda mi prejebeno, a inače volim rogue-like/lite igre.

 Nisam skidao jer nije baš moj tip igre. Jedino me zanima kak su sredili osjećaj težine mača naspram skyrima vr ili čak boneworks-a.

zowa91 pet 23.10.2020 19:33

Pozdrav drustvo,vidim da je netko prodavao prije samsung odysssey plus ovdje pa ako i dalje vrijedi u potrazi sam za istim :).

Ili preporuka za neki headset koji se moze uzeti (bez kontrolera moze takodjer jer koristim samo za simracing-thrustmaster gear)  da je solidan..Koliko vidim tu su najbolji O+,rift S i hp reverb mada malo preskupi za pronaci

Necto sub 24.10.2020 02:46

Sve mi se cini da trenutno nista osim Quest 2 i Reverb G2 se ne isplati kupovati kao "entry" level VR
Osim ako se ne ubode neka brutalna cijena na akciji ili polovno.

Q2 mi stize u pon pa cu moci ocjeniti iz prve ruke

Ali ovako po videima i pisanjima po netu mi se cini bolji izbor cak i od Indexa, Reverba 1 i Rift S-a
Naravno OLED je kralj crne boje i kontrasta, ali sve ima svoj plus i minus
CV1, Odyssey, PSVR i sva ova ostala stara garda nema sta traziti medju 4K panelima

https://www.youtube.com/watch?v=ENW6hwxIY0M
https://www.youtube.com/watch?v=ny_OPsxHQmU&t=579s

Jos ostaje viditi kako ce se G2 pokazati kad izadje, i kada Oculus dodatno updatea link na 90hZ uz manju kompresiju

dax-lax sub 24.10.2020 08:12

Što se prikaza tiče, q2 je uz reverb na vrhu, ali praćenje je i dalje najbolje na steam vr-u i cv1, odnosno, na svemu što ima vanjske senzore.
Jučer upogonio prvi quest preko oculus link-a ali nisam baš bio zadovoljan prikazom, za što krivim rx580.

Ono za kaj ne mogu okriviti komp je praćenje koje je ipak za stepenicu dvije niže. Možda q2 zbog pržeg proca sve to malo bolje prati. Fora je upravljanje samo rukama po meniju

dax-lax sub 7.11.2020 12:15

Kaj mi se dešava u vr-u već neko vrijeme.

Igram echo combat i povremeno mi sound zamijeni strane. Ono, lijevo je desno itd. Mislim si, već se to neko vrijeme događa, možda je do usb-a kojim je spojen vr u komp, a znam da ima problema kad je veza predugačka (4m rift kabel + 5m aktivna ekstenzija). Prekjučer skužim kad skidam ili popravljam hmd na glavi, da mi se u desnoj sluški izgubi zvuk. Vratim nazad, radi. Hm, možda se sluška odšarafila malo sa strapa. Skinem desnu slušalicu, očistim kontakte, i dalje isti problem. 

Niš, odljepim čičak i izvučem desni strap kolko ide i imam kaj vidjeti. Flat veza precvikana. Tad više nije bilo sounda, a bome ni praćenja na strapu.

 

Rastavim cvike, isčupam strap dolje i onda krenem u potragu za strapom ili samo ribbonom, ali nema šanse. Ne postoje nikakvi dijelovi za cv1. Jamstvo više ne vrijedi, a meni nema zvuka ni ic ledica za praćenje. Mislio sam si spojit jedan autio kabel uz hdmi i usb, pa polemit direkt na terminale za slušalice, ali to je onda još jedan nepotrebni 9m kabel.

 

Nije mi vrag dao mira i odlučio sam pokrpat taj flat. Rastavio sam cv1 već 15-ak puta (ne ovaj, nego jedan drugi neispravni) pa mi nije stran servisni redosljed. Kablić nosi 6 vodova. 2 za lijevu slušku, 2 za desnu i 2 za ic ledice. 

Uz mikroskop se sve to lijepo vidi i nije problem licnama zalemiti. Spoj je uz to zaštićen epoxyjem i kapton trakom jer se ne širi, ali ću ga i limitirati na savijanje da se baš brzo to ne desi opet, ili barem dok ne smislim nešto bolje ili novi vr headset.

Naravno, da jedno sranje ne bude samo, primjetio sam da mi je napuknuo lijevi arm na strapu od korištenja i lošeg materijala, pa sam i njega zalijepio epoxyjem, a na to još usko stavio raychemov termo bulžir koji je čista plastika kad se ohladi, tak da će prije sam strap puknut nego to. 

Širina tog bulžira je cca 8mm, tak da ne narušava estetiku previše. Trenutno nemam sliku tog dijela jer sam zaboravio poslikat a nije mi se vr na posal uzimalo. Ali mogu poslje poslikat ako uopće takvo što nekoga zanima .

 

Testirao jučer noć u areni i combatu i mogu reći da za sad radi sve kako treba. Tj. već neko vrijeme nije radio tako dobro kao sad 

 

 

dax-lax ned 8.11.2020 14:53
nine kaže...

počeo sam igrati thrill of the fight.. već dugo se nisam ovako jako znojio, vjerojatno od 2015. kada sam još redovno vježbao 

 Mislim da je ta igra uz BoxVR i Creed: Rise to Glory najjača za oznojit se. Jedan meč od 2-3+ runde je za crknut. Imam frendove koji se više znoje od mene pa to izgleda ljigavo ahahah

dax-lax uto 17.11.2020 14:20

Krenuo igrati no man's sky. Podsjeća malo na subnauticu, ali s bitno gorom grafikom, odnosno, zahtjeva više snage i rx580 se bori s igrom. 

Kaj se same igre tiče, mislim da bi se mogao zalijepit na neko vrijeme uz nju. Još nisam uspio posložit letjelicu do kraja tak da sam još na početku početku. Čak je i inventory ok složen po mojim kriterijima

Necto uto 17.11.2020 19:18

Ja gledam kako cu upgradeati s 1070Ti na 3080 jer mora to sve puno bolje kliziti u VR-u.

A ti sa RX580 igras radi ta grafa zesci heavy lifting

Ili downscaleas rezoluciju skroz pa ne bi tribalo bit cudno ako grafika izgleda lose

nine uto 17.11.2020 19:27
dax-lax kaže...

odnosno, zahtjeva više snage i rx580 se bori s igrom. 

 

a i optimizacija je teški shit, a kao što sam i nedavno napisao, dok složiš da igra radi kako spada trebaš 100 restartova napraviti, jer 70% settingsa zahtjeva restart.

 

dax-lax kaže...

Još nisam uspio posložit letjelicu do kraja tak da sam još na početku početku.

 

 

igra tek počinje kada poletiš..

dax-lax uto 17.11.2020 20:41
Necto kaže...

Ja gledam kako cu upgradeati s 1070Ti na 3080 jer mora to sve puno bolje kliziti u VR-u.

A ti sa RX580 igras radi ta grafa zesci heavy lifting

Ili downscaleas rezoluciju skroz pa ne bi tribalo bit cudno ako grafika izgleda lose

 Ide to rx6800 ili rtx3070 ili rtx3060ti. Ovisi kak će mi se pare bacati

dax-lax pet 20.11.2020 22:17

El tko uspio pokrenuti iz epic launchera? Odustao nakon sat vremena. Stalno mi onaj eliteov launcher kaže da moram ažurirat igru. Verify-jam je u epicu i nema niš. Nema veze, možda serveri kakaju kad je igra već free

dax-lax sub 21.11.2020 10:54
4mal kaže...

Nije bas tako ... mogu stavit jacu internu rezu 

I sve je nekako cicsce i glađe uz SS i manji je ms...uostalom pogledaj si

Na yt kako 3080 fercera sa VR-om...

.

 Cijelo vrijeme navijam da amd stavi u prodaju grafe jer nisam novu uzeo već od 2012., kad sam kupio HD7970. Mislio sam rx6800, a sad ispada da će kasniti i biti nešto skuplja nego sam voljan dati. 

 

Mislim si, za vr mi ne treba dlss i rt, ali ispada da je nv najavila dlss 2.1 s kojim dolazi podrška za vr igre.

Sad ovisi samo ima li amd kakve dodatne tehnologije za vr koje će biti možda slabije ali raširenije nego dlss i vrss (vrs) kod ndivije. nv nešto previše SS akronime koristi.

zabbax21 ned 22.11.2020 17:27

Mislio sam uzeti G2 al me nekako Quest 2 svakim danom sve više primamlljuje.  Gledam sad baš gdje ga ima za kupiti ali izgleda da je na europskim Amazonima rasprodan. Zna tko di si se još može Quest 2 kupiti osim Amzona? Vidio sam da ima u HR dućan jedan šta prodaje Quest 2 al stvarno su mu digli cijenu, jedino se tamo isplati kupit po meni ak ga misliš na rate uzeti. 

zabbax21 ned 22.11.2020 23:10

Ma znam da nije, neće mi Q2 biti prvi VR rodeo. Rift S sam bio dosta platio kad sam uzimao u Instaru prošle godine. Ma nije da želim na rate al tak će biti ak ne nađem neku normalniju cijenu, jel trenutno na talijanskom amazonu nema više, probo sam uzeti preko Q2 preko Austrijskog Conrada pa su mi otkazali nardžbu.