Dragonbane pet 28.5.2021 12:44

Horizon: Forbidden West, Announcement Trailer PS5:

https://www.youtube.com/watch?v=Lq594XmpPBg

 

Aloy (Ashly Burch) and her associate Sylens (Lance Reddick) will return in Horizon Forbidden West, which will take the characters westward to explore a new frontier of America. The original game already took place in the West, in present-day states like Colorado and Utah, and the sequel will head to the Pacific coast. The trailer features footage of Aloy swimming around; the extant towers of San Francisco’s Golden Gate Bridge are visible in multiple screenshots (see gallery below); and there are new machines based on animals such as boars, turtles, and woolly mammoths.

 

slike:

https://live.staticflickr.com/65535/49996575967_5287edea99_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49996577022_1369a2b6ff_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49996326236_f30663d7e2_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49996327601_e593b8dc74_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49996580937_a0030358e5_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49996329981_02bdc80ab1_4k.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/49995809658_a50d494ee4_4k.jpg

 

A evo ga i prvi gameplay koji je juče prikazan na Playstation state of play-u.

https://www.youtube.com/watch?v=wQATS4HOxdo

 

Još od izlaska Witchera nisam bio ovoliko zadivljen nekom igrom. Izgleda apsolutno fenomenalno i vidi se veliki napredak ali uz istu formulu. Deluje toliko imerzivno i filmski. Ovde su bukvalno najbolji efekti vode koje sam ikada video i deluje da je istoj (kao i podvodnim levelima) posvećena neverovatna pažnja.

 

Igra je cross-gen PS ekskluziva a datum bi trebao biti krajem 2021-ve. Da li će izaći nekad za PC upitno je... Premda je prvi došao za PC nakon nekoliko godina trebao bi i ovaj ali da razmak izlaska u odnosu na PS ne bude duži od godinu dana.

antimadridista pet 28.5.2021 20:59
Hexfire kaže...
Mamicu im njihovu ako neće biti nikakve 60fps mogućnosti.

Igra ko igra izgleda ok. Ne vidim doduše ništa next gen u samom gameplayu. Nove traversal opcije izgledaju ko Just Cause ali lošije

 Naravno da će biti. Cross gen je igra. Inače PS5 verzija nebi imala smisla ako bi na PS4 i na PS5 bila samo opcija za 30 fps.

Dragonbane sub 29.5.2021 13:02
Krunoo7 kaže...

J*beš grafiku imerziju i filmovitost, da želim išta od toga gledo bi film, ako igra bude imala i dalje užasne side questove, sporedne llikove i priču koja se iz aviona nazire, nema krua od tog.

 Nažalost, moram se ovde složiti sa tobom. Definitivno si u pravu što se svega toga tiče, ali ja se nadam da se to neće dogoditi.

Premda je combat ostao isti, dodali su neke nove zanimljive stvarčice te tako Aloy sada može roniti bez ograničenja, privlačiti se kukom za objekte te koristiti takozvani "shieldwing" koji je neka vrsta padobrana.

E sad to što se priče tiče, sve nas je Witcher jako razmazio, ne razmazio već doslovno ubio jer je tamo i najmanji side-quest toliko ludo interesantan da je to verovatno najveći razlog zašto je ta igra toliko dobra, i zato nam je sada svaka SP igra koja ima MMO-like questove gadljiva i želimo što pre da je završimo.

Priča u ovom Horizonu bi trebala biti zanimljiva i mistična. Nastavlja se šest meseci nakon orginala i verovatno će se najviše baviti time da otkrije ko stoji iza tehnologije kojom se manipuliše robotskim životinjama.

Da li očekivati side-questove na nivou Witchera? Pre ne. Ali mislim da uz dobru priču i odličnu igrivost ovo može biti samo takva igra Svet će biti milina istražiti jer je tako predivan i neusklađen, a ja se iz one vode ne bih vadio

Synthium sub 29.5.2021 13:07

Jedva čekam! Gledao sam PS5 Twitch stream samo zbog ovoga, i kupit cu PS5 manje vise zbog ove igre. Navukao sam se na HZD kad je izasao na PC-u i mislim da ima najbolji combat od svih igara koje sam dosad igrao po pitanju pristupa i mehanika. 

Krunoo7 sub 29.5.2021 16:40
Dragonbane kaže...
ali ja se nadam da se to neće dogoditi.

 Iz tvojih usta u Božje uši, dosta stvari je popravljeno u DLC-u što daje neku naznaku da znaju gdje su grješili, ali nekako moram organski gledat s dozom ciničnosti s obzirom na prvu igru i jer igra izlazi dosta rano u ciklusu konzole.

 

A što se tiče side questova, nije fer ijednu igru držati na istom standardu kao W3 jer Poljaci su ludi, ali opet, uspoređujem i s puno starijim RPG-ovima, npr New Vegas, Bloodlines, Oblivion/Morrowind, sve igre čiji najgori sidequest parira s HZDovim najboljim (umalo sam napiso HDZovim).

 

Živi bili pa vidjeli.

Čitatelj uto 1.6.2021 11:46

Mozda ovo bude i RPG, tko zna. HZD i HZD:FW je bila vrhunska akcija avantura, kao sto je primjerice Zelda.

Niti jedan quest ne mozes rijesiti na drugaciji nacin, sa drugacijim ishodom, al nema veze, igra je bila zabavna,

prica je bila neobicna i simpaticna.

 

Tako da se nedam da su ispravili greske predhodnika:

1. Lose kotrole lika, koji zapinje za svaku travku, grancicu i kamencic

2. RPG nepotrebni elementi koji ne znace nista, tipa cemu levelanje armora kad se ne moze kupiti kad je potreban,

nego kad vec bude zastarjel. Isto vrijedi i za oruzja - kad ga nadogradis, vec su zastarjela. Takodjer bar

side questovi mogu biti otvoreniji sa vise ishoda.

3. Manje nepotrebnih fetch/kill questova, koji samo trose vrijeme. Radije 1 quest kak spada, da je zanimljiv,

nego 10 questova "odi, ubi, donesi"

Zec04 uto 1.6.2021 13:38

ma ja cak nemam problema sa glupim questovima. zato mi je horizon fora, jer radi tih questova otkrivas nesto novo i neki novi krajolik, koji ce forbidden west vjerovatno nadmasit naspram zero dawn

MEGATAMA pon 14.2.2022 11:42

Meni je u prvom djelu ispala najbolje od svega prica koja je u biti jako bogata ako istrazujete rusevine,bunkere,citate i slusate sto se je desavalo sa ljudima.

Dosta ekipe brije da je prica plitka jer su igrali rund and gun pristupom pa cvile jer im prica nije servirana na tanjuru u vidu 2 sata animacija.

 

Uglavnom najvise se veselim nastavit otkrivat detalje price.

gamex1423 pon 14.2.2022 13:40

Uvijek mi je interesantno vidjeti tolika hvaljenja witchera i da se poredi sa bilo kojom open world igrom. Meni je witcher tematika vrh, bas ono sto gotivim, medjutim kada sam je poceo igrati, na zalost nakon Horizon Zero Dawn, nije bilo sanse da me zadrzi. Cekam taj obecani PS5 free upgrade ove godine pa cu joj dati opet priliku jer mi se tema i svijet svidjaju, samo nesto je falilo da me zadrzi.

Sto se tice horizona, kada sam vidio prvi trailer za Zero Dawn odmah sam mislio da ce mi se igra svidjeti (isto sam mislio i za w3), i bas je tako i bilo. Imala je svoje nedostatke ali mi je gameplay na very hard bio toliko zabavan a prica i svijet intrigirajuci pa sam jedva cekao istraziti malo vise.

Forbidden West, po svemu sto sam do sad vidio, je bas masivno poradio na svim stvarima sto su u prvom dijelu manjkale. Mislim da se to i podrazumijeva jer im je Horizon bio veliki preokret od onog sto su do tad radili od igara, pa nisu imali bas prevelik budzet zbog velikog rizika. Nakon tolikog uspjeha prvog dijela i budzet je daleko veci pa su se mogli posvetiti sve dotjeraju na top nivo, a uz to sad imaju podlogu igre i enginu i nastavljaju gdje su stali, dok su za zero dawn morali sve mijenjati sto su do tad imali :)

Vecinu igara sto igram tokom godine se moram "nagovoriti" da je kupim i da igram, dok je Horizon jedna od rijetkih gdje jedva cekam da istrazim sve redom i ne ostavljam kontroler. 

Evo par videa u vezi Zero Dawn razvoja, od prvih testnih verzija do konacne zavrsene igre :) Tu se moze bas vidjeti ovo sto sam pisao iznad, a to je koliko su samo morali uloziti truda i vremena za zero dawn a uz to ogranicen budzet pa opet odlicna igra bila.

 

Evolution of Horizon Zero Dawn 2011-2021
https://youtu.be/fIC0mQEYwo0

 

https://www.youtube.com/watch?v=lseXMBiktLg&t=11s

Zec04 uto 15.2.2022 10:06

meni niti jedna igrica nakon zero dawna nije bila zanimljiva osim read dead redemption 2. kupio bi igricu, igrao par sati i prodao jer mi je dosadna. ovo jedva cekam, jos par dana se strpit. ali zvao sam ingames, rezervirao, pustio broj i rekao sam da cim dode da me zovu i uzimam odmah. prica prvog dijela je fascinantno dobra, ovo mislim da ce bit jos bolje. ajme jedva cekam

MEGATAMA uto 15.2.2022 10:11

Pogledao nocas i jutros nesto gameplaya i mislim da trenutno ne postoji druga open world igra sa ovako bogatom i detaljnom geometrijom scena te sa takvim teksturama na likovima,okolisu itd.

Odusevljava me ovo da su zone izuzetno raznolike jer volim istrazit svaki kutak svijeta igre ako mi je zanimljiva.

Zec04 uto 15.2.2022 10:24

isto tako, svaki dan pogledam malo ali mislim da prestajem jer samo sam jos nestrpljiviji. citao sam jucer da ce se moc i letit na pticama u ovo dijelu. igram na ps4 slim i full hd tv ali iskreno, nije me briga, prica me zanima 

gamex1423 uto 15.2.2022 10:39
MEGATAMA kaže...

Pogledao nocas i jutros nesto gameplaya i mislim da trenutno ne postoji druga open world igra sa ovako bogatom i detaljnom geometrijom scena te sa takvim teksturama na likovima,okolisu itd.

Odusevljava me ovo da su zone izuzetno raznolike jer volim istrazit svaki kutak svijeta igre ako mi je zanimljiva.

 Da, bas to. Inace ovakve detalje i bogat okolis jedva postizu i linearne igre, dok su open world uvijek klasama ispod. Bas sam iznenadjen da su ovako nesto napravili u open world i takodjer volim istrazivati svaki cosak mape a to ce ovdje biti bas zanimljivo :)

NathanDrek uto 15.2.2022 11:44
gamex1423 kaže...
MEGATAMA kaže...

Pogledao nocas i jutros nesto gameplaya i mislim da trenutno ne postoji druga open world igra sa ovako bogatom i detaljnom geometrijom scena te sa takvim teksturama na likovima,okolisu itd.

Odusevljava me ovo da su zone izuzetno raznolike jer volim istrazit svaki kutak svijeta igre ako mi je zanimljiva.

 Da, bas to. Inace ovakve detalje i bogat okolis jedva postizu i linearne igre, dok su open world uvijek klasama ispod. Bas sam iznenadjen da su ovako nesto napravili u open world i takodjer volim istrazivati svaki cosak mape a to ce ovdje biti bas zanimljivo :)

Treba imati i dobar game engine, a Decima to je.

Damir22 uto 15.2.2022 12:36

I jos da cijena padne na neku normalu, gdje ce nam biti kraj.... ;)

 

Zezam se, prvi dio sam izbjegavao, iako sam ga besplatno imao, ono, ma neki roboti, boris se protiv njih, bezveze, instalirao sam je jedno 20 puta, pokrenio niti jednom....

 

I onda jedno jutro iz dosade pokrenem...... naravno, odusevim se, zakasnim na posao taj dan, jer se nisam mogao odljepiti od ekrana..... nadam se da ce i nastavak imati slican efekat....