ZovemseZoranidolazimizRijeke pet 15.11.2019 08:33

Hej,

 

igram ju na PS3 i mislim stvarno nije loša, sviđa mi se atmosfera i gameplay. To je kao nekakav Tomb Raider ali muški. Odnosno barem sam tako pretpostavljao dok ju nisam zaigrao.

 

Ono što mi se ne sviđa jest stvarno previše pucnjave. Mislim ne prođe 15 minuta a ja moram ubiti 20 skriptiranih šupljoglavaca, i to zahvaljujući mojem neznanju često ostanem bez metaka. Točno sam i gledao, pucam im u glavu i ne otegnu papcima uvijek isprve, ponekad prime i 3-4 metka u glavu. Što je glupo i vjerojatno neki bug u igri. Na kraju oni na mene pucaju sa svih strana a ja trčim ko mali majmunčić po terenu i skupljam metke po mrtvim  vojnicima. Pritom imam par sekundi vremena prije nego me dokrajče. Dakle zaleti se, pokupi metke i otrči u zakon. Sačekaj da ti energija naraste, pa opet to isto. I tako cijelo vrijeme. 

 

Tek sam na poglavlju -5- i mislim da sam za sada roknuo nekih 100+ neprijatelja. Jebote ovo je kao nekakav endless shooter. Na kraju 22 poglavlja valjda ću napraviti maleni genocid, ako budem imao volje nastaviti igrati.

Tomb Raider igre bile su mi daleko bolje, puno je više vješanja i rješavanja mozgalica.

 

Budući da su Uncharted igre označene kao top 10 najboljih igara ikad izašlih, zanima me ... "am I missing something"? Igra "Uncharted 1" i nije baš *toliko* dobra. Posebice kad mi se sjetim da sam nemali broj puta poginuo zbog užasne kamere (ali doista užasne kamere na momente) te nemali broj puta osjećaja kao da se krećem po ledu. Pa adios mili moj, nisi u stanju preskočiti pola metra provaliju i skočiš na teren nego u letu odletiš za 45 stupnjeva lijevo u bezdan. Arghhhhhh!!

 

Minneyar pet 15.11.2019 09:17

Uncharted serijal je prilicno precijenjen, imho. Jedinica-trojka ti je otprilike ista stvar, nema nikakvih posebnih razlika osim malo bolje grafike. Bullet sponge napucavanje i skakanje s tu i tamo zagonetkom. Likovi su odlicni i interakcije među njima zabavne, ali sve ostalo je nista posebno, cesto cak i aktivno iritantno i prilicno zalim ljude kojima su to top igre ikada.

 

4. je puno bolja graficki od ostale 3, puno duza, razrađenija, bolja po svemu zapravo; ali s obzirom da je glavnina igre i dalje "skači pa pucaj" i to tako nekih 30 sati, meni je vec dojadila i jedva sam ju docekao dovrsiti. Solidna igra, ali opet, mislim da ne zasluzuje bas takav hype kao sto se oko nje stvorio, meni su novi Tomb Raideri dosta zabavniji, a da ne pricam o remek djelima  tipa God of War i Witcher koji ne mogu uopce u istu kategoriju s Unchartedom, imho.

Tkozna uto 19.11.2019 21:59

Tek sad prelazim Uncharted 4 i ide mi lagano na jetra to jednolicno skakanje i pucanje, dodjes na drveni most, on uglavnom pukne pa ides okolnim putevima, i tak u krug. Fizika pucanja nije losa za kontroler pa ajde, da se igrat. Prica je takodjer oke i interesantna i uglavnom ona te vodi da dalje igras.

Hexfire uto 19.11.2019 22:26

Prvi Uncharted ima dosta problema i u 2019. ga je teško preporučiti. Možda kao neki uvod u serijal, ali da je neophodan za odigrati sigurno nije.

Ostali nastavci su čist solidne akcijske avanture. Meni osobno je treći bio najzabavniji. Sve u svemu jedan sasvim korektan serijal.

Ne treba očekivati čudesa, ali bome i ne treba baš sve uspoređivati sa nečim ranga GOW i Witcher 3, top igara zadnjih desetak godina.