HD za ps2

Najbolje ti je odustat od čipova i igrat original igre. U konačnici češ uštedit puno živaca i bit češ sretan igrač.
Ti "čipovi" nevaljaju ništa a pogotovo ove loše kopirane igre u Hrvatskoj.Platinum igre za PS2 dođu oko 100 kn u dućanima a ako imaš volje kupovat na netu onda i manje love za svaku igru :)
Ja imam PS3 i kupujem sve igre preko neta iz UK i mogu ti reć da sam se spasija otkad ne igram kopije na PS-u, a financijski ionako nema razlike jer kupim 5-7 igara godišnje koje igram do kraja umjesto 100 napola odigranih na kopijama.
To je samo moje iskustvo al svako zna šta je najbolje za njega.

al nemislim upovat orginale te tvoj post mi nije nista pomogao... smao trazim odgovore na svoja pitanja ao znate odgovorit,al svejedno hvala!
ajde neko pliz

U kojem smislu je krepao. Ne radi uopce ili vise ne pokrece igre (CD/DVD)? Na http://www.consoleuniverse.tk/ mozes kupiti chipove i rezervne dijelove. Moze ih i on ugraditi, covjek je u ZG. Kod njega sam kupio svoj PS2 prije cca 5 godina i josh uvijek radi, s chipom (DMS3). Trenutno u ponudi ima modbo chipove, koliko sam cuo OK su, rade svoj posao kako treba.
Za hard je malo zeznutije. Hard je obican 3.5'' PATA. Ako imas stari debeli PS2 onda trebas Network Adapter. U njega se usteka hard i onda sve zajedno se usteka odostraga u PS2 (tome sluzi ona plocica iza koje je rupa za hard. Bez toga ga ne mozes spojiti na PS2. No problem je sto vise ne znam gdje bi mogao naci taj PS2 Network Adapter. Jedino preko nekih oglasa, na ebay-u i slicno. Ako je PSTwo (slim verzija) onda se IDE kabel zalemi direktno na maticnu plocu i trebas novo kuciste (oklop) za PS2 koje ima prorez za taj kabel jer hard ne stane unutra. Cijeli taj set, ukljucujuci i vanjsko napajanje za hard disk imas na gornjem linku.

U kojem smislu je krepao. Ne radi uopce ili vise ne pokrece igre (CD/DVD)? Na http://www.consoleuniverse.tk/ mozes kupiti chipove i rezervne dijelove. Moze ih i on ugraditi, covjek je u ZG. Kod njega sam kupio svoj PS2 prije cca 5 godina i josh uvijek radi, s chipom (DMS3). Trenutno u ponudi ima modbo chipove, koliko sam cuo OK su, rade svoj posao kako treba.
Za hard je malo zeznutije. Hard je obican 3.5'' PATA. Ako imas stari debeli PS2 onda trebas Network Adapter. U njega se usteka hard i onda sve zajedno se usteka odostraga u PS2 (tome sluzi ona plocica iza koje je rupa za hard. Bez toga ga ne mozes spojiti na PS2. No problem je sto vise ne znam gdje bi mogao naci taj PS2 Network Adapter. Jedino preko nekih oglasa, na ebay-u i slicno. Ako je PSTwo (slim verzija) onda se IDE kabel zalemi direktno na maticnu plocu i trebas novo kuciste (oklop) za PS2 koje ima prorez za taj kabel jer hard ne stane unutra. Cijeli taj set, ukljucujuci i vanjsko napajanje za hard disk imas na gornjem linku.

E imam jedno pitanje imam ugrađeni hard u ps2 i neznam kako na njega stavljati igrice dali moram izvaditi hd loader disk i staviti ovaj ili sta unaprijed hvala

E imam jedno pitanje imam ugrađeni hard u ps2 i neznam kako na njega stavljati igrice dali moram izvaditi hd loader disk i staviti ovaj ili sta unaprijed hvala
Ne znam što si točno htio reći s ovim podebljanim, ali za staviti igre na disk moraš prvo taj disk izvaditi i spojiti na PC. Pretpostavljam da je to disk sa PATA sučeljem i stoga se mora spojiti direktno na matičnu ploču. To pod uvjetom da matična ploča ima IDE/PATA konektor. No, najjednostavniji način bi bio taj da se disk stavi u specijaliziranu ladicu za PATA diskove (IDE-USB).
Ali prvo malo bolje pojasni što sve imaš i što točno trebaš. Jer ja imam tanki PS 2 na koji spajam eksterni USB disk koji traži vanjsko napajanje i igre stavljam na njega pomoću programa USB Extreme. I instalirao sam FreeMcBoot na memorijsku karticu i također sam instalirao USB Advance i OpenPS2 Loader. Sa ta dva programa pokrećem igre sa diska. Ako mi se igra ne može pokrenuti pomoću programa USB Advance, onda je pokušam pokrenuti pomoću programa OpenPS2 Loader, a ako ne može ni on pokrenuti igru, e, to jednostavno znači da je ne mogu igrati sa USB diska.
Također pogledaj malo ovu temu.

hvala ti mnogo iz one druge teme sam mnogo saznao hvala

Eh, nema na čemu.
Evo par pitanja na koja bi bio zahvalan ako bi mogao odgovore dobit!
*Gdje se moze kupiti HD za ps 2?kolka mu je cijena odprilike
*Prije 2 il 3 god ugradio mi je neki tip cip ... cip je zivo smece unistio mi je ps jel ikako moguce da se on makne i stavi neki bolji.. a koji bi bolji bio nesto poput mars 4? te gdje se takoder moze upiti cip?
Unaprijed zahvaljujem...