Igraće konzole

Pomoć oko odabira konzole

Spamfish sri 18.11.2020 22:30

Pozdrav svima!

 

Razmišljam u 2021. uzet si konzolu, ja sam isključivo koristio PC za gejmanje još od 1999., konzolu nikad nisam imao:) . Imam 100 pitanja, malo sam čitao različite teme o playstation i xboxu, ali i dalje sam jako neodlučan. Kako sam stariji i manje vremena imam, jednostavno me to da zalegnem i upalim konzolu i zaigram nešt puno više privlači, da više jednostavno nemam brige poput hoću li morati mjenjati uskoro grafičku, procesor itd. da bi nešto mogao pokrenuti!

 

Imam komp skoro 4 godine star, nije loš a nije ni ništa posebno, poslužit će još koju godinu.(rx580,i5-7400,16g ram).Novi Xbox X i Playstation 5 nakon par pogledanih recenzija me još više privlače, samo sam jako neodlučan koju kupiti, pa bih trebao vašu pomoć. Da budem odmah iskren, Xbox me malo više privlači radi game passa, a i navodno po čitanju komentara xbox igrice na akcijama su dosta jeftinije nego na Playstationu, ali problem koji vidim u Xboxu je što nije podržan kod nas pa se nešto kao moraju mijenjati regije u npr. UK da bi mogao kupiti pretplatu i igrice i da ne prihvaća više naše kartice za plaćanje, dok prije navodno je? To me i najviše brine, jer imam osjećaj da ću nešto zeznuti ako kupim npr. krivi gamepass kod ili ako promjenim regiju u UK da mi opet neće dopustiti,da iako promjenim u UK da će i dalje prepoznat da sam u hr, pa neću moći ništa kupiti i aktivirati. Ne znam zašto, ali to me i plaši jako jer mi je totalno nepoznato područje i to je jedino što me istovremeno i odbija od xboxa, jednostavno taj strah da ću ga kupiti i zeznuti se u vezi toga, da mi neće prihvatiti regiju,potrošiti novce na gamepass sa neke stranice a da ga neće prihvatiti itd. Zato netko tko posjeduje Xbox, da li bi mi mogao ukratko opisati šta treba napraviti? Bio bih jako zahvalan:)

 

Playstation 5 podržan u Hrvatskoj koliko znam, tako da nema zezancije kao na xboxu za regiju, kupovinu itd.? Playstation ima bolje ekskluzive, poput god of war, bloodborne, spiderman etc. koje bih volio zaigrati jednog dana. To mi je predobro kod playstationa, xbox su sve većinom igre iste kao na pcu, ali taj gamepass je mljac dok na playstationu playstation plus dobiju se po 2 igre mjesečno gratis i naravno igranje online, ako sam dobro shvatio? Sad me kod playstationa zanima, kakve su im cijene u storu? Da li ima nekih dobrih akcija nekad i koliko često jer uvijek čitam kako je playstation skuplji dosta za gejmanje u odnosu na Xbox. Prednost su naravno te predobre eksluzive, da li kupujete negdje drugdje jeftinije digitalne igre za playstation? Hvala unaprijed!

 

Uglavnom iskreno, da je xbox podržan u hr kao playstation mislim da bih uzeo Xbox bez previše razmišljanja, jer je sličan u pc po igrama i svemu što je meni poznato, samo me muči taj region vrag i kupovina kodova za gamepass i ostale igre dok mi je i playstation jako privlačan radi ekskluziva i što je podržan kod nas.

 

Glavna pitanja da li ću morati kod Xboxa samo kad ga upalim promijeniti regiju i napravit account i onda će valjati normalno? Ili moram preko PC preko vpn spojit se na UK i onda napravit account? i kako kupovati u miscrosoft storu igrice ako neprihvaća naše kartice?Za playstation da li je podržan normalno u hr? i gdje inače kupujete digitalne verzije jeftinije sa stranica ili na nekim a akcijama? Hvala unaprijed!

Gogy7 sri 18.11.2020 22:40

Mislim da si sam dosao do odgovora

"da je xbox podržan u hr kao playstation mislim da bih uzeo Xbox bez previše razmišljanja, jer je sličan u pc po igrama i svemu što je meni poznato, samo me muči taj region vrag i kupovina kodova za gamepass i ostale igre dok mi je i playstation jako privlačan radi ekskluziva i što je podržan kod nas."

Kod ps5 ti je sve normalno jer je podržan a i bolje ekskluzive... Meni je xbox nepotreban jer imam pc i xbox gamepad.

Mew pon 14.12.2020 08:58

Bitno je jos za zapamtit da ako uzimas PS5 i uzmes PSN+ tj je ono sto moras imat za igrat online dobit ces ove igre

 

Batman: Arkham Knight
Battlefield 1
Bloodborne
Call of Duty Black Ops III Zombies Chronicles
Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
Days Gone
Detroit: Become Human
Fallout 4
Final Fantasy XV
God of War
inFAMOUS: Second Son
The Last Guardian
The Last of Us Remastered
Monster Hunter: World
Mortal Kombat X
Persona 5
Ratchet & Clank
Resident Evil 7: Biohazard
Uncharted 4: A Thief's End
Until Dawn

 

Moci ces ih igrat dok imas PSN+ predplatu. To je bas dizajnirano za nove PS5 korisnike koji nisu igrali PS4. 

 

Isto tako bitna razlika između ovih 2 PSN+ igre i Gamepassa je sto ove PSN+ igre ostaju zauvijek tj dok PSN+ postoji dok Xbox Gamepass igre znaju otici sa gamepassa jel line up ne raste u nedogled vec se osvjezava svako malo malo. Jedino sto mozes biti sigura da ce ostat tamo je Microsoftove igre tipa Halo, AoE, Skyrim i slicnog. 

 

Gamepass ti dode oko 137$ - 180$ ili ti 851 - 1115 kuna godisnje, dok PSN+ generalno dode 30$~60$ (185 hrk-371 hrk) zavisi gdje kupujes i koja regija. Naravno nemoras uzet gamepass mozes uzet samo Xbox Gold. 

 

Konzole za razliku od PCa imaju dosta "skrivenih" troskova.