MasterG pet 7.5.2021 15:24
ring4ping kaže...
MasterG kaže...

Pozz da dignem temu iz mrtvih...

 

jel netko ima account i kako to ide?

jeste li zadovoljni, koja je poanta itd...

 

Nisam baš siguran jesam li shvatio (čak i nakon gledanja videa na youbitou) kako to funkcionira.

 

Dakle 800+ naslova je instalirano negdje na cloudu i ne trebaš zapravo imati igru instaliranu na svom kompu da ju pokreneš?

Samo se moraš prihjaviti na "platformu" (steam, origin, ubisoft...) gdje POSJEDUJEŠ igru jel?

I onda se igra pokrene (ako imaš premium) instant bez ikakve instalacije itd.

Jesam li dobro shvatio?

 

 

Jel to funkcionira ok?

Jeste li zadovoljni?

jeste imali kakvih problema?

 

Vidio sam da se može prijaviti na Epic games i na Steam...ali nisam vidio za origin i ostale (doduše nisam baš nešto detaljno pogledao za sada)

nakon prijave sve tvoje igre (koje su dostupne an Geforce now) su dostupne tamo?

 

Hvala

 Bome ja nisam dugo isto bio na temi a bilo je najava i novosti. Ne puno ali dost bitnih..

  • Jedna od najbitnijih je da više u Hrvatskoj pa i ostatku Europe se više ne može koristiti 5  mjesečna pretplata jer je sad 10 . Dakle ima bespla verzija gdje imaš 1h da isprobaš kak ti se sviđa i kak to šljaka ali tu ima veliki ALI koji sadrži da ili ćeš upasti odmah(bilo nekad prije 1 god kad sam ja slučajno upao),ili ćeš čekati na red za igru koju imaš tj. koja/e su podržane. A i nema famozni RTX kao kod founder računa kod kojeg je vrijeme neograničeno(barem sam ga ja tako doživio jer me nije nikad izbacilo prijevremeno).

Znači ova bespla nije loša da isprobaš kak to radi iako sumnjam da tu kad dođeš na red da dobiješ dobru Cloud graf kartu pa te navuku na uslugu...ALI..u mom slučaju su to uspjeli. Čak sam bio sretan s bilo čim što dobijem(i još nisam ni znao da možeš pogledat koju grafu si dobio na korištenje...Ctrl-Alt-F6).

E sad da pokušam objasnit po pitanjima koja si ti upitao...

Imam account već godinu dana i upao sam u founders for life(koji košta 5 eu) jer sam valjd od skoro od početka započeo s pretplatom.

Ide tako da se pretplatiš(sada nažalost 10 eu mj..ako hoćeš biti Founder) a Founder pretplata je da ne čekaš na red kao kod bespla verzije da uđeš u igru..(iako kod igara poput Cyberpunk 2077 su tek izašle se čekalo i u Founder pretplati,to sam čitao po netu..)

  • Što se tiče mene ja sam i više nego zadovoljan..igre u cloudu(nema instalacije na svoj PC) igru kupiš koja ti se sviđa tj. nažalost samo ona koja je podržana na platformi Geforce Now list. Dakle u beta verziji ih je podržavalo jaaako puno izdavača alii duga je priča zašto se to ne događa a na ovom linku imaš preko koje trgovine si uzmeš i koja ti najviše odgovara iako kolega je imao problema sa aktiviranjem AC igri od ubisofta sa Epic store-a...iako ja nisam uopće imao problema ni sa jednom trgovinom.
  • Što se tiče brzine interneta i ostalih pitanja eo link.
  • Zasad su dostupne ige samo koje su podržane a trgovine su Steam, Epic, Ubisoft Connect i GoG...Origin ipak ne. 
  • Ovdje pratiš reddit gdje svaki četvrtak objavljuju koje "nove" igre su ubačene koje možeš igrati..pod nove neke čim izađu su dostupne(ali recimo kad je izašao Cyberpunk 2077 bio je cirkus jer su ju svi htjeli igrat odmah..jer su ju zato i kupili jelte..no ipak ovakav cloud je bio prevelik zalogaj za ovako hype igru).
  • Imao sam problema...naravno ni blizu onoga kako neki imaju kako tvrde koji imaju puno veče brzine neta od mene,ali i sa ovom našom infrastrukurom ja sam i više nego zadovoljan i dalje...
  • Nisam baš objasnio naj,naj ali po meni je jakoo dobra stvar u svemu tome da ti ne treba neki jak PC, treba ti solidan net..u men 30 mbps down i upload 5 mbps pa radi dobro..nema instalacije na PC...
  • Uglavnom ne znam ni ja šta bi još trebao napisat i opisat..u temi ima dost tog napisano iako je kratka ali nije problem uskočit oko daljnih pitanja i odgovora...

 tnx za trud..puno mi je jasnije sad.

 

Dakle to je cloud gaming koji se sad plaća 10eur mjesečno i fora je u tome da nemoraš instalirat igre na svoj PC već igraš preko net streama jel.

Igre i dalje moraš kupiti da bi ih mogao igrati...neke su dostupne na više platformi a neke samo na određenoj.

Recimo imam na steam-u Witcher 3...igram a preko geforce now-steam platforme...i normalno se achivmenti otključaju kad ih riješim?

 

Mislim da imam dovoljan internet za to, treba bih testirati doduše.

ring4ping pet 7.5.2021 22:30

Nema na čemu. U biti sam si sebi već odgovorio na pitanja..a što se tiče witchera mislim da rade i achievementi. Iako nemam 3 dio,imam 2 dio isto sa steama al ga još nisam počeo igrat.

Ma meni je najbolje što se ne mora instalirat igre,već samo dodaš koju si kupio sa te i te platforme(Steam,Epic,Ubisoft Connect i GoG iako kod GoG-a samo neke kolko znam) i klik na reproduciraj i stvarno dosta brzo učita igru. Barem meni,možda nekom radi i brže. A ovdje su ti serveri gdje piše koji je u funkciji i gdje se nalaze,ja sam najviše na EU central 3 koji se nalazi u Frankfurtu i nekad se prebacim na EU Southeast koji je u Sofiji-Bugarska. To ti se nalazi u postavkama aplikacije pa se tamo snađeš. Naravno ako si ju počeo koristit,a ako ju želiš isprobat imaš free verziju i udri.

ring4ping čet 30.9.2021 21:46

EA Games se polako vraća na GeForce Now

Iako samo 4 igre ali ovo je sigurno velika vijest.

 

Samog sebe moram ispravit iako sam se nadao nečem boljem od sveg tog EA games,a nismo dobili skoro pa ništ.  Najviše mi zanimljivo s moje strane da uopće ne mogu pokrenut Dragon Age Inqusition(ne znam zašto),Battlefield učitao,Mirrors edge učitao,Unravel nisam isprobao ali...dobro pa je i to došlo

I onda najave nešt tipa ovak...

Geforce Now upgrade iliti nadogradnja- sve je rečeno većinom u linku ili ostalim linkovima ali ja ovo preskačem jer sam i više nego zadovoljan s ovim što sad mogu sa GFN-om.

Santana sub 20.1.2024 06:23

Kak trenutno imam jadan laptop, a želja mi je bila odigrat Alan Wake 2 uzeo sam GFN.

Imam optiku i radi mi vrhunski osim u cut scenana gdje svaki put zvuk prekida pa kasni. Inace bi mi bilo svejedno, al u ovoj igri je dosta bitno

 

Cudno mi je isto kak nema GOG.

Tamo imam Cyberpunk koji bi htio odigrat, al izgleda nista od toga